Potrdili zaključni račun

Kranj – Kranjski mestni svetniki so pred dnevi potrdili zaključni račun za leto 2021. Vodja občinskih financ Mirko Tavčar je pojasnil, da so v lanskem letu realizirali za 59,86 milijona evrov prihodkov in drugih prejemkov, kar je enajst odstotkov pod planom, in za 62,35 milijona evrov odhodkov in drugih izdatkov, kar pomeni zgolj 76-odstotno realizacijo. Mestna občina Kranj se je lani zadolžila za pet milijonov evrov, torej za dobro polovico predvidene zadolžitve. Na računih proračuna je bilo tako zadnji lanski dan 7,8 milijona evrov.

V lanskem letu je Mestna občina Kranj za investicije porabila slabih osemnajst milijonov evrov oziroma le 55 odstotkov načrtovanih sredstev. Do slabše realizacije oziroma zamikov pri realizaciji investicij je prišlo predvsem zaradi kasnejših ali odloženih razpisov za sredstva sofinanciranja iz evropskih in državnih virov, pri nekaterih projektih pa zaradi daljših časovnih rokov za pridobitev dokumentacije oziroma pri oddaji javnih naročil, je razložil Tavčar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenja vas-Poljane / nedelja, 1. oktober 2017 / 16:33

Ne samo lepi, tudi uporabni

V galeriji Šubičeve hiše v Poljanah so v torek odprli prodajno razstavo izdelkov varovancev Varstveno delovnega centra Kranj.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Okusi Mediterana v restavraciji Galerija Dali

Gaspačo s škampi – hladna paradižnikova juha tradicionalna španska jed za 4 osebe: 1 kg par...

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Soba za babico

V nekdanji otroški sobici je nastala soba za babico.

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Sami poskrbimo za varen dom

Za boljšo varnost svojega doma lahko veliko naredimo sami, z nekaj denarja pa lahko stanovanje ali hiša postane prava trdnjava.

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Netipični gležnar

Jeseni se ob ozko oprijetih kavbojkah, francosko krojenih balonarjih in širokih paletah majic, na žensko nogo vrača tako imenovani netipični gležnar, škorenjc, ki sega do gležnjev ali preprosto rečeno...

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Škarje, platno in sponke

V portoroškem večeru je modni ustvarjalec predstavil idejo o kreativnosti občinstva. Za obleko sta včasih dovolj le blago in sponke. Pa nekaj domišljije.