Izvoljeni občinski svetniki Občine Gorje in župan Peter Torkar / Foto: Gorazd Kavčič

Gorjanski svetniki na prvi seji

Tudi v Gorjah so v sredo na konstitutivni seji potrdili mandate izvoljenim občinskim svetnikom in mandat župana Petra Torkarja.

Zgornje Gorje – Ustanovno sejo je kot najstarejša članica vodila svetnica Danijela Mandeljc. Predsednica občinske volilne komisije Tina Urevc je podala poročilo o izidu volitev v občinski svet in volitev župana. »Rednih lokalnih volitev članov občinskih svetov in županov se je v občini Gorje udeležilo 1651 od skupno 2296 volilnih upravičencev. Z 71,92-odsotno volilno udeležbo, ki je znatno nad državnim povprečjem, se občina Gorje umešča med občine z najvišjo volilno udeležbo na lokalnih volitvah 2022. Po zavrniti dveh ugovorov zoper delo volilnih odborov je občinska volilna komisija volilne izide ugotavljala na seji 25. novembra,« je pojasnila Urevčeva.

V občini Gorje se občinski svetniki volijo v šestih enotah, v vsaki enoti po dva člana, z izjemo volilne enote 6, kjer se voli en član. V volilni enoti 1 je največ glasov prejel Janez Kolenc, za njim Bernarda Ferjan, v volilni enoti 2 sta na prvem in drugem mestu Tadeja Kvas Majer in Matjaž Slivnik, v enoti 3 Matej Poklukar in Janez Jan, v enoti 4 Katarina Jakopič Branc in Tomaž Bergant, v enoti 5 Zdenka Repe in Danijela Mandeljc ter volilni enoti 6 Matjaž Zalokar. Od 11 izvoljenih svetnikov je šest kandidatov z liste Janeza Poklukarja in pet z liste Petra Torkarja – Stopimo skupaj. Vsem novoizvoljenim občinskim svetnikom so potrdili mandate, prav tako je bil potrjen mandat župana Petra Torkarja, ki gorjansko občino vodi vse od njene ustanovitve dalje.

Peter Torkar je v prisegi dejal, da bo vestno in odgovorno opravljal dolžnost župana, pri tem bo sledil potrebam in interesom lokalne skupnosti, skrbel za blaginjo občank in občanov ter napredek in razvoj občine Gorje.

Na seji je bila imenovana še komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo predsednik Tomaž Bergant, namestnica Tadeja Kvas Majer ter člani Katarina Jakopič Branc, Janez Jan in Janez Kolenc.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 15. julij 2019 / 07:40

Spremembe v vodstvu zavarovalnice

Kranj – Prvega junija je predsednik uprave Skupine Prva postal Boštjan Škufca Zaveršek, ki še vedno ostaja tudi v upravnem odboru Prve osebne zavarovalnice. Ustanoviteljica in dosedanja predsednica...

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 2. april 2018 / 20:15

Ne dosegajo niti kadrovskega načrta

Kranj – Splošno znano je, da se tudi slovenska policija sooča s premajhnim številom kadra, kar rešujejo s premeščanjem in podobno kot vojska tudi vključevanjem pomožnih policistov. Kot smo pred kra...

Žiri / ponedeljek, 2. april 2018 / 20:14

Vrtec se širi in razvija

V kinodvorani DPD Svoboda v Žireh so prejšnjo soboto pripravili slovesnost ob dvajsetletnici delovanja Vrtca pri sv. Ani, v katerem so v vseh teh letih poskrbeli za varstvo že več kot tristo otrok.

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 2. april 2018 / 20:12

Moči usmerjene v promocijo

Tomaž Tolar, novi direktor Zavoda za turizem Cerklje na Gorenjskem, si je za prvo nalogo na novem delovnem mestu zadal digitalizacijo in večjo promocijo cerkljanskega turizma.

Radovljica / ponedeljek, 2. april 2018 / 20:11

Visok jubilej lipniške šole

Osnovna šola Staneta Žagarja Lipnica v tem šolskem letu praznuje šestdesetletnico delovanja. Torkove slovesnosti se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor.

Tržič / ponedeljek, 2. april 2018 / 20:08

Vstopnine v Dovžanovo sotesko še ne bo

Parkiranje in vstop v Dovžanovo sotesko ostajata brezplačna, občina ob vstopu v sotesko načrtuje postavitev enostavnega objekta z info točko. Bolj sistematično bodo začeli šteti tudi posamezne obiskov...