Florjanova maša na Spodnjem Brniku

Spodnji Brnik – V teh dneh so potekale številne Florjanove maše v gorenjskih župnijah. V sredo, 4. maja, so z gasilsko mašo počastili god zavetnika gasilcev sv. Florjana tudi v podružnični cerkvi sv. Simona in Juda Tadeja na Spodnjem Brniku gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Spodnji Brnik - Vopovlje in duhovnik Lucijan Potočnik. Prvič so na Spodnjem Brniku praznovali god sv. Florjana leta 2016. Maše za žive in pokojne gasilce se je udeležilo štirideset gasilcev. Bogoslužje je spremljalo ljudsko petje. Duhovnik Lucijan Potočnik je blagoslovil gasilce, gasilsko opremo ter prapor gasilskega društva. Kot so povedali gasilci, jim tovrstni dogodki pomenijo veliko, saj se ob njih spomnijo tudi tistih, ki jih ni več v njihovih vrstah, so jim pomagali v stiski ter jim dali vedeti, da niso sami! Po končani slovesnosti so gasilci povabili vse navzoče na pogostitev v gasilski dom. Florjanovi maši pa so imeli 4. maja tudi gasilci v cerkvi v Velesovem in v Cerkljah.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / ponedeljek, 4. julij 2022 / 17:23

Nova zunanja telovadnica v Kovorju

Kovor – »Res je dobro postati fit in imeti svoj gibi gib. Kdor se zraka nadihati zna, vedno vesel je za dva,« je odmevalo na uradnem odprtju nove zunanje telovadnice ob Podružnični šoli Kovor ob ko...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Juha, žar in sladoled Slovencem najbolj dišijo

Inštitut Marketagent.com je s spletno raziskavo na vzorcu pesto aktivnih uporabnikov interneta v starosti med 20 in 59 leti proučeval, kakšno hrano imajo Slovenci najraje. Najljubša predjed Slove...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Matjaževa Štefka

Eni jo poimenujejo mleta pečenka, največ jo poznajo pod imenom pečenka Štefani, kranjskega kuharja Matjaža Erzarja pa smo ujeli ravno pri pripravi njegove "Štefke", kakor je smeje ljubkovalno poimenov...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Letos okušali vina vinarja Rodice

Že drugo leto zapored je skupina krvodajalcev z Gorenjskega (z Golnika) obiskala transfuzijsko postajo v Izoli in darovala kri. Prvič jih je bilo v skupini sedem, sedaj že več kot trideset. Tako...

Bled / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Osemdeset let najimenitnejšega blejskega hotela

Domačinka Jula Molnar je leta 1919 kupila hotel Luisenbad in ga leta 1922 preimenovala v Toplice. Po prenovi je bil novi Grand hotel Toplice odprt leta 1931.

Zanimivosti / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Anketa: Podružnične šole polne prednosti

Društvo učiteljev podružničnih šol je v Motniku konec tedna pripravilo strokovni posvet na temo Gibanje je jezik otrok, mi pa smo nekaj učiteljic vprašali, kakšne so prednosti in slabosti dela v teh m...