Ob dnevu turističnih vodnikov

Ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov, ki ga zaznamujemo 21. februarja, bo na Gorenjskem več brezplačnih vodenj po različnih krajih.

Škofja Loka, Kranj, Kamnik – Razvojna agencija Sora bo jutri, v soboto, pripravila brezplačna vodenja po Škofjeloškem. Tako lahko obiščete staro mestno jedro Škofje Loke, Loški muzej, Dvorec Visoko, pivovarno Crazy Duck in Muzej Železniki.»Doživite Škofjeloško! Zavijte v sred­njeveške ulice, spoznajte zgodbe starodavnih gradov in dvorcev, prepletite se z razgledi Selške in Poljanske doline z Žirmi ter obiščite najvišje ležečo slovensko pivovarno,« pravijo organizatorji in pojasnjujejo, da se je ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov najprej ob 10. uri moč udeležiti sprehoda z vodičem po starem mestnem jedru Škofje Loke. Pot se bo začela na glavni avtobusni postaji. Ob 11. uri bo organizirano vodenje po Loškem muzeju Škofja Loka, ob 12.30 pa vodenje po Dvorcu Visoko. Po kosilu v eni izmed škofjeloških gostiln bo ob 15. uri potekal voden ogled žirovske pivovarne Crazy Duck z degustacijo piv (6 evrov), prav tako ob 15. uri pa se je moč odločiti za ogled Muzeja Železniki. Prijave za brezplačna vodenja niso potrebne, dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT pa je obvezno.

Razvojna agencija Sora – Turizem Škofja Loka pa vabi tudi k prijavi na izobraževanje za lokalne turistične vodnike za škofjeloško območje (občine Gorenja vas - Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri). Na tečaju boste spoznali vrste, načine in tehnike vodenja, zgodovino, etnologijo, naravno in kulturno dediščino ter druge strokovne predmete. Dodatne informacije dobite na Razvojni agenciji Sora – Turizem Škofja Loka (Jana Kuhar), jana.kuhar@visitskofjaloka.si oziroma na www.ra-sora.si.

Združenje turističnih vodnikov Slovenije ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov vabi na brezplačne vodene oglede po številnih slovenskih krajih. Na Gorenjskem pripravljajo vodenje po Škofji Loki, in sicer jutri in v ponedeljek ob 10. uri (zbirno mesto pred Kapucinsko cerkvijo), Tržiču, kjer ogled načrtujejo jutri ob 11. uri in v ponedeljek ob 15. uri (zbirno mesto pri zmaju nasproti avtobusne postaje), ter po Parku Brdo pri Kranju v nedeljo ob 15. uri. Vse lokacije in čas ogledov je možno videti na spletni strani združenja https://www.slovenija-vodniki.si/, kjer so objavili tudi posnetke nekaterih vodenj, med drugim po Poti Jeprškega učitelja.

Zavod za turizem in kulturo Kranj bo v ponedeljek pri­pravil brezplačna vodena ogleda Kranja (ob 11.30 in ob 16. uri), sicer pa so do 21. februarja cene vodenih ogledov dvajset odstotkov nižje. Na oglede se je treba predhodno prijaviti na telefonsko številko 04 238 04 50 oziroma e-naslov info@visitkranj.si.

Zavod za turizem in šport Kamnik ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov pripravlja brezplačno vodenje z naslovom Zgodbe Kamnika s pridihom Plečnika, in sicer v dveh terminih: v ponedeljek, 21. februarja, ob 10. in ob 16. uri, obakrat z zborom pred TIC-em na Glavnem trgu. Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne prijave v času uradnih ur TIC-a na telefon: 031 38 83 24.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sreda, 28. maj 2008 / 07:00

Našli rešitev za nogomet?

Nogometaši Nogometnega kluba Alpina obupavajo, saj je grožnja, da bodo ostali brez igrišča, povsem realna. Po prvem sestanku občinske komisije zavel optimizem.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / sobota, 19. februar 2022 / 00:00

Od sobote nič več karanten ob tveganem stiku z okuženim s koronavirusom

Od sobote posamezniku v primeru tveganega stika z okuženim s koronavirusom ne bo več treba v karanteno, je po današnji seji vlade sporočil minister za zdravje Janez Poklukar. Drugih ukrepov kljub prič...

Šport / petek, 18. februar 2022 / 15:59

V Radovljici pozdravili Petra Prevca

Radovljica – V četrtek popoldan so Petra Prevca kot prvi po šampionovi vrnitvi v Slovenijo pozdravili Radovljičani. V mestu, kjer dobitnik dveh olimpijskih medalj v Pekingu zadnjih nekaj let živi z...

Kronika / petek, 18. februar 2022 / 15:27

Lažno unovčevali turistične bone

Kar 104 kazniva dejanja zlorabe pri unovčevanju turističnih bonov naj bi storili štiri Gorenjci.

Žirovnica / petek, 18. februar 2022 / 15:25

Natečaj Prešerna figa odlično uspel

Na literarni natečaj Zavoda za turizem in kulturo Žirovnica je prispelo kar osemdeset pesmi.

Gorenjska / petek, 18. februar 2022 / 15:23

Ob dnevu turističnih vodnikov

Ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov, ki ga zaznamujemo 21. februarja, bo na Gorenjskem več brezplačnih vodenj po različnih krajih.