Promet po nadomestnem mostu

Gradnja novega mostu na Češnjici v Železnikih bo potekala predvidoma tri mesece.

Železniki – Med protipoplavnimi ureditvami, ki jih ta čas izvajajo v Železnikih, je tudi rekonstrukcija mostu na regionalni cesti čez Češnjico. Za potrebe rekonstrukcije so izvajalci uredili začasni nadomestni most in sredi minulega tedna nanj preusmerili promet, ki poteka izmenično enosmerno in je urejen s semaforjem. »Gradnja novega mostu čez Češnjico bo potekala predvidoma tri mesece, po pridobitvi vseh potrebnih dokazil bo promet ponovno stekel po stari trasi,« so napovedali na Direkciji RS za vode.

Za vožnjo skozi Železnike je še zlasti ob prometnih konicah potrebno nekaj več potrpljenja, saj je na regionalni cesti le nekaj sto metrov stran še eno gradbišče, mimo katerega prav tako poteka izmenično enosmerni promet, urejen s semaforjem. Na Studenem namreč gradijo oporni zid in pločnik, rok za izvedbo investicije, ki jo vodi Direkcija RS za infrastrukturo, pa je do 24. junija.

Medtem pa napreduje tudi protipoplavno urejanje Selške Sore. Na prvem odseku od Alplesa do Domela bodo dela končana predvidoma do konca julija, izvajalci pa so se že lotili nadaljnjega odseka do Dermotovega jezu, kjer končujejo utrditev dostopnih poti in ostala pripravljalna dela, so še povedali na direkciji za vode.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 23. julij 2009 / 07:00

Upokojenci igrajo tudi pikado

Gorenjski upokojenci so se letos prvič pomerili tudi v igranju pikada, jeseni bo v Kranju še državno prvenstvo v kegljanju.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 19. maj 2008 / 07:00

Voditelj, ki izdeluje kolesa

Pred kratkim je vodenje oddaje Posnetki zadetki na TV3 namesto Adela prevzel Jaka Mihelič, ki je dejaven tudi na številnih drugih področjih. Dobro ga poznajo poslušalci Radia Študent, sicer pa je po s...

Prosti čas / ponedeljek, 19. maj 2008 / 07:00

Prvič na večer narečnih viž

Tokrat vam predstavljamo še zadnja dva ansambla, ki bosta 13. junija v Škofji Loki nastopila na 8. Večeru slovenskih viž v narečju.

Prosti čas / ponedeljek, 19. maj 2008 / 07:00

Praznik glasbe in veselja v Preddvoru

Med 23. in 25. majem bo v Preddvoru (ob hotelu Bor) mednarodna glasbena prireditev Praznik glasbe in veselja. Prihodnji petek ob 20. uri bo slavnostni koncert ob 30-letnici ansambla Gašperji. Sob...

Zanimivosti / ponedeljek, 19. maj 2008 / 07:00

Priplesali so si zlato

Srbsko kulturno prosvetno društvo Sveti Sava Kranj se je z Evropskega tekmovanja folklornih skupin srbske diaspore vrnilo z zlato medaljo.

Zanimivosti / ponedeljek, 19. maj 2008 / 07:00

Odraslim oživljanje, otrokom balončke

V sredo so ob letošnjem Tednu Rdečega križa na avtobusni postaji v Škofji Loki postavili stojnico s promocijskim gradivom.