Z Miklavževim vikendom v veseli december

Bled - Ta konec tedna se na Bledu pričenjajo praznične decembrske prireditve, ki bodo namenjene tako najmlajšim kot odraslim, domače Turistično društvo Bled, Turizem Bled in Sava hoteli Bled pa jih bodo skušali pripraviti tako po okusu domačinov kot gostov. Tako bo prvi decembrski vikend namenjen predvsem Miklavžu, saj bo jutri in v nedeljo med 10. in 19. uro na terasi kavarne Park potekal Miklavžev sejem domače in umetnostne obrti z bogato izbiro unikatnih daril. Hkrati bo potekala razstava adventnih venčkov (najboljši bodo nagrajeni), v kavarni Park pa pripravljajo sladki bife. Jutri ob 15. uri bo na terasi kavarne Park koncert pevskih zborov Pletna in Triglav, zvečer ob 20. uri pa bo v Festivalni dvorani izbor najlepše viže 2006. Miklavžev vikend se bo v nedeljo nadaljeval z ustvarjalnimi delavnicami za otroke, ki bodo od 13.30 naprej potekale v kavarni hotela Park, zaključile pa se bodo s prihodom Miklavža in igrico ob 15.30. Miklavž bo nato še v Festivalni dvorani ob 16. uri. Otroške prireditve bodo brezplačne, na prireditvi v Festivalni dvorani pa bodo zbirali prostovoljne prispevke za Anin sklad.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 29. februar 2008 / 07:00

Najhitrejši ledni plezalec

Matevž Vukotič z Bleda je postal skupni zmagovalec svetovnega pokala v hitrostnem lednem plezanju. Uspeh Slovencev je s 7. mestom dopolnil njegov brat Jernej.

Objavljeno na isti dan


Kultura / ponedeljek, 26. november 2012 / 07:00

Anketa: Študij, internet in branje

V torek smo ob dnevu splošnih knjižnic obiskovalce Mestne knjižnice Kranj povprašali, kaj njim pomeni knjižnica in zakaj jo najpogosteje obiskujejo. Ali ob izposoji knjig posegajo tudi po novih tehnol...

GG Plus / ponedeljek, 26. november 2012 / 07:00

Od majhnih razvad do trdovratnih navad

Grizenje nohtov, sesanje prsta, vrtanje po nosu, navijanje las okrog prsta in podobne "razvade" so lahko znak povečane psihične napetosti pri otroku.

GG Plus / ponedeljek, 26. november 2012 / 07:00

Književnost kot živa digitalna kultura

"Z nelagodjem in z zadovoljstvom obenem," odgovori prof. dr. Miran Hladnik na vprašanje, kako je sprejel državno nagrado za življenjsko delo na področju visokega šolstva.

Zanimivosti / ponedeljek, 26. november 2012 / 07:00

Srečanje veteranov gorskih reševalcev

Hotel Kokra je prejšnji petek gostil šesto srečanje veteranov gorskih reševalcev Zveze gorske reševalne službe Slovenije.

Šenčur / ponedeljek, 26. november 2012 / 07:00

Kanalizacija tudi na severnem delu občine

Občina Šenčur bo prihodnje leto nadaljevala gradnjo kanalizacije na Visokem in v Lužah.