Nuška se je v nedeljo popoldne vrnila s tritedenske koncertne turneje po Argentini in Braziliji s Perpetuum Jazzile, tako da je Jure močno upal, da letalo s pristankom ne bo zamujalo. Zmaga je bila tako za duet še toliko slajša. (Foto: Tina Dokl)

Pojoča zvezdna komisija

Med dueti prve serije oddaj Zvezde pojejo sta zmagala Nuška Drašček in Jure Sešek. Navdušila je tudi pojoča komisija. V nedeljo začenjajo z drugo serijo pojočih zvezd, v komisiji pa bo tudi Helena Blagne Zaman.

Prva sezona slovenskih Zvezd pojejo se je končala z nedeljskim finalom, v katerem so se pomerili Jure Sešek in Nuška Drašček, Boštjan Romih in Alenka Godec ter primorski duet Eva Irgl in Gianni Rijavec, ki sta v prejšnji oddaji navdušila gledalce in poslušalce z narodno pesmijo Vsi so venci vejli. Tudi sedaj sta ostala narodno razpoložena. Eva je za tokratni nastop znova nosila kreacijo Mojce Celin, medtem ko je Boštjan Romih za modni dodatek uporabil kitaro. Na koncu pa sta s skoraj tri tisoč točk prednosti pred drugouvrščenima Alenko in Boštjanom zmagala Nuška Drašček in Jure Sešek. Nagrada je bila steklena in denarna – precej visoka vsota v obliki življenjskega zavarovanja.

Publiko v studiu je nedvomno najbolj navdušil glasbeni nastop komisije, nasmejalo 'pevskih šestnajst let' Miše Molk, mediji pa smo ugotovili, da je Anja Rupel v prvi vrsti pevka, šele potem voditeljica. Presenetil nas je Boštjan Romih. Pred oddajo se je namreč pred službenim vhodom na Televiziji Slovenija na fotografe odzval s kislim obrazom in izjavo: »Že težijo.« Prav nič ni spominjal na televizijskega Romiha.

Od 20. aprila dalje pa boste lahko spremljali že drugo serijo Zvezde pojejo. V prvi oddaji bodo peli akademski igralec Uroš Smolej in mezzosopranistka Manca Izmajlova, katoliški duhovnik, ki se posveča duhovni oskrbi ljudi v zaporih, Robert Friškovec in zmagovalka Mariove bitke talentov Nina Pušlar, ter nekoč voditeljica, sedaj povezovalka raznih prireditev in dogodkov Anja Tomažin ter pevec Slavko Ivančič.

V drugi sezoni pa Zvezde pojejo dobijo tudi novo komisijo. Da bo med njimi pevka Helena Blagne Zaman, smo slutili, dodali pa so ji še dva moška predstavnika: vrhovnega sodnika in pisatelja Vasilija Poliča in urednika uredništva za glasbo 1. programa Radia Slovenija Rudija Pančurja.

Kaj sta ob zmagi povedala Nuška Drašček in Jure Sešek, si lahko ogledate tukaj in tukaj.

                                                                           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 24. september 2008 / 07:00

Svet pretresa finančna kriza

Združene države Amerike pretresa velika finančna kriza, posledice občuti vsa Evropa in tudi Slovenija.

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 3. junij 2016 / 13:20

Na avtocesti trčila v kavč

Šenčur – Na avtocesti med Šenčurjem in Kranjem se je v sredo popoldne zgodila nenavadna prometna nesreča. Povzročil jo je voznik avtomobila, ki je na prikolici prevažal nepravilno pritrjen kavč. Ta...

Rekreacija / petek, 3. junij 2016 / 13:19

Krvavec trail vikend

Krvavec – V soboto in nedeljo je potekal Krvavec trail vikend. V soboto je potekala tekma vertikal, v nedeljo pa še sky race na 11 in 21 km. Skupni zmagovalec je Luka Mihelič (KGT Papež). Tekmo ver...

Slovenija / petek, 3. junij 2016 / 11:50

Veselje v Postojnski jami

V Postojnski jami se je prvič pred človeškimi očmi izlegla človeška ribica. V naravi se po statističnem sklepanju iz 500 izleženih jajčec uspešno razvijeta le dva mladička.

Kultura / petek, 3. junij 2016 / 11:45

Orgle in saksofon

Škofja Loka – Jutri, v soboto, 4. junija, ob 20. uri bo v kapeli Jezusovih blagrov v Papirnici še zadnji letošnji koncert v okviru VIII. Mednarodnega cikla koncertov Občine Škofja Loka. Nastopila b...

Kronika / petek, 3. junij 2016 / 11:43

Skozi kupolo padel v kletno učilnico

V sredo zvečer je devetošolec po skoku na stekleno kupolo zgrmel v kletno učilnico Osnovne šole Jakoba Aljaža v Kranju. K sreči je padel mimo strojev. Zlomil si je roko.