Danes odprtje razstave Extempore Sora 2007

Sora – KUD Oton Župančič Sora je tudi letos organiziralo tradicionalno slikarsko prireditev Extempore, ki je potekala pod naslovom Moja dežela lepa in gostoljubna. Dokončana in za razstavo opremljena dela so udeleženci že oddali, odprtje razstave s podelitvijo nagrad pa bo danes, v petek, 12. oktobra, ob 20. uri v dvorani Kulturnega doma v Sori.

»Oddanih je bilo več kot 60 del, kar je malo več kot lani in največ doslej,« je povedala Barbara Bališ Markovič, mentorica likovne sekcije v KUD Oton Župančič Sora, ter članica ocenjevalne komisije, v kateri sta bila še akademski slikar Franc Novinc z Godešiča in Franc Plešec, predsednik KUD Oton Župančič Sora.

Razstava bo v Sori na ogled še v soboto, 13. oktobra, od 10. do 14. ure, v nedeljo, 14. oktobra, od 9. do 12. ure, ter na dan volitev, v nedeljo, 21. oktobra. Nato bodo razstavo preselili v avlo KUD Medvode, kjer bo od 22. oktobra na ogled od ponedeljka do četrtka od 8. do 16. ure, ob petkih pa od 9. do 13. ure. Poleg tega si boste razstavo v KUD Medvode lahko ogledali tudi pred gledališkimi predstavami, vse do 30. novembra.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / sobota, 23. februar 2019 / 20:00

Predsednik ostaja Mencin

Na dobro obiskanem volilnem občem zboru Policijskega veteranskega društva Sever Gorenjska so zbrani zaploskali nagrajencem, funkcijo predsednika pa so še naprej zaupali Jožetu Mencinu.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 17. november 2009 / 07:00

Tekmovanje plemenitih

»Zmaga naj plemenitost,« je ob odhodu s Kmetije znancev povedala Ines. Danes se temu zagotovo smeje, saj med tekmovalci te vrline (vsaj za zdaj) ni zaslediti. Skupinica štirih (Artur, Goran, Marj...

Nasveti / torek, 17. november 2009 / 07:00

Zlo biva le v domišljiji

Zdrav človek ima tisoč različnih želja, bolan eno samo: ozdraveti. Kdo je to misel prvi izrekel, ne vem, vsekakor drži.

Šport / torek, 17. november 2009 / 07:00

Prigarano drugo mesto

Nogometaši Triglava Gorenjske po jesenskem delu v 2. SNL zaostajajo le za Primorjem. Z nedeljsko zmago pred domačimi gledalci popolno slovo od jeseni.

Prosti čas / torek, 17. november 2009 / 07:00

Petek, trinajsti

Popotovanje slovenske miss se je začelo, Jeti je nagrajeval v Kranju, kranjska Dežela nakupov in Matiček sta praznovala rojstni dan, Hervis pa VIP odprtje zimske sezone.

Zanimivosti / torek, 17. november 2009 / 07:00

Zlata zakonca iz "vkopane" hiše

Zakonca Meta in Avguštin Draksler iz Škofje Loke sta poročena petdeset let.