Potniško središče v Bohinjski Bistrici, kot so si ga zamislili avtorji prvonagrajenega elaborata

Novo potniško središče

V Bohinju so z javnim natečajem izbrali elaborat, ki ponuja strokovno najprimernejšo urbanistično, arhitekturno in prometno zasnovo potniškega središča Bohinjska Bistrica.

Načrtovano sodobno in trajnostno potniško središče Bohinjske Bistrice bo postalo glavna vstopna in prestopna točka za celotno občino in bo enakovredno podpiralo vse načine mobilnosti, obenem pa bo to tudi točka srečevanja.

Bohinjska Bistrica – Občina Bohinj je poleti v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije ter Direkcijo RS za infrastrukturo izvedla javni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za Potniško središče Bohinjska Bistrica. Na ta način so želeli pridobiti strokovno najprimernejšo urbanistično, arhitekturno in prometno zasnovo sodobnega in trajnostnega potniškega središča Bohinjske Bistrice, ki bo, kot so poudarili, postalo glavna vstopna in prestopna točka za celotno občino in bo enakovredno podpiralo vse načine mobilnosti, obenem pa bo to tudi točka srečevanja.

Na natečaj je prispelo devet natečajnih elaboratov. Komisija jih je pregledala, ocenila ter najboljšim podelila dve nagradi in dve priznanji. Prvo nagrado je prejel Atelje Vozlič iz Ljubljane, drugo pa Delavnica z Vrhnike. Zaključno poročilo in vsi natečajni elaborati so objavljeni na spletni strani Občine Bohinj. Po novem letu, ko bodo razmere dopuščale, pa bodo tudi fizično razstavljeni, so sporočili z bohinjske občinske uprave.

Kot pojasnjujejo, so z izbrano natečajno rešitvijo pridobili idejno rešitev za ureditev tega območja, ki bo podlaga za spremembo prostorskih aktov ter osnova za nadaljnje načrtovanje ter usklajevanje z vsemi deležniki na tem prostoru.

Ureditev tega območja v sodobno potniško središče bo pripomogla k uresničevanju ciljev in zavez trajnostne mobilnosti v občini in povečala atraktivnost tako Bohinjske Bistrice kot celotnega Bohinja, kar bo, tako so prepričani, dalo tudi nov zagon ekonomskemu razvoju občine.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / ponedeljek, 23. februar 2009 / 07:00

Proti znižanju plač funkcionarjem

Ljubljana – Vlada je sprejela predlog zakona o začasnem znižanju plač funkcionarjev, po katerem se znižujejo tudi plače županov in podžupanov. V Združenju občin Slovenije so zope...

Objavljeno na isti dan


Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Obnova cerkve v Naklem

Naklo - Na župnijski cerkvi sv. Petra v Naklem obnavljajo streho stavbe razen zvonika. Dela, ki jih od začetka marca opravlja podjetnik iz Domžal, bodo končana predvidoma v dveh...

Bohinj / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Zablesteli za kulturni praznik

Osnovnošolci so pripravili prireditev za kulturni praznik, ki ga Bohinjci praznujejo na obletnico rojstva pisatelja Janeza Mencingerja.

Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Dražji programi vrtcev

Naklo - Občinski svetniki v Naklem so na seji 27. marca obravnavali predlog Osnovne šole Naklo za uskladitev cen programov v vrtcih s povišanimi stroški. Kot je pojasnil ravnatel...

Naklo / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Mir in pokoj storžiških žrtev

V soboto so na pokopališču v Naklem pokopali štiri od šestih žrtev iz Strahinja in Police, ki so bili pokopani v skritem grobišču pod Storžičem.

Zanimivosti / sreda, 2. april 2008 / 07:00

Nocoj bo en lep večer

Moški pevski zbor Peter Lipar pri Društvu upokojencev Kranj praznuje 45-letnico delovanja. Slavnostni koncert bo ta petek v avli Mestne občine Kranj.