Slavljenci na Tangu okusov v Podvinu
Marsikdo je narobe razumel, da z dogodkom, ki so ga poimenovali Zadnji tango v Podvinu, Vila Podvin že zapira svoja vrata. A ta se bodo zaprla decembra, ko se ekipa seli v Linhart Hotel & Bistro v Radovljico. Zadnji tango pa je bil zasnovan kot zadnja večerja v sklopu letošnjih novembrskih Okusov Radol'ce.
Dogodek z večerjo in programom je bil razprodan. Tudi zaradi upoštevanja vseh pravil in priporočil NIJZ so bile mize v notranjosti lokala hitro zasedene. Za okusne jedi na krožnikih pa je tradicionalno poskrbela ekipa kuharskih imen radovljiških restavracij in gostiln, ki sodelujejo pri Okusih Radol'ce.
Med povabljenimi smo opazili omizje štirih, med katerimi je jeseni en par praznoval štiridesetletnico zakona, drugi pa vztraja že trideset let. Prvi par sta bila Anka in Jože Zima iz znane blejske slaščičarne Zima, drugi pa Veronika in Jani Žemlja iz Zabreznice – slednji je širše znan predvsem zaradi vulkanizerskega servisa. Jani Žemlja nam je zaupal še, da sta s soprogo obletnico proslavila tako, kot se za trideset let skupnega življenja spodobi. Ker pa sta poleg zaljubljenosti v kolesarjenje tudi velika ljubitelja dobre hrane, sta nazdravila v Gostilni Mahorčič iz Rodika pri Kozini.
Prav na dan uvodne večerje Okusov Radol'ce pa je iz gostiteljske kuharske ekipe praznoval tudi Janez Vahtar, kuhar s »kilometrino«, bi lahko rekli. Dopolnil je 44 let. Rojstnodnevno pa se je še vedno počutil tudi Aleš Tavčar (Gostišče Draga, Begunje), še en kuharski mojster, ki je praznoval dan pred Vahtarjem.