Norveški strokovnjak o vitalnosti hrane

Lesce – Inštitut Ekosemena danes, 13. oktobra, ob 19. uri v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah organizira javno predavanje norveškega strokovnjaka na področju kakovosti hrane dr. Jensa-Otta Andersena. Dolgoletni raziskovalec na danskem Biodinamičnem inštitutu v zadnjem obdobju raziskovalno sodeluje tudi z ustanovami in posamezniki v Sloveniji. Na nocojšnjem predavanju bo govoril o vitalnosti hrane od pridelave do krožnika.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / ponedeljek, 17. maj 2021 / 15:06

Kolesa so spet na voljo za izposojo

Radovljica – V Radovljici so od prejšnjega ponedeljka spet na voljo kolesa, ki si jih lahko izposodite na petih postajah: v Radovljici na parkirišču nasproti knjižnice, na Gradnikovi cesti...

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / četrtek, 2. marec 2017 / 21:48

Vrh s štirimi imeni

Zahomec (1813 m) – Skrajni vzhod Karnijskih Alp. Vrh s štirimi imeni: Zahomec, Achomitzer Berg, Monte Acomizza in Schönwipfel.

Kronika / četrtek, 2. marec 2017 / 21:46

V križišču trčil v kolesarja

Kranj – Konec minulega tedna sta v križišču v Kranju trčila voznik avtomobila in kolesar. Nesrečo je povzročil voznik avtomobila, ki v križišču ni upošteval pravil o prednosti, kar je eden pogostej...

Šport / četrtek, 2. marec 2017 / 21:45

Atletski vrhunec zime

Kranj – Pred slovenskimi atleti je evropsko prvenstvo v dvorani, ki bo od 3. do 5. marca v Beogradu in na katerem pričakujejo nove vrhunske uvrstitve. Prvi slovenski kandidat za visoko uvrstitev je...

Slovenija / četrtek, 2. marec 2017 / 21:44

Začetek posta

V Katoliški cerkvi se je včeraj, na pepelnično sredo, začel postni čas.

Izleti GG / četrtek, 2. marec 2017 / 21:41

S kulinariko z roko v roki

Kranjskogorski hotelirji in gostinci so pred leti poskusili z zanimivim kulinaričnim povezovanjem: kulinarično potjo po Kranjski Gori, danes že pravim popotovanjem. Na začetku je vse trajalo slabi...