Novembra Tradicionalni slovenski zajtrk

Kranj – V Sloveniji vsako leto tretji petek v novembru, letos bo to 19. novembra, praznujemo dan slovenske hrane. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo na ta dan v sodelovanju z drugimi ministrstvi, ustanovami in nevladnimi organizacijami že po tradiciji pripravilo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo letos, sicer že enajstič po vrsti, potekal pod geslom »Zajtrk s sadjem – super dan!«. Na ta dan bodo otrokom v vrtcih, šolah ter v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami postregli s kruhom, maslom, mlekom, jabolki ali drugim sadjem slovenskega porekla, vse bolj pa se za tak zajtrk odločajo na ta dan tudi v drugih javnih zavodih in podjetjih, v gostinskih obratih in turističnih objektih. Z izvedbo Tradicionalnega slovenskega zajtrka želijo že najmlajše seznaniti s pomenom kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in z varovanjem okolja ter poudariti pomembnost zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bohinj / petek, 6. julij 2012 / 07:00

Ta konec tedna 27. spominski pohod na Triglav

Rudno polje - Danes zjutraj se je blizu 700 pohodnikov odpravilo na že 27. spominski pohod združenja borcev za vrednost NOB, veteranov vojne za Slovenijo in slovenskih častnikov...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Vojvoda Edinburški je podelil priznanja

Drugi dan svojega obiska v Sloveniji je britanska kraljica Elizabeta II. preživela v Lipici in v Ljubljani. Vojvoda Edinburški je v Slovenski filharmoniji podelili zlata priznanja Mepi dijakom iz Kran...

Nasveti / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Po zdravje na Primorsko

Jesen je velikodušna gospa, ki ponuja obilo darov, s katerimi obogatimo jesensko in zimsko prehrano ter utrjujemo zdravje.

Zanimivosti / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Temeljni kamen za vadbeni poligon

V Zdravilnem gaju Tunjice so s pomočjo nepovratnih sredstev začeli uresničevati projekt Gibanova.

Gospodarstvo / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Pri IEDC odprli Center za inovativno učenje

V petek so odprli vrata tretje stavbe IEDC - Poslovne šole Bled, v kateri bo Center za inovativno učenje menedžmenta.

Nasveti / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Jedi za jesenske dni

Šunkini zvitki s hrenovo smetano Sestavine: Potrebujemo 8 rezin tanko narezane gnjati, 2 dl smetane za stepanje, malo soli, 2 žlici sveže naribanega hrena, 1 žlico...