Mladinci so gorenjski prvaki

S pred kratkim končano nogometno sezono so na Velesovem zelo zadovoljni.

V Nogometnem klubu Velesovo imajo veliko razlogov za veselje. Največ razlogov za veselo razpoloženje so jim priigrali mladinci, ki so pod vodstvom Andreja Laha postali gorenjski prvaki in si s tem priborili kvalifikacije za 2. slovensko nogometno ligo. V prvem srečanju s Taborom Sežana so 16. junija na domačem igrišču remizirali z 1:1, na povratni tekmi v Sežani (20. junija) pa so izgubili 5:1, tako da ostajajo v 1. gorenjski ligi. Drugi najboljši rezultat je dosegla ekipa deklet do 12 let, ki je bila druga v državnem prvenstvu U-12. Finalni turnir je potekal v Murski Soboti na štadionu Fazanerija. Prvo tekmo s Pomurjem so igrale neodločeno 1:1, v drugi z Brežicami pa so zmagale z 2:0.

Drugi rezultati ekip NK Velesovo, ki so v minuli sezoni vse igrale v gorenjski ligi: A ekipa selekcije U-8 je bila četrta, B ekipa pa peta (trener Gregor Urh), ekipa U-10 je bila osma (trener Marjan Urh), dečki U-12 so sezono končali na 4. mestu (trener Robert Kladnik), ekipa U-14 je bila druga v 2. ligi (trener Franc Burgar), člani pa so bili četrti (trener Aleš Kropivnik). Ženske ekipe so sodelovale v prvi slovenski ligi. Deklice U-12 (trenerka Aleksandra Česen) so bile, kot že omenjeno, druge, dekleta U-16 so zasedle 3. mesto (trener Ivo Kavčič), članice pa četrto (trener Drago Kočevar).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 1. december 2014 / 14:43

Pokukajmo v špajzo

Na prireditvi v Adergasu je sodelovalo petindvajset gospodinj iz vasi pod Krvavcem.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Mladinci so gorenjski prvaki

S pred kratkim končano nogometno sezono so na Velesovem zelo zadovoljni.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Petdeset let krvavškega oddajnika

Prvi prenos TV programa s Krvavca so naredili 14. februarja 1957. Sedanji oddajnik je začel delovati po vojni leta 1991.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Otroci risali ornamente

Na OŠ Davorina Jenka so v tem šolskem letu izvedli tudi mednarodni likovni natečaj in praznovali 50 let šolskega glasila Odmevi izpod Krvavca.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Petrovčeva hiša kulturni spomenik

Za obnovo Petrovčeve hiše naj bi pridobili 842 tisoč evrov strukturnih sredstev, meni župan Franc Čebulj.

Splošno / sreda, 27. junij 2007 / 07:00

Uradno odprtje ceste 6. julija

Junija je gradbeno podjetje SCT Ljubljana zaključilo z rekonstrukcijo regionalne ceste na Zgornjem Brniku, v okviru katere so razširili in preplastili tudi cestni odsek do Cerkelj (na...