File postrvi s testeninami in paradižnikom

File postrvi s testeninami in paradižnikom je okusna in zdrava jed, ki združuje svežino paradižnika, bogatost postrvi in oliv ter nežnost testenin. Ker je jed pripravljena v pečici, so okusi še bogatejši, hkrati pa je priprava jedi še preprostejša.

Za pripravo fileja postrvi s testeninami v paradižnikovi omaki potrebujemo: 0,5 kg svežega paradižnika, 2 čebuli, 2 stroka česna, 100 g izkoščičenih črnih oliv, 4 srednje velike fileje postrvi, 3 žlice olivnega olja, 1 pest parmezana, 0,5 kg polnozrnatih rezancev, nekaj listov sveže ali eno žličko suhe bazilike, 1 žličko origana, pol žličke paprike, sol in poper, pest naribanega parmezana.

Čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na krhlje, paradižnik na srednje velike kocke. Vso pripravljeno zelenjavo stresemo v pekač, dodamo olive in potresemo z nasekljano baziliko, origanom in papriko. Solimo in popramo ter prelijemo dve žlici olivnega olja. Vse skupaj dobro premešamo. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, in pečemo 20 minut. Po tem času vzamemo pekač iz pečice, premešamo in na zelenjavo položimo fileje postrvi ter jih po vrhu malo posolimo in polijemo s preostalo žlico olja. Pekač postavimo še za 20 minut v pečico.

Medtem ko se zelenjava in riba pečeta, skuhamo testenine. Kuhamo jih v osoljenem kropu, 1 minuto manj kot piše na embalaži. Odcedimo, 1,5 dl vode od kuhanja testenin pa prihranimo za kasneje. Pečeno zelenjavo in ribo vzamemo iz pečice. Fileje postrvi prestavimo na krožnik, v pekač pa stresemo odcejene testenine. Prilijemo vodo od kuhanja testenin in posujemo s parmezanom. Vse skupaj dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo. Po vrhu položimo še pečene ribje fileje in postrežemo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 23. december 2011 / 07:00

Razveselili so starejše občane

Orehek - Po tradiciji v Krajevni skupnosti Orehek-Drulovka vsako leto v prednovoletnem času pripravijo tudi srečanje za občane, starejše od 75 let. Teh je trenutno prek 120, na l...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / petek, 19. julij 2013 / 10:00

Optimizma jim ne manjka

Maturantje so v ponedeljek izvedeli, kako so se odrezali na letošnjem spomladanskem roku mature. Rezultate so zlasti nestrpno pričakovali tisti, ki potrebujejo točke za vpis na izbrano fakulteto. Nas...

Gospodarstvo / petek, 19. julij 2013 / 10:00

Zbirateljski kovanci ob Puharjevi obletnici

Kranj - Slovenija bo prihodnje leto izdala priložnostne kovance ob dveh pomembnih jubilejih – ob 600. obletnici kronanja Barbare Celjske in 200. obletnici rojstva fotografa Janeza Puharja....

Razvedrilo / petek, 19. julij 2013 / 10:00

Tržič v glasbenih ritmih

Tržiškim ustvarjalcem tudi v poletnih mesecih ni dolgčas. Folklorna skupina Karavanke je gostovala v Estoniji, ansambel Zarja pa je v domačem kraju snemal videospot za valček Tržič.

Humor / petek, 19. julij 2013 / 15:00

Ta je dobra

Petinosemdesetletnega dedka je zanimala kakovost njegove sperme, zato je šel k svojemu zdravniku, da bi preveril zadevo. Doktor mu je dal stekleničko in mu naročil: »Jutri zjutraj mi prine...

Humor / petek, 19. julij 2013 / 15:00

Od zadaj

Prihaja čas, ko nam bo ostalo le še upanje v prihodnost – in z njo na stare dobre čase.