File postrvi s testeninami in paradižnikom

File postrvi s testeninami in paradižnikom je okusna in zdrava jed, ki združuje svežino paradižnika, bogatost postrvi in oliv ter nežnost testenin. Ker je jed pripravljena v pečici, so okusi še bogatejši, hkrati pa je priprava jedi še preprostejša.

Za pripravo fileja postrvi s testeninami v paradižnikovi omaki potrebujemo: 0,5 kg svežega paradižnika, 2 čebuli, 2 stroka česna, 100 g izkoščičenih črnih oliv, 4 srednje velike fileje postrvi, 3 žlice olivnega olja, 1 pest parmezana, 0,5 kg polnozrnatih rezancev, nekaj listov sveže ali eno žličko suhe bazilike, 1 žličko origana, pol žličke paprike, sol in poper, pest naribanega parmezana.

Čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na krhlje, paradižnik na srednje velike kocke. Vso pripravljeno zelenjavo stresemo v pekač, dodamo olive in potresemo z nasekljano baziliko, origanom in papriko. Solimo in popramo ter prelijemo dve žlici olivnega olja. Vse skupaj dobro premešamo. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, in pečemo 20 minut. Po tem času vzamemo pekač iz pečice, premešamo in na zelenjavo položimo fileje postrvi ter jih po vrhu malo posolimo in polijemo s preostalo žlico olja. Pekač postavimo še za 20 minut v pečico.

Medtem ko se zelenjava in riba pečeta, skuhamo testenine. Kuhamo jih v osoljenem kropu, 1 minuto manj kot piše na embalaži. Odcedimo, 1,5 dl vode od kuhanja testenin pa prihranimo za kasneje. Pečeno zelenjavo in ribo vzamemo iz pečice. Fileje postrvi prestavimo na krožnik, v pekač pa stresemo odcejene testenine. Prilijemo vodo od kuhanja testenin in posujemo s parmezanom. Vse skupaj dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo. Po vrhu položimo še pečene ribje fileje in postrežemo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / nedelja, 23. december 2012 / 07:00

Najprej na zavod, nato v pokoj

Zaradi uveljavitve nove pokojninske zakonodaje po novem letu številni razmišljajo, da bi se do konca leta prijavili na zavod za zaposlovanje in si s tem omogočili upokojitev še po starem zakonu.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sreda, 10. oktober 2012 / 07:00

Priznanja športnikom

Pohodništvo, kolesarjenje, kegljanje, šah, pikado, smučanje, streljanje in tenis je le nekaj športno- rekreativnih aktivnosti, ki združujejo člane Društva upokojencev Kamnik. Njihov glavni motiv...

GG Plus / sreda, 10. oktober 2012 / 07:00

Pripomočki za telovadbo na prostem

V Domu Petra Uzarja v Tržiču so postavili fizioterapevtsko središče na prostem. Na fizioterapevtskih napravah so stanovalci doma telovadili že vse poletje, priložnost za uradno odprtje pa se je p...

Zanimivosti / sreda, 10. oktober 2012 / 07:00

Srečanje alpinistov veteranov

Kranjska Gora - V petek, 5. oktobra, je v Koči na Gozdu potekalo že 31. Srečanje alpinistov veteranov, ki se ga je udeležilo več kot štirideset veterank in veteranov. Njihov predsed...

Avtomobilizem / sreda, 10. oktober 2012 / 07:00

Na kratko

Suzuki - Japonski avtomobilski proizvajalec namerava razviti in izdelovati nov kompaktni športni terenski avtomobil, namenjen evropskim kupcem. Naprodaj naj bi bil konec pri...

Zanimivosti / sreda, 10. oktober 2012 / 07:00

Športna sobota za vso družino

Tržič - Sobotni Tržni dan v Tržiču bo v znamenju hrustov, ki bodo dvigovali uteži v eni od disciplin triatlona moči, in sicer v potisku s prsmi. Na Trgu svobode bodo tako 13. oktobra dopol...