Študenti nimajo stila

Škofjeloški študentje so pred nedavnim pripravili tihi protest pred upravno enoto, kjer je potekala seja občinskega sveta, in so na tla (glej fotografijo) napisali svoje nestrinjanje, da jih omenjeni svet kljub trudu, ki so ga doslej vložili v to, sploh »ne jebe«. Zavod O še vedno ni uvrščen v občinski proračun, poleg tega pa je bil Pasijon (ta je na črko P) bil obravnavan pred črko O. To je nezaslišano. Zgodilo pa se je, da se svetniki in svetnice tudi tokrat niso kaj dosti ustavljali ob »študentskem predpražniku« in so mirno stopali čez. Ujeli pa smo debato dveh svetnic (glej noge), ki sta stali v bližini vrat. »Ti, a ne bi bilo fino, če bi se takole na vrata polegel kakšen fest študent? A veš, da res, z roke bi mu jedla, vse bi dobil od mene … Ah, škoda, da so naši študentje tako leseni. Ja marsikakšno bi lahko skupaj ušpičili.« Odvrgli sta napol pokajeni cigareti in stopili v prostor.

Mi pa dajemo študentom namig. Ko boste naslednjič protestirali, poskrbite, da boste sami ležali med vrati. Ko bodo vstopali občinski svetniki, priporočam, da se poležejo študentke.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bohinj / četrtek, 21. maj 2015 / 14:44

Cvetje in znamka Bohinjsko

Turistična destinacija Bohinj se v novo poletno sezono podaja z blagovno znamko Bohinjsko in letos že deveto izvedbo festivala alpskega cvetja.

Objavljeno na isti dan


Humor / sobota, 28. avgust 2010 / 07:00

Zidarji v operacijske

V bratski redakciji smo izvedeli, da imajo v vladi že pripravljen paket ukrepov v primeru splošne zdravniške stavke in velikega odpuščanja delavcev v Vegradu.

Prosti čas / sobota, 28. avgust 2010 / 07:00

V nedeljo finalni izbor Miss Slovenije

V nedeljo ob 20. uri bo v mariborski dvorani SNG finalna prireditev za izbor Miss Slovenije 2010, ki jo bo v neposrednem prenosu možno spremljati tudi na prvem programu Televizije Slovenija.

Gospodarstvo / sobota, 28. avgust 2010 / 07:00

Gorenjska v lesni skupnosti Holz/Les

Na celovškem lesnem sejmu so v četrtek podpisali ustanovno listino čezmejne lesne skupnosti Holz/Les, ki vključuje tudi Gorenjsko.

Kamnik / sobota, 28. avgust 2010 / 07:00

Povezovalka bo odprta konec meseca

Kamnik - Gradbena dela na Lokalni povezovalni cesti B31 ali Povezovalki, kot so jo poimenovali Kamničani, so manj kot leto dni po položitvi temeljnega kamna in v dogovorjenem rok...

Bohinj / sobota, 28. avgust 2010 / 07:00

Slavko Avsenik častni občan

Na slovesnosti ob občinskem prazniku so podelili tudi priznanja letošnjim občinskim nagrajencem.