Letošnji dobitniki priznanj in nagrad občine Železniki z županom Mihaelom Prevcem

Letos šest občinskih nagrajencev

Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku v Železnikih, ki je letos potekala v znamenju Janeza Evangelista Kreka, so listino častnega občana podelili doktorju medicine Jožetu Možganu.

Železniki – Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku, ki je konec junija potekala v športni dvorani v Železnikih, so tudi tokrat podelili priznanja in nagrade občine. Listino častnega občana je prejel nekdanji poslanec in doktor medicine Jože Možgan. Zaradi bolezni, ki je povzročila izgubo vida, zadnja leta preživlja v Škofji Loki. »Usoda je napletla tako, da sem moral spremeniti kraj bivanja, a bo Selška dolina s prebivalci za vedno ostala v mojem srcu. Za listino častnega občana sem vam v tem življenjskem položaju zelo hvaležen, dodati pa moram, da moje delo ni bilo samo plod mene, ampak širših skupin, zato je to hkrati priznanje tudi vsem vam, ki ste mi vedno priskočili na pomoč,« je dejal Možgan. Plaketi občine so podelili PD za Selško dolino ob stoletnici ustanovitve in PGD Selca za 110 let delovanja. Priznanja so prejeli PGD Davča ob 20-letnici delovanja ter Marjan Kalan za dolgoletno vestno in prizadevno delo na področju komunalne ureditve v Dolenji vasi in Stanislav Koblar za dolgoletno delovanje na kulturnem področju. Slednji že od leta 1981 vodi KUD France Koblar.

Župan Mihael Prevc je v svojem govoru poudaril, kako pomembno se je ob priložnostih, kakršna je praznovanje občinskega praznika, spomniti na velike rojake iz Železnikov. Tako so slavnostno akademijo tokrat še posebej posvetili znanemu rojaku Janezu Evangelistu Kreku, saj letos mineva 90 let od njegove smrti. V polni športi dvorani so si gledalci v sklopu bogatega kulturnega programa lahko ogledali tudi odlomek iz igre Sveta Lucija v izvedbi KUD Dražgoše in Mateja Šubica. Naj spomnimo, da si je igro, ki jo je Krek napisal posebej za Dražgoše, maja tam ogledalo več kot 1.500 gledalcev.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / nedelja, 22. april 2012 / 07:00

Čebelarski center vendarle odprt še to pomlad

Lesce - Potem ko je bil konec marca opravljen tehnični pregled, naj bi do maja Čebelarski razvojno izobraževalni center Gorenjske, ki ga s sredstvi EU v Lescah gradi občina Radov...

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Na štartu ve, kako daleč je cilj

Tudi zato je Škofjeločan Lojze Primožič v svojem prvem poskusu uspešno opravil eno najbolj garaških športnih preizkušenj, imenovano ironman.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zlata čipka Aliču in Žakljevi

Na kolesarski dirki od Železnikov do Soriške planine sta bila najhitrejša Simon Alič in Rada Žakelj.

Žiri / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zbirka o utrdbah v žirovskem muzeju

V Stari šoli oziroma Muzeju Žiri so pred mesecem za dva konca tednov odprli zbirko Pozdravljeni, ljubitelji utrdb.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Železniki v znamenju čipk

Letošnji Čipkarski dnevi so v Železnike privabili okoli sedem tisoč obiskovalcev. Novost: razstava čipk na oknih v starem delu mesta.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Letos šest občinskih nagrajencev

Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku v Železnikih, ki je letos potekala v znamenju Janeza Evangelista Kreka, so listino častnega občana podelili doktorju medicine Jožetu Možganu.