Danes bodo podelili Pantzevo priznanje

Jesenice - Danes zvečer bodo na prednovoletnem srečanju vodstvenih delavcev v Acroniju podelili Pantzevo priznanje, ki ga od leta 1973 podeljujejo za življenjsko delo pri razvoju tega podjetja. Priznanje nosi ime po tehničnemu ravnatelju Kranjske industrijske družbe, inženirju Lampretu Pantzu, ki je bil vrhunski metalurg in izumitelj, cenili pa so ga tudi kot velikega človeka. Leta 1973 je minilo sto let od izuma postopka pridobivanja feromangana v plavžih, kar je njegov največji izum, znan pa je tudi po patentu za žičnice. Letošnje Pantzevo priznanje bo prejel dr. Slavko Ažman, ki je bil v Acroniju od leta 1989 direktor Sektorja za razvoj in raziskave, bil 1993 tehnični direktor in nato regionalni manager koncerna Slovenskih železarn. Danes je direktor obrata Predelava debele pločevine in je pomembno prispeval k temu, da je Acroni postal drugi proizvajalec debele nerjavne pločevine v Evropi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 1. oktober 2009 / 07:00

Kaj naj bi bolj obdavčili?!

Proračunska luknja je velika, država išče finančne vire, s katerimi bi jo zapolnila. Najlažje bi to naredila z novimi obdavčitvami ali višjimi davki. In kaj naj bi bolj obdavčili?!

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 15. julij 2018 / 16:06

V Stražišču se bojijo okoljske katastrofe

V Civilni iniciativi za zeleno Stražišče se ne strinjajo s predvidenim občinskim projektom kanalizacije v Lazah, saj pravijo, da ni okoljsko vzdržen.

Slovenija / nedelja, 15. julij 2018 / 16:05

Na morje več kot dvesto Biserov

V ponedeljek bo Slovenska karitas začela z letovanji socialno ogroženih otrok v Portorožu.

Bohinj / nedelja, 15. julij 2018 / 15:52

Organiziran prevoz starostnikov in invalidov

Organiziran prevoz z električnim avtomobilom za tiste, ki si prevoza za obisk zdravnika ali nujnejše opravke ne morejo privoščiti

Preddvor / nedelja, 15. julij 2018 / 15:51

Upoštevali polovico pobud občanov

Preddvor – V Preddvoru je občinski svet nedavno obravnaval spremembe in dopolnitve občinskega prostorskega načrta (OPN), osnovni dokument so sprejeli pred štirimi leti.

Kultura / nedelja, 15. julij 2018 / 15:51

Trije »ljubiči«, nakar še Paasilinna

Poletje prinaša tudi poletno branje.