Kombinacija: Maja Sodja (Pop TV), Peter Radovič (sedaj glavni razvedrilnega programa na RTV SLO), Alenka Vidic (nekoč Kanal A). (Foto: Tina Dokl)

Miša ni zmagala

Fatalko smo letos izbirali iz voditeljskih, igralskih, pevskih, televizijskih, političnih in lepotnih vod. Tokrat je šel naziv v roke miss Slovenije 2005, Sanji Grohar. Naslov je prevzela od lanske fatalke, nekoč ravno tako miss, Žive Vadnov. Veliko jih je mislilo, da bo lento dobila Miša Molk.

Ko smo izbrali slovensko fatalko, je seveda završalo. Ponovno smo se vprašali: kaj za vraga sploh je fatalnost. Še v isti sapi nas je zanimalo, kje so med izbranimi kandidatkami tiste, ki rušijo slovensko zgodovino, delijo posteljo s politiki, so doktorice znanosti, uspešne menedžerke, prejemajo Gazele, imajo devet, deset otrok. Seveda, če tako razširimo izbor, potem počasi pridemo že do kandidatk za Slovenko leta, ki naj bi bile po svoje tudi fatalne - v svojih dejanjih, na primer. Pa vendar, nikoli nismo zadovoljni. Če najdemo med pestrim izborom za femm fatale gospodinjo, bomo spraševali, zakaj ni med kandidatkami čistilk, če poslanko, nas bo zanimalo, kje pa so bile upoštevane medicinske sestre.

Skratka, v Narodni galeriji v Ljubljani so v orientalskem vzdušju tako za najbolj usodno znano Slovenko preteklega leta bralke in bralci ene znanih revij izbrali Sanjo Grohar. Ta je prve čestitke in nagrado, svoj portret, ki ga je posebej za to priložnost naslikal slikar Jure Cekuta, prejela že takoj na odru. Izbor je vodil Marko Potrč, goste pa je zabavala skupina Caminoigra. Dekleta so oblekli različni modni kreatorji, večina jih je bila v zlatih odtenkih, živo rdeče je izstopala Miša Molk, v oči pa je zbodla tudi simpatična Urša Majdič.

Za naziv Femm Fatale so se letos potegovale poleg omenjene zmagovalke še črnolasa lepotica Nina Osenar, nekoč voditeljica Alenka Vidic, igralka Iva Kranjc, voditeljica Lorella Flego, pevka Eva Moškon, znana slovenska televizijska dama Miša Molk, pevka Urška Majdič in nekdanja manekenka Maja Bulc. Na žalost se prireditve zaradi obveznosti ni mogla udeležiti Eva Irgl, velika večina prisotnih pa je izkazovala naklonjenost sveži in energični Urški Majdič, nekateri pa so glasno razmišljali, da si naslov zasluži 'zrela' lepotica, Miša Molk.

Seveda smo ob velikem razpravljanju o tem, kaj je fatalnost, pomislili na imena kot Marlene Dietrich, pa Eva Braun, Ana Jud, v Cavazzovem rodu pa prevladujejo moški fatalci. Kdo ve, morda ne bo dolgo, pa bomo namesto Fanta poletja izbirali Fatalca jeseni (in zime za prihodnje leto).

                     

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / sreda, 17. junij 2009 / 07:00

Najbolje v bazen ali Čukov bajer

Pred začetkom letošnje kopalne sezone so pri Zavodu za zdravstveno varstvo Kranj ugotovili, da je najbolj čista voda v Čukovem bajerju, najbolje pa je nadzorovan bazen, ki ga za kopalce odprli včeraj.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 10. november 2006 / 06:00

Miša ni zmagala

Fatalko smo letos izbirali iz voditeljskih, igralskih, pevskih, televizijskih, političnih in lepotnih vod. Tokrat je šel naziv v roke miss Slovenije 2005, Sanji Grohar. Naslov je prevzela od lanske fa...

Prosti čas / petek, 10. november 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Žar, resničen resničnostni šov

V pripravi je nov resničnostni šov z naslovom Žar.

Prosti čas / petek, 10. november 2006 / 06:00

Nominator

Še dobro, da se nam v teh predvolilno pregretih dneh, rdeče rumeno, »konvertitno kodrlajsasto«, polnih koalicijskih obljub ter lažeh, dogaja še kaj drugačnega. Bolj vsakdanje razumljeneg...

Kultura / petek, 10. november 2006 / 06:00

Filmi kot dokument časa

V Tržiču poteka 2. festival kratkih filmov in video spotov. Za uvod dokumentarca o Bloški planoti in tržiškem vlaku.

Kultura / petek, 10. november 2006 / 06:00

Mojčina mavrična prepletanja

"Čipko predstavljamo skozi uporabo v vseh življenjskih obdobjih, od rojstva do smrti," o razstavi 20 let Mojčinih mavričnih prepletanj pravi njena avtorica Mojca Jemc.