Okusna krema

Grosupeljska Krema je uigran bend, ki ima zanimive obdelave priredb ter karizmatičnega pevca Johnnyja. Obisk koncerta v Orto baru je bil žal skromen, občinstvo je bilo vseeno navdušeno.

V Orto baru je pred kratkim nastopila grosupeljska rock skupina Krema. Kot predskupina so občinstvo ogrevali The closhers.

Ob kramljanu s Kremo dobiš vtis, ko poslušaš tega in onega glasbenika, da rock 'n' roll res ni nekaj, iz česar bi razvijali znanost. Kremovci so pravzaprav zelo prijetni in prijazni ljudje.

Koncert je skupina Krema začela z otvoritvenim songom, prvim singlom, 'Suženj občutka', ki se je nadaljeval v drugega 'Trga se mi'. Sledili so zanimivi vložki o pomenih besedil pred začetkom pesmi 'Črni napadalec'. Meni najljubši je bil surf rockovsko obarvan 'Misliš, da ne vem', ki je bil čerti v vrsti avtorskih komadov skupine. Nato je sledil Madonnin 'Material girl', zanimive obdelave priredb so dobili tudi Elton John, Genesis, Bee Gees, Doobie Brothers. Skupina je tako črpala iz pop rocka 80-ih let, v inštrumentalni verziji pa so zaigrali tudi Hendrixovo 'Hey Joe'. Med prisotnimi sem opazil tudi člane razpadlega punk rock tria D.D.V.

Koncert se je zaključil malo pred polnočjo, s tremi avtorskimi skladbami, zadnja je bila aktualni singel Mala igrača, za finiš pa so še enkrat ponovili 'Suženj občutka'.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 22. maj 2018 / 14:45

Na Storžiču umrl planinec

Preddvor – V soboto dopoldan je na območju Storžiča nad Kališčem umrl planinec, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Pokojni, ki se je v hribe odpravil s psom, ki v dogodku ni bil poškodovan, je...

Objavljeno na isti dan


Splošno / nedelja, 18. november 2007 / 07:00

Prihaja optično omrežje

Družba Gratel je z Občino Jesenice podpisala pogodbo za gradnjo najsodobnejšega širokopasovnega optičnega telekomunikacijskega omrežja.

Splošno / nedelja, 18. november 2007 / 07:00

Tudi javno razsvetljavo bo napajalo sonce

Občina Jesenice bo začela uporabljati obnovljive vire energije, od energije sonca, lesne biomase, biodizla ...

Splošno / nedelja, 18. november 2007 / 07:00

Županove novičke

Na zadnji seji občinskega sveta je župan Tomaž Tom Mencinger občinske svetnike seznanil z nekaterimi aktualnimi informacijami. - Parkirišče pri pokopališču na Blejski Dobravi je že a...

Splošno / nedelja, 18. november 2007 / 07:00

Za hitrejši razvoj vasi

Igor Arh z Blejske Dobrave je občinski svetnik na listi SD. "Nobena stvar ni tako slaba, da ne bi mogla biti za nekaj koristna," se glasi eno od njegovih vodil.

Splošno / nedelja, 18. november 2007 / 07:00

Energetsko potratno stanje pripravljenosti

Električni aparati elektriko porabljajo ne samo takrat, ko delujejo, ampak tudi takrat, ko čakajo v pripravljenosti. Večina gospodinjskih aparatov in zabavne elektronike so večino časa, ko jih ne u...