Novembra Tradicionalni slovenski zajtrk
Kranj – V Sloveniji vsako leto tretji petek v novembru, letos bo to 19. novembra, praznujemo dan slovenske hrane. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo na ta dan v sodelovanju z drugimi ministrstvi, ustanovami in nevladnimi organizacijami že po tradiciji pripravilo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo letos, sicer že enajstič po vrsti, potekal pod geslom »Zajtrk s sadjem – super dan!«. Na ta dan bodo otrokom v vrtcih, šolah ter v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami postregli s kruhom, maslom, mlekom, jabolki ali drugim sadjem slovenskega porekla, vse bolj pa se za tak zajtrk odločajo na ta dan tudi v drugih javnih zavodih in podjetjih, v gostinskih obratih in turističnih objektih. Z izvedbo Tradicionalnega slovenskega zajtrka želijo že najmlajše seznaniti s pomenom kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in z varovanjem okolja ter poudariti pomembnost zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano.