Več možnosti

<p>Natančno na roko zapišite, katera čustva divjajo v vas.<br class="hardreturn" />

Kako začeti sproščati notranje napetosti v telesu? Kaj narediti, da bo v nas manj notranjega, psihičnega trpljenja, da bo v nas manj stresa, kar je močno povezano s kroničnimi bolečinami? Najslabša možnost je, da nič ne ukrenemo. Če zdravniki ne znajo odpraviti naše kronične bolečine, se bomo pač morali sprijazniti s to bolečo nadlogo do konca življenja. Na to seveda ne smemo pristati. Kot ne smemo pristati na miselnost, da je življenje težko in da se nič ne da spremeniti.

Naslednji predlogi zahtevajo našo aktivno vlogo za odpravo kroničnih bolečin. Prvič, zapišimo svoje težave. Pišite na roko, ker se tako bolj aktivno vključujejo možgani. Zapišimo, kje nas boli, kako nas boli, kakšne so te bolečine, koliko časa že trajajo, kako čutimo mišice, sklepe …, kako se bolečine selijo po telesu, zapišimo vse podrobnosti. Nato preidimo na drugo stran bolečine (kot smo pisali v prejšnjih člankih). Zapišimo svoje trenutno notranje stanje: natančno opišimo, kaj doživljamo, kako nam je na tem svetu, katera čustva divjajo v nas in katera vztrajno odrivamo od sebe. Vzemite si veliko časa. Papir vse prenese, le vi potrebujete voljo in dajte na papir, kar vas teži. Nikamor in nikomur vam tega pisma ni treba poslati. Preglejte vaše trenutne odnose in zapišite, kaj doživljate ob ljudeh, ki so vam najbližji. Najbolj si boste pomagali, če boste iskreni do sebe. Npr. zapišite, da ste že zelo dolgo besni na snaho, ker vam je speljala vašega ljubega sina, zapišite, da ste jezni na »ta mladega«, ker vzgaja otroke popolnoma drugače, kot si vi želite. Pišite o svojih strahovih, pišite o svojih občutkih ponižanja, ko se vam mož posmehuje, zapišite, kako se vam je svet podrl, ker vas je mož prevaral, dajte si duška in dovolite si zapisati, kako vas boli, ker vas otroci ne spoštujejo, kot bi vi pričakovali … Se kar ne neha, kajneda. Bolj kot boste pisali, več bo tega materiala. Ostanite pri sedanjih odnosih, dogodkih, počutjih. Posebej bodite pozorni na čustva, ki jih vztrajno zatirate v sebi. Dovolite si zapisati dogodke in ljudi, ki vam vzbujajo jezo. Nato morate nujno to jezo zapisati. Zapišite, kako jo doživljate, kakšni so trenutki, ko pride, kako jo potlačite, zakaj to počnete. Celo več. Napišite, kaj bi tej jezi rekli, kako bi z njo komunicirali, kako lahko vidva z jezo postaneta zaveznika. Jeze je ogromno tam, kjer je veliko nemoči. Pišite, kje se počutite nemočne, kako se nemoč in jeza prepletata, kako vam nemoč požre jezo.

Naj vam to pisanje ne vzame le dve uri. Vzemite si veliko časa. Ne boste mogli verjeti, koliko čustvenega viharja je v vas. Počasi, zelo počasi, se bo vaša notranjost začela spreminjati. Nikomur ne gre hitro.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ...&nbsp;

Jesenice / četrtek, 2. april 2020 / 14:45

Kam z viški izkopanega materiala

Ob gradnji druge predorske cevi bodo uredili šest lokacij viškov izkopanega materiala, zvečine na degradiranih območjih v jeseniški in kranjskogorski občini.

Objavljeno na isti dan


Vodice / četrtek, 19. januar 2012 / 07:00

Linija LPP tudi do Vodic

Vodice - Ljubljanski potniški promet (LPP) skupaj z občinama Vodice in Komenda pripravlja vse potrebno za vzpostavitev avtobusne linije od Ljubljane do Vodic in predvidoma tudi d...

GG Plus / četrtek, 19. januar 2012 / 07:00

Naravno pomlajevanje

"Teenliftinga ne moremo primerjati z drugimi metodami, ker je povsem naraven. Rezultat je vnovična pridobitev oblike, ki jo v resnici že imamo," je povedala zdravnica Sanja Gošović.

GG Plus / četrtek, 19. januar 2012 / 07:00

Krvodajalske akcije

Rdeči križ Kranj obvešča, da bosta terenski krvodajalski akciji v četrtek, 26. januarja, od 7. do 13. ure v Gasilsko reševalni službi Kranj in v ponedeljek, 30. januarja, od 7. do 13. ure v Sveto...

Nasveti / četrtek, 19. januar 2012 / 07:00

Eno črno zame ...

Kava spada med živila, o katerih je bilo opravljenih največ znanstvenih raziskav. Kljub temu da se v določenih stanjih pitje kave ne priporoča, raziskave v glavnem odkrivajo njeno pozitivno učinkovanj...

GG Plus / četrtek, 19. januar 2012 / 07:00

"LNB" naravno preprečuje bolečine

Povsem naravna protibolečinska metoda in vadba, ki jo med drugim uporabljajo fizioterapevti nemških vrhunskih športnikov, prihaja tudi v Slovenijo.