Novembra Tradicionalni slovenski zajtrk

Kranj – V Sloveniji vsako leto tretji petek v novembru, letos bo to 19. novembra, praznujemo dan slovenske hrane. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo na ta dan v sodelovanju z drugimi ministrstvi, ustanovami in nevladnimi organizacijami že po tradiciji pripravilo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo letos, sicer že enajstič po vrsti, potekal pod geslom »Zajtrk s sadjem – super dan!«. Na ta dan bodo otrokom v vrtcih, šolah ter v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami postregli s kruhom, maslom, mlekom, jabolki ali drugim sadjem slovenskega porekla, vse bolj pa se za tak zajtrk odločajo na ta dan tudi v drugih javnih zavodih in podjetjih, v gostinskih obratih in turističnih objektih. Z izvedbo Tradicionalnega slovenskega zajtrka želijo že najmlajše seznaniti s pomenom kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in z varovanjem okolja ter poudariti pomembnost zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 9. november 2015 / 13:39

Neprijetne vonjave na Zarici

Po zagotovilu kranjske občine krivec ni ne stara in ne nova čistilna naprava, temveč pralnica avtocistern.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 14. september 2011 / 07:00

Obvoznica, igrišča odpadki

Prebivalci Blejske Dobrave pravijo, da potrebujejo obvoznico mimo Lipc, da je premalo otroških igrišč, biološke odpadke bodo pa kompostirali sami.

Zanimivosti / sreda, 14. september 2011 / 07:00

Zvesti Gorenjskemu glasu

Marija (76) in Filip Urh (80) sta doma v lepo urejeni hiši v predelu Radovljice, ki je malo odmaknjen od strnjenega dela naselja. Filip, ki je bil rojen pod Rati...

Gospodarstvo / sreda, 14. september 2011 / 07:00

Siliranje koruze

Kranj - "Zelo važno je, da koruzo siliramo, ko je ravno prav zrela. Celotna rastlina naj vsebuje še 33 do 35 odstotkov vlage. Če je prezrela oz. presuha, se težje tlači, že na stoje...

Nasveti / sreda, 14. september 2011 / 07:00

Priprava orodja (4)

Ob koncu vojne, leta 1918, pa je med vojaško zapuščino, ki je ležala vsepovsod ob cestah, tedaj 14-letni Francelj našel pod savskim mostom v Kranju »meh«, prenosljivo kovaško napravo, na kateri s...

GG Plus / sreda, 14. september 2011 / 07:00

Bosonogi biatlonec

Športnik iz Ihana se je tega nenavadnega dogodka nameraval udeležiti že lani, a termin zanj ni bil ugoden. Tokrat je vendarle šlo. »Odločitev o tem, da grem zraven, je padla že zgolj...