Do februarja bo to njegov »brlog« pečenih kostanjev
Čeprav je jesen načeloma že za nami, na ulicah mest še vedno lahko zasledimo peko kostanja. Po novem tudi v Tržiču, kjer je pred kratkim svojo Medvedjo kočo odprl 24-letni Nejc Medič.
»Rad sem v družbi, rad poklepetam z ljudmi in veliko mi pomeni, da oddajam pozitivno energijo ter da se tudi stranke v moji bližini dobro počutijo. To mislim, da je tudi razlog, da se ljudje radi ustavijo.«
Tržič – V torek, 5. decembra, ko so se v Tržiču prižgale lučke, je v atriju Občine Tržič svojo lopatko nad kostanji prvič zavihtel tudi Nejc Medič. Mladenič, ki je opravljal že številne različne službe, nazadnje je usmerjal promet na blejskih parkiriščih, je nedavno prišel na idejo, da bi mimoidočim postregel s kostanjem, kuhanim vinom in čajem. »Delo, ki ga opravljam na Bledu, je vezano na poletno sezono, zato sem se moral znajti in začeti nekaj svojega. Ogledoval sem si najemnine stojnic in frekvenco ljudi po Ljubljani in Kranju ter razmišljal, da bi nekaj takega verjetno dobro zaživelo tudi v Tržiču. Že dolga leta namreč nihče ne peče več kostanja na naših ulicah, zato sem si mislil, da mi lahko uspe,« je pojasnil.
Čeprav ima odprto šele teden dni, je nad odzivom ljudi prijetno presenečen. Kot je povedal, si ni predstavljal, da bo zanimanje pokazalo toliko ljudi. »Sprva sem se še malo lovil, zgodilo se je na primer, da sem premalo zarezal kostanj. Za dobro pečen kostanj je namreč res pomembno, da je vsak skrbno in enakomerno zarezan, in ker tega nisem naredil, jih je kar nekaj razneslo. Ljudem se je sicer zdelo smešno, meni pa morda malo manj,« je pojasnil v smehu. Nejc je drugače izredno komunikativen in delo z ljudmi mu ne predstavlja nobene težave. »Rad sem v družbi, rad poklepetam z ljudmi in veliko mi pomeni, da oddajam pozitivno energijo ter da se tudi stranke v moji bližini dobro počutijo. To mislim, da je tudi razlog, da se ljudje radi ustavijo.« Priznava, da je na idejo peke kostanja letos prišel malo pozno, zato je v njegovi ponudbi italijanski kostanj. »Čeprav moram reči, da je kvaliteta kostanja zelo dobra in da ga tudi ljudje pohvalijo, se bom v prihodnji sezoni zadeve lotil malo drugače. Načrtujem, da bi se bolj povezal z lokalno skupnostjo in omogočil ponudbo domačega kostanja.«
Zakaj pa se njegova stojnica imenuje Medvedja koča? Nejca večina ljudi pozna tudi po vzdevku Medo, zato se je malo za šalo, malo zares odločil za tako ime. »S prijatelji, ki mi res stojijo ob strani in so mi veliko pomagali tako s samim odprtjem kot tudi postavitvijo koče, smo prišli tudi na idejo imena. Vsekakor mi brez njihove podpore zagotovo ne bi uspelo,« je še dejal. Lesena hiška, kjer diši po kostanju in kuhanem vinu, pa bo vse do sredine februarja njegov »brlog«.