Natečaji za spominek, jed in fotografijo
Zavod za turizem in kulturo Žirovnica (ZTK) je objavil nov razpis za najboljši turistični spominek občine Žirovnica. Sodelujejo lahko samo spominki, ki izvirno predstavljajo občino in jih je možno izdelati v poljubni količini. Vsak avtor lahko sodeluje z desetimi izdelki, s tem da vrednost (material in izdelava) posameznega spominka ne presega vrednosti 20 evrov. Pri ocenjevanju bo strokovna komisija upoštevala umetniško-etnološko vrednost, turistično promocijsko vrednost za kraj (predstavitev geografskega področja, občine, vasi), dediščinsko in komercialno vrednost ter izvirnost.
ZTK in Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj sta ponovila tudi razpis za najboljšo gorenjsko jed. Sodelujejo lahko predlogi jedi, ki izvirajo z Gorenjskega ali pa so jih pripravljali na Gorenjskem že pred prvo svetovno vojno. Jedi so lahko, glede na sedanji čas, ustrezno spremenjene ali dopolnjene. Podlaga za njihovo pripravo je knjiga 'Na Gorenjskem je fletno in okusno' avtorjev Janeza Bogataja in Lee Kužnik ter Strategija razvoja gastronomije Slovenije, ki je dosegljiva na internetni strani http://www.slovenia.info/?ppg%20business_events=44.
ZTK je na novo razpisal natečaj za najboljše fotografije iz občine Žirovnica. Tema je prosta. Dovoljene so vse fotografske tehnike. Vsak udeleženec lahko pošlje največ šest fotografij.
Vsi trije natečaji se zaključijo 20. novembra. Več na http://www.zirovnica.eu/.