Natečaj za gorenjsko jed še teden dni
Žirovnica - Do prihodnjega torka, 27. novembra, lahko sodelujete na natečaju za gorenjsko jed, ki ga pripravljata Zavod za turizem in kulturo Žirovnica ter Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj (CTRP). Sodelujejo lahko predlogi, ki vsebujejo jedi, značilne za Gorenjsko, ali pa tiste, ki so jih pripravljali tu že pred prvo svetovno vojno. Natečaj ima tri kategorije: juha, glavna jed in sladica. Jedi so lahko, glede na sedanji čas, ustrezno spremenjene. Komisija bo ocenila poslane recepte (priložiti je treba tudi fotografije) in najboljše uvrstila v finale. Finalisti bodo nato jedi v eni od žirovniških gostiln pripravili, komisija pa bo izbrala zmagovalce po posameznih kategorijah. Te jedi bodo tudi ena od vsebin za Gorenjski jedilnik, ki ga CTRP razvija skupaj z gostinci. »Upamo, da bomo iz pozabe in kroga družinske kuhinje privabili čim več kulinarične tradicije,« pravi Mateja Šuša iz CTRP Kranj. Več na www.ctrp-kranj.si.