Zaslužen počitek na plaži ob Coctail baru Tržnica.

Smuk svinjska glava

Prvo mesto med skupinskimi maskami je osvojila ekipa Kava bara Tržnica z Jesenic z najbolj izvirno masko Gremo na morje. Poskrbeli so za pravo morsko vzdušje.

Na Črnem vrhu je bilo dogajanje na pustno nedeljo spet "svinjsko". Turistično društvo Golica in sekcija svinjske glave so se spet potrudili in organizirali že kar 41. smuk za trofejo Svinjska glava. Župan Španovega vrha Žnidar je v družbi jeseniškega župana Tomaža Toma Mencingerja slovesno odprl prireditev. Ko so zaigrale fanfare, se je tekmovanje za trofejo pričelo. Na žalost pa so bile letošnje maske primorane snežno "strmino" kar prehoditi, ker zaradi mile zime tekma na smučeh ni bila ravno priporočljiva. Otroške maske so se predstavile prve. Komisija ni imela lahkega dela, saj se je za "svinjsko torto" potegovalo veliko število otrok. Na koncu se je žirija le odločila in prvo nagrado podelila tigrčku, ki je dosegel najboljši srednji čas. Seveda so bile nagrajene tudi vse druge otroške maske, ki so za sodelovanje prejele "svinjsko kolajno" in skromno darilce. Pečeno "svinjsko glavo" si je to leto z najboljšim vmesnim časom priborila ekipa Max bara z Jesenic s skupinsko masko Bosanska piramida sonce. Prvo mesto med skupinskimi maskami je osvojila ekipa Kava bara Tržnica z Jesenic z najbolj izvirno masko Gremo na morje. Poskrbeli so za pravo morsko vzdušje, piko na i pa je dodala še odlična plesna koreografija njihovih kopalcev. Na drugo mesto med skupinskimi maskami se je uvrstila najhitrejša reševalna enota Swina fly, tretjeuvrščena pa je bila ekipa turistične agencije Svinjska glava tours. V kategoriji dvojic med skupinskimi maskami je zmagala Svinjska vlada, med posameznimi maskami pa maska Svinja bela.

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 15. april 2013 / 07:00

V zbornicah bodo odpuščali

Državni zbor je potrdil novelo Obrtnega zakona. Kaj prinaša, kdo bo odslej vodil sindikat malih podjetnikov in obrtnikov?

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / torek, 25. avgust 2015 / 07:00

Zavrtimo Slovenijo!

Stražišče – Zveza paraplegikov Slovenije ter klub Tuš-Bauerfeind bosta jutri ob 17. uri skupaj s Kolesarskim klubom Sava Kranj na velodromu predstavila projekt z imenom Zavrtimo Slovenijo. S to akc...

Razvedrilo / torek, 25. avgust 2015 / 13:04

Theo Tahiti Nui show

Theo se ni šolal. Doma so ga naučili zgodbo njegove dežele, mu približali kulturo in ples ljudstva, žal pa opaža, da današnja mladina o tem ne ve več veliko. Theo je doma z Markeških otokov in s svoji...

Kronika / torek, 25. avgust 2015 / 12:55

Izdali za štiri milijone evrov glob

Zaradi nespoštovanja časa vožnje so mobilne enote Finančne uprave Republike Slovenije voznikom tovornjakov in avtobusov predpisale za štiri milijone evrov kazni.

Radovljica / torek, 25. avgust 2015 / 12:55

Indijska izkušnja: živeti sleherni trenutek

Andreja in Žiga Kovač iz Lesc sta v vasici brez imena v srednjem zahodnem delu Indije otroke in ženske prostovoljno poučevala angleščino in matematiko.

Cerklje na Gorenjskem / torek, 25. avgust 2015 / 12:52

Pot z devetimi pomniki

Poti po spominskem parku tovarištva na Davovcu pod Krvavcem in okolici privabljajo vse več pohodnikov. Dobro obiskan je bil tudi sobotni spominski pohod.