Norveški strokovnjak o vitalnosti hrane

Lesce – Inštitut Ekosemena danes, 13. oktobra, ob 19. uri v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah organizira javno predavanje norveškega strokovnjaka na področju kakovosti hrane dr. Jensa-Otta Andersena. Dolgoletni raziskovalec na danskem Biodinamičnem inštitutu v zadnjem obdobju raziskovalno sodeluje tudi z ustanovami in posamezniki v Sloveniji. Na nocojšnjem predavanju bo govoril o vitalnosti hrane od pridelave do krožnika.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / nedelja, 5. november 2017 / 16:49

Znamo varčevati?

Slovenci spadamo med varčne, kar potrjujejo statistike, ki so jih ob torkovem svetovnem dnevu varčevanja pripravili na Statističnem uradu. Po njih se slovenska gospodinjstva uvrščajo na pe...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / četrtek, 8. september 2022 / 22:37

Umrla je britanska kraljica Elizabeta II.

Britanska kraljica Elizabeta II. se je danes poslovila po več kot 70 letih na prestolu. Potem ko so iz Buckinghamske palače sporočili, da je kraljica zaradi strahu za njeno zdravje pod nadzorom zdravn...

Zanimivosti / četrtek, 8. september 2022 / 21:30

Srečanje rodbine Roblek

Na zadnjo avgustovsko soboto se je ponovno srečala rodbina Roblek, po domače Srdinčevi iz Britofa pri Kranju.

Jesenice / četrtek, 8. september 2022 / 21:30

Srečanje na Rožci

Jesenice – V nedeljo, 11. septembra, ob 11. uri bo na sedlu Rožca tradicionalno prijateljsko srečanje občanov Šentjakoba v Rožu in Jesenic. Ob 14. uri bo sledilo družabno srečanje v Okrepčevalnici...

Nasveti / četrtek, 8. september 2022 / 21:29

Slivov kolač z beljakovim pokrovom

Za pripravo slivovega kolača z beljakovim pokrovom potrebujemo: za biskvit: 160 g moke, 4 rumenjake, 120 g sladkorja, 1 pecilni prašek, 1 vaniljev sladkor, 1,5 dl jogurta, 1 dl olja, ščep soli, lup...

Gospodarstvo / četrtek, 8. september 2022 / 21:27

Suša povzročila škodo tudi ribogojcem

Po prvih ocenah je letošnja suša povzročila v ribogojstvu približno za pol milijona evrov neposredne škode, velika bo tudi posredna škoda. Poleg suše so ribogojce zelo prizadele tudi podražitve krme,...