Vrtec bo dražji

Tržiški občinski svetniki so na zadnji seji sprejeli nove cene v Vrtcu Tržič, ki bodo začele veljati s prvim februarjem.

Tržič – Za prvo starostno obdobje se cena programa zvišuje za 9,69 odstotka (s 485 na 532 evrov), za drugo starostno obdobje za 4,45 odstotka (s 382 na 399 evrov), za kombinirani oddelek in oddelek za otroke od 3. do 4. leta pa se cena zvišuje za 7,32 odstotka (s 410 na 440 evrov). Kot je pojasnilo vodstvo Vrtca Tržič, je podražitev predvsem posledica višanja plač (napredovanj, dviga minimalne plače ...) in občutne podražitve materiala in storitev. Na ceno programov pomembno vpliva tudi starostna struktura vključenih otrok. S predlagano uskladitvijo cen je pripravljena podlaga za stabilno financiranje in delovanje javnega zavoda, ki v zadnjih mesecih beleži višje odhodke kot prihodke, kar jim povzroča težave pri opravljanju dejavnosti, pa so pojasnili na občinski upravi.

Iz občinskega proračuna se za razliko med ceno programov in plačilom staršev zagotavljajo sredstva za plače in prispevke za zaposlene v vrtcu in za materialne stroške. Vrtcu Tržič so zagotovili dodatnih 74 tisoč evrov.

Povišanje cene programa bo pomenilo tudi višje plačilo za starše otrok, ki za izvajanje programov v povprečju plačujejo 34 odstotkov cene programov. Starše center za socialno delo razvrsti v dohodkovne in plačilne razrede. Starši, ki prejemajo denarno socialno pomoč, so plačila v celoti oproščeni in so uvrščeni v prvi dohodkovni razred. Najvišje plačilo je v devetem dohodkovnem razredu, za katerega morajo plačati 77 odstotkov cene programa. Starši, ki imajo v vrtec hkrati vključena dva otroka, so plačila za mlajšega otroka oproščeni.

Svetniki so nove cene izglasovali (16 glasov za, 2 proti, 3 vzdržani), nekaj pomislekov je bilo, da bo kljub olajšavam strošek za nekatere družine precej obremenjujoč.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 29. maj 2015 / 11:37

Kranjčanka, št. 5

Kranjčanka, 29. maj 2015, št. 5

Objavljeno na isti dan


Radovljica / četrtek, 26. december 2013 / 14:53

Čez most spet vozijo

Podnart – Konec tega tedna je promet po rekonstruiranem mostu čez Savo v Podnartu spet stekel dvosmerno, direkcija RS za ceste oziroma gradbeni izvajalec Gorenjska gradbena družba sta namr...

Nasveti / četrtek, 26. december 2013 / 14:51

Slovenski med za tegobe vse na svet'

Pristen slovenski med naj najde mesto na naši pristno pripravljeni praznični mizi. Podarimo ga tudi svojim najbližjim. Z njimi si bodo osladili konec leta in okrepili prve korake v novo leto.

Razvedrilo / četrtek, 26. december 2013 / 14:51

Vilska Mimica – devetdesetletnica

Na Jezerskem so nazdravili devetdesetemu rojstnemu dnevu mame, stare mame in prababice Vilske Mimice. Kot najstarejša hči je bila očetu dr. Josipu Šenku, po domače Makekovemu Jožku, sodniku v Kamni...

Mularija / četrtek, 26. december 2013 / 14:49

S punkljem v šolo

Obiskali smo učence čipkarskega krožka na OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka. V letošnjem šolskem letu ga obiskuje kar triindvajset otrok od 3. do 6. razreda. Na krožek ob torkih zjutraj prihajajo celo...

Rekreacija / četrtek, 26. december 2013 / 14:48

Dobrodelni tek in pohod Božičkov znova presegel pričakovanja

Tekači in pohodniki so za Rdeče noske – klovne zdravnike s svojo udeležbo zbrali kar 4030 evrov.