Župan Milan Čadež (Foto: arhiv GG)

Letos nova kotlovnica

V Gospodarski coni Todraž bo prek javno zasebnega partnerstva zrasla nova kotlovnica na lesno biomaso.

Gorenja vas – S potrditvijo akta o javno zasebnem partnerstvu pri gradnji kotlovnice na lesno biomaso so svetniki Občine Gorenja vas-Poljane potrdili objavo javnega razpisa za izbiro zasebnega partnerja. Po predlogu podjetja Energija narave bodo Bioenergetiko Todraž, ki je sedaj v stoodstotni lasti občine, dokapitalizirali z zasebnim denarjem. Župan Milan Čadež je poudaril, da odvisnost zgolj od javnega denarja ne pomeni dovolj hitrega razvoja občine, zato potrebujejo tudi zasebni kapital. Projekt podpira tudi podžupan Dušan Marc, ki upa, da bo nova kotlovnica nared do nove kurilne sezone.

»V dokumentih sem opazil, da je zasebni partner že znan, zakaj potem omenjate javni razpis za izbiro partnerja,« je vprašal Peter Dolinar. Branka Neffat iz podjetja Energija narave je odgovorila, da zakon določa natančno proceduro: »Res smo preskočili zbiranje ponudb, saj se je pojavil zasebnik, ki želi investirati in je že pripravil določene izračune. Vendar ni nujno, da bo izbran, saj se lahko pojavi še ugodnejši.« Kakorkoli, fosilna goriva, s tem pa tudi kurilno olje, s katerim danes ogrevajo Gospodarsko cono Todraž, so vse dražja. Po oceni sodnega cenilca, ki je pregledal vlogo o javno zasebnem partnerstvu, se investicija občini še kako izplača. Po njej bo nova družba imela ustrezen kapital trideset tisoč evrov in bo ekonomsko učinkovita. Kotlovnica bo ogrevala vsaj ducat znanih podjetij, ki že ali pa še bodo delovala v coni, kjer je nekoč deloval rudnik urana.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sreda, 28. maj 2008 / 07:00

Na srečo pomorov čebel v Poljanski dolini ni

Na Škofjeloškem množičnih pomorov čebel, na srečo, še ni bilo. "O vzrokih je težko govoriti, a naj tako kar ostane," pravi čebelar Štefan Inglič.

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 17. marec 2008 / 07:00

Drevo padlo na 74-letnega občana

Medvode - Pri sekanju drevesa v gozdu pri Golem Brdu v okolici Medvod je v četrtek življenje izgubil 74-letni domačin. V četrtek popoldne se je občan odpravil v gozd, da poseka d...

Šport / ponedeljek, 17. marec 2008 / 07:00

V Planici slavili skakalne junake

Okoli 57 tisoč navijačev si je ogledalo letošnje finalne tekme smučarjev skakalcev v Planici, kljub lepim poletom pa rekorda niso videli.

Gorenja vas-Poljane / ponedeljek, 17. marec 2008 / 07:00

Letos nova kotlovnica

V Gospodarski coni Todraž bo prek javno zasebnega partnerstva zrasla nova kotlovnica na lesno biomaso.

Tržič / ponedeljek, 17. marec 2008 / 07:00

Gostja iz Norveške v Tržiču

Tržič - Prejšnji teden je obiskala Tržič Tone Gerd Bratland iz skupine norveških mentorjev, ki sodelujejo v projektu oživljanja starih mestnih jeder na Gorenjskem. V torek...

Splošno / ponedeljek, 17. marec 2008 / 07:00

Kaja se potepa po Južni Ameriki

Kaja Beton iz Kamne Gorice je odšla na trimesečno popotovanje po Južni Ameriki. Trenutno je v Ekvadorju, od koder se nam je tudi oglasila.