V načrtovanem novem naselju Vršajn že stojita dve hiši, prostora pa je še veliko. (Foto: Gorazd Kavčič)

V Vršajnu že gradijo

Lani je Občina Gorenja vas-Poljane v sodelovanju z lastniki zemljišč začela graditi komunalno infrastrukturo v novem naselju Vršajn, kjer bo prostora za 17 družinskih hiš.

Gorenja vas - Čeprav je bil na tem mestu še pred letom dni zgolj eden od številnih hribovskih travnikov, v Vršajnu danes že stojita dve hiši, prav kmalu se bo začela še gradnja novih. Investicijo v vodovod, kanalizacijo, telekomunikacijsko omrežje, cesto, javno razsvetljavo in električne vode financira občina, izvaja pa domači Topos Hotavlje. Zaradi vložka občine (letos so v proračunu za Vršajn namenili še 280 tisoč evrov) bo znaten tudi komunalni prispevek za investitorje, to je okoli 23 tisoč evrov. Tega razen v izjemnih primerih občina ne zaračunava.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Volitve 2019 / četrtek, 2. oktober 2014 / 10:10

Občino približati občanom

Kandidat SLS za škofjeloškega župana je 66-letni upokojeni univ. dipl. inženir gradbeništva Metod Di Batista.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 4. februar 2008 / 07:00

Nekaj najlepšega o Sloveniji

Najboljše fotografije Bogdana Kladnika in najlepše pesmi Shirlie Roden, posvečene Sloveniji, združene v knjigi in zgoščenki z naslovom Preprosto Slovenija - Simply Slovenia.

Zanimivosti / ponedeljek, 4. februar 2008 / 07:00

Anketa: Raje zvezdnik kot politik

Jutri je še zadnji dan za pustne norčije, še zadnja priložnost, da se našemimo in spremenimo svojo identiteto. V katerega politika ali drugega znanega Slovenca bi vi se preoblekli na pustni dan?

Gospodarstvo / ponedeljek, 4. februar 2008 / 07:00

IBI le za prekupčevanje

Vse kaže, da nima nihče več resnih namenov z IBI-jem, nekdanjim ponosom kranjske tekstilne industrije. Tkanina Celje ga je nekaj tednov po odkupu prodala.

Kranj / ponedeljek, 4. februar 2008 / 07:00

Odslej tudi inženirji informatike

V Tehniškem šolskem centru (TŠC) Kranj bodo v prihodnjem študijskem letu začeli izvajati še višješolski strokovni program informatika.

Gorenja vas-Poljane / ponedeljek, 4. februar 2008 / 07:00

V Vršajnu že gradijo

Lani je Občina Gorenja vas-Poljane v sodelovanju z lastniki zemljišč začela graditi komunalno infrastrukturo v novem naselju Vršajn, kjer bo prostora za 17 družinskih hiš.