Heleni Blagne Zaman se je na predstavitvi desetih izbranih pridružil tudi 81-letni Mojmir Sepe. (Foto: Tina Dokl, Anka Bulovec)

Kdo bo najbolj očaral?

Mister Slovenije Bojan Ilijanič je odšel na svetovni izbor za najlepšega, med kandidati za mistra Slovenije 2011 se je znašlo kar nekaj Gorenjcev, Helena Blagne Zaman pa je deset izbranih pesmi odela v zlato.

V prestolnici je pred časom potekala tiskovna konferenca, kjer so sicer v prvi vrsti prestavili Bojana Ilijaniča, ki se ravnokar udeležuje svetovnega izbora Mister Universe Model 2011 v Dominikanski republiki. V obalno mestece Punta Cana se je odpravil prejšnji ponedeljek. Posebnost spektakularnega finalnega svetovnega izbora je v tem, da poteka hkrati z njihovim tednom mode.

Postaven 22-letni Dolenjec se zaveda konkurence, vendar je pripravljen in ni obremenjen z njo. Pred svetovnim občinstvom in žirijo se bo predstavil tudi v nekoliko prirejeni slovenski narodni noši, ki bo več odkrivala, kot zakrivala; kot domače darilo pa je na pot odnesel simbol Postojnske jame - kipec človeške ribice.

Vzporedno poteka tudi letošnji izbor za mistra Slovenije. Na novinarski konferenci se je tako predstavilo še deset finalistov, ki se bodo za naslov najlepšega potegovali 27. maja v novogoriški Perli. Med finaliste se je uspelo prebiti tudi simpatičnemu Gorenjcu – Kamničanu Jušu Dobnikarju, Rene Šantič, prav tako Kamničan, pa je žal izpadel v polfinalnem izboru. Letošnje leto so moški izbor združili tudi z Miss Slovenije za Miss Italije. Kot pravi lastnica licence Jasmina Novak, gre za lepotno tekmovanje, kjer v vsaki državi izberejo lepotico italijanskih korenin, ki se nato pomeri na finalnem izboru v Italiji. Namen pa je druženje in ohranjanje stikov z Italijo.

Svojevrstna Helena Blagne Zaman pa je konec aprila v Art Caffe Tivoli predstavila novi album 10 izbranih – zlata kolekcija. Druženje in promocijo pa so Dallasovci izkoristili tudi za to, da so ji podelili zlato ploščo za prodajo albuma Reci mi.

Album 10 izbranih – zlata kolekcija je Helena najavila na radijskih postajah že v začetku leta s skladbo Leta 90 (Navaden majski dan). Potem je sledil odmeven nastop v Stožicah – projekt, ki ga je občinstvo dobro sprejelo, in sedaj smo dočakali njeno zbirko največjih uspešnic, ki so zaživele v novi preobleki. Ko ugasnejo luči, Dež, Pogrešam te ... Odlični že uveljavljeni glasbeniki, kot so Patrik Greblo, Sašo Fajon in Tomaž Kozlevčar, so našli pravi glasbeni odtenek za predelave skladb in presenetili z drugačno, aktualno produkcijo ritmike in zvoka. Nekatere od skladb so dodatno obogatili tudi zanimivi glasbeni gostje, pri ustvarjanju albuma pa je sodelovalo tudi veliko število odličnih preizkušenih studijskih glasbenikov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 2. marec 2015 / 10:13

Veliki nateg

Na začetku naj bi bil veliki pok. In potem je sledilo še veliko velikih dejanj, skozi katera je človeštvo dospelo do današnje slave in prevlade v življenju na Zemlji. Za Slovence naj bi bi...

Objavljeno na isti dan


Kronika / nedelja, 30. maj 2010 / 07:00

Traktor se je prevračal

Cerklje – V ponedeljek popoldne se je pod Štefanjo Goro v občini Cerklje zgodila nesreča pri delu s traktorjem. 65-letni domačin je s traktorjem opravljal dela v gozdu. Na strmem...

Gospodarstvo / nedelja, 30. maj 2010 / 07:00

Izkušnje se odražajo tudi v luknjah sira

Sirarka Tilka Bogataj iz Gorenje vasi je na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij prejela pet zlatih priznanj za mlečne izdelke.

Zanimivosti / nedelja, 30. maj 2010 / 07:00

Različnost bogati življenje

Kranj - V avli Tehniškega šolskega centra (TŠC) Kranj je bila v sredo prireditev ob desetletnici samostojnega delovanja Varstveno delovnega centra Kranj (VDC). Program, ki so ga...

Prosti čas / nedelja, 30. maj 2010 / 07:00

Zvezde plešejo: nedeljski finale

V nedeljo se bodo v plesnem finalu pomerili Alenka Tetičkovič z Mihom Vodičarjem ter Saša Krajnc in Špela Kralj.

Prosti čas / nedelja, 30. maj 2010 / 07:00

Gorenjski Joe Cocker

"Prepričajte se, da med mojim nastopom v bližini ne bo otrok, če bo slučajno kdo začel plesati striptiz," pred nastopom v polfinalni oddaji Slovenija ima talent svetuje pevec Daniel Rampre iz Žirov.