Na finskem sprejemu smo srečali bivšega župana Jesenic Borisa Breganta z Brino in Borom. (Foto: Tina Dokl)

Umetniški vtis

Pri izdelovanju blejskega laboda je bil pomemben predvsem umetniški vtis. Veslači so se naloge lotili zelo resno. Njihova kreacija je bila zmagovalna. Lesce so dobile novo oazo zabave, Finci pa so v Ljubljano povabili prav posebnega gosta, naravnost z Laponskega.

Predpraznično razpoloženje je na Bledu sredi decembra pokvarilo deževno vreme, vseeno se Blejci niso vdali in celoten praznični program prestavili za teden dni. Zanimive so bile Blejske igre, zabavno tekmovanje v stilu iger brez meja, na katerem so se pomerile tri ekipe blejskih športnih klubov. Šaljive igre, kjer je bila ključna predvsem iznajdljivost in usklajenost ekip, so bile vsebinsko vezane na Bled. Tekmovalci so se tako med drugim pomerili v veslanju s pletnjo na suhem, sestavljali so kremne rezine velikanke in se preizkusili v labodjem plesu. Članom veslaškega, odbojkarskega in hokejskega kluba so se v ekipah lahko pridružili tudi drugi obiskovalci. Po zaključku iger pa je goste zabaval DJ.

S pripravljanjem 'kremšnit' so imeli veslači in hokejisti kar nekaj težav, največ problemov so imeli z iskanjem pravih sestavin v najkrajšem možnem času. Najhitrejši, a tudi izenačeni, sta bili tako pri pripravi blejskih rezin ekipi odbojkarjev in gostov. Pri labodjem plesu so se klubi trudili vsak po svojih najboljših močeh. Najlepši labod pa je nastal izpod rok mladih veslačev. Iznajdljivi so bili tudi hokejisti in s svojim labodom pustili močan umetniški vtis.

Pred slabim tednom je odprla vrata na Gorenjskem nova oaza zabave, Casino Tivoli, igralni salon v Lescah. Odprtja so se udeležili najožji prijatelji, sodelavci in poslovni partnerji, za prijetno razpoloženje pa je poskrbela voditeljica zabavnega programa (ki je potekal predvsem v nemškem jeziku, saj je bila večina povabljenih nemško govorečih, odprtja pa se je udeležil tudi avstrijski veleposlanik s sestro, Valentin Inzko z Zvezdano G. Novljan. Skupina, ki dela pod taktirko koreografinje Fijone Johnson, pa je pripravila nekaj zanimivih plesnih točk. Rdeča nit svečanega programa je bil kabare, prijetna glasba benda z odra pa je vzdušje še dodatno prenesla v čase, ko je kabare prevladoval.

'Veseli december' pa ne bi bil to, kar je, če si v njem ne bi podali rok trije bradati možje: Miklavž, dedek Mraz in Božiček. Finska ambasada je tako v veliki dvorani Hotela Lev v Ljubljani pripravila sprejem, kjer so se obiskovalci poklonili 79. obletnici finske neodvisnosti in zaključku njenega predsedovanja Evropski uniji. V goste so povabili tudi prav posebnega gosta, njihovega Santo z Laponskega. Med povabljenimi je bilo tudi lepo število otrok, za katere je bilo tokrat še prav posebej poskrbljeno. Zanimivo okrašena dvorana hotela Lev in mize, ki so se šibile pod težo hrane, so ustvarjale vtis, vonj in okus, ki so za trenutek obiskovalcu pričarali košček Finske.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / torek, 5. december 2006 / 06:00

"Kulturno" romanje v Vrbo

Smlednik - Dvajset varovancev Vzgojno-izobraževalnega zavoda Frana Milčinskega Smlednik se je minulo soboto pod vodstvom učitelja Jožeta Rozmana podalo na tradicionalni...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 22. december 2006 / 06:00

Umetniški vtis

Pri izdelovanju blejskega laboda je bil pomemben predvsem umetniški vtis. Veslači so se naloge lotili zelo resno. Njihova kreacija je bila zmagovalna. Lesce so dobile novo oazo zabave, Finci pa so v L...

Prosti čas / petek, 22. december 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Naša sreča, vaša sreča

Novinarska redakcija velikega brata se bo v novem letu selila v nove prostore. Mali brat ostaja vaš človek.

Prosti čas / petek, 22. december 2006 / 06:00

Nominator 229

Lep čas je in zanimivi dnevi so. Tako in drugače. Pravzaprav ne mine dan, večer, ko se v različnih družabnih okoljih poslavlja od iztekajočega se leta. A vselej s približno enakim kontek...

Kultura / petek, 22. december 2006 / 06:00

Glasbena šola za božič

Na Božičnih koncertih v ponedeljek in torek so se Kranjčanom predstavili mladi glasbeniki kranjske glasbene šole.

Kultura / petek, 22. december 2006 / 06:00

Spet evforičen do srca

Veliki božični koncert na kranjski gimnaziji je še enkrat dokazal, kako briljantno glasbeno prihodnost imamo Kranjčani. S koncertno dvorano ta še bolj žlahtna.