Teden restavracij in izvirnost
S tokratno temo Tedna restavracij Original, ne kopija! organizatorji poudarjajo drugačnost, posebnost in izvirnost restavracij.
Spomladanski Teden restavracij bo potekal med 15. in 24. marcem v kar 111 izbranih slovenskih restavracijah. Rezervacije so začeli sprejemati včeraj. Več o tem najdete na spletni strani tedenrestavracij.si.
Osnovna cena menijev v letu 2024 je 24 evrov in velja za restavracije z oceno en srček. Dodatek za kakovost v restavracijah, ki imajo oceno dva srčka, znaša dva evra – cena menija je torej 26 evrov. V restavracijah s tremi in štirimi srčki je dodatek šest evrov, kar pomeni, da je tu cena menija okroglih trideset evrov.
V statistiki dogodka, ki vsako leto zabeleži rekordno udeležbo restavracij, se letos sodelujočim pridružujejo tudi tri z Michelinovo zvezdico, med njimi na Gorenjskem Hiša Linhart. Iz vseh naštetih smo razbrali, da je pravzaprav dobra četrtina sodelujočih restavracij z Gorenjskega. Med tistimi, ki ponovno ali prvič sodelujejo na Tednu restavracij, pa letos zasledimo tudi Vilo Podvin iz Mošenj, Gostilno Starman iz Škofje Loke ter Kmetijo Pr' Končovc iz Javornika. Med petimi, ki so bile deležne t. i. nasmeha ocenjevalcev Tedna restavracij, pa se je znašla tudi Gostilna pri Bizjaku z Zgornje Bele.