Gneča (Foto: Gorazd Kavčič)

Obnavljajo avtocesto

Začela se je obnova južnega dela avtoceste med priključkoma za Kranj.

Kranj – Kot smo že pred tednom opozorili, so se v torek začela obsežnejša obnovitvena dela na gorenjski avtocesti med priključkoma Kranj zahod in Kranj vzhod, zaradi česar bo spremenjen prometni režim do predvidoma 22. maja. Kot so nam razložili na Družbi za avtoceste Republike Slovenije (DARS), je ocena stanja več kot 20 let starega cestišča na tem 5,7 kilometra dolgem odseku pokazala takšno obrabljenost, da je tudi zaradi prometne varnosti potrebna obnova južne polovice avtoceste (vozišča v smeri proti Ljubljani). Prva faza obnovitvenih del bo predvidoma potekala med 10. in 26. aprilom, ko bo zaprt uvoz Kranj zahod in vozišče (od priključka Kranj zahod do viadukta Rupovščica – 2,2 kilometra) v smeri proti Ljubljani, druga faza med 7. in 22. majem pa bo zahtevala zaprtje izvoza Kranj vzhod in vozišča proti Ljubljani (med viaduktom Rupovščica in priključkom Kranj vzhod – 3,5 kilometra). Obnovitvena dela bodo v času med prvomajskimi prazniki med 27. aprilom in 6. majem prekinili. Ves čas obnovitvenih del bo promet speljan na severni del avtoceste, kjer bo potekal dvosmerno. Na javnem razpisu sta bila za izvedbo navedenih del kot najugodnejša izvajalca izbrana Cestno podjetje Ljubljana in SCT Ljubljana, ki sta nastopila skupaj, dela za pogodbeno ceno 2,297 milijona evrov pa bosta opravila v roku 30 dni od uvedbe del.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / ponedeljek, 24. maj 2021 / 16:27

Slavljenec Jože iz Tinj

Če bi izbirali v koroški in tudi slovenski javnosti najbolj znane koroške Slovence, bi bil med njimi zanesljivo Jože Kopeinig, duhovnik in dolgoletni rektor Katoliškega doma prosvete Sodalitas v Ti...

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 13. april 2007 / 07:00

Obnavljajo avtocesto

Začela se je obnova južnega dela avtoceste med priključkoma za Kranj.

Radovljica / petek, 13. april 2007 / 07:00

Želijo še splošno gimnazijo

Na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica si prizadevajo pridobiti še oddelka splošne gimnazije in višje strokovne šole - smer ekonomija.

Bled / petek, 13. april 2007 / 07:00

Prvič dnevi županov

Danes in jutri na Bledu poteka prvi strokovni posvet slovenskih županov.

Gospodarstvo / petek, 13. april 2007 / 07:00

Povezanost v zbornici ostaja

Upravni odbor Območne zbornice za Gorenjsko je ugotovil, da je članstvo odpovedala le petina nekdanjih članov, kar postavlja gorenjsko zbornico po članstvu na tretje mesto v državi.

Gospodarstvo / petek, 13. april 2007 / 07:00

V Merkurju uredili špedicijo

Ob skladiščno distribucijskem centru v Naklem so prestavili lokalno cesto in uredili špedicijski center.