Kuharski mojster Gregor Rozman je gasilcem pripravil malico v zahvalo za trud, s katerim skrbijo za skupnost, pa tudi z namenom promocije lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov, ki jo podpira kmetijsko ministrstvo. / Foto: Gorazd Kavčič

Pripravili malico za gasilce

Akciji, namenjeni promociji lokalne hrane, se je pridružil tudi blejski hotel Bled Rose, kjer so prejšnji torek malico, ki jo je pripravil kuharski mojster Gregor Rozman, postregli zaslužnim gasilcem z Bleda, iz Bohinja in Gorij.

Bled – V seriji petih gastronomskih dogodkov, ki jih organizira ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za promocijo lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021, so enega pripravili tudi na Bledu. V hotelu Bled Rose so prejšnji pripravili malico za zaslužne gasilce z Bleda, iz Bohinja in Gorij; skuhal in postregel jo je kuharski mojster Gregor Rozman s svojo ekipo, k sodelovanju pa je povabil tudi dva lokalna dobavitelja: Mlekarstvo Podjed z Olševka in Mesarijo Mlinarič iz Lesc.

»Gasilce zelo spoštujem, zato sem z veseljem sprejel ponujeno nalogo. Premalokrat ste omenjeni in nagrajeni za svoje delo,« je zbrane goste nagovoril Rozman. »Poskusil sem se vam približati z Mlinaričevo kranjsko klobaso, ki jo predstavljam kot dobro malico; da ne boste lačni, smo dodali testenine, in ker je moja kulinarika znana po tem, da stare sestavine rad povežem v nekaj novega, smo zraven dodali v sol vložen rumenjak. Čaka vas tudi kruh, ki mu pravimo šefov hlebec, zraven sta na voljo vrhunsko Podjedovo maslo in skuta, ki smo jo spremenili v okusen namaz. Na koncu vas čaka še 'šmoren' z marmelado, ki smo ji dodali vrtnice, ki rastejo kar na našem vrtu,« je Rozman slikovito opisal, kaj je pripravil za svoje posebne goste.

Mateja Kodermac iz hotela Bled Rose pravi, da so se povabila k sodelovanju zelo razveselili. »Zdi se nam prav, da gostimo člane prostovoljnih gasilskih društev, ker veliko doprinesejo družbi, pomagajo ljudem v stiski, in tako skupaj promoviramo lokalne sestavine in lokalno okolje.« Tudi sicer, poudarjajo v hotelu, jim je pomembno, da med svojimi gosti promovirajo lokalno kulinariko. »Gosti še kako dobro vedo, kaj je kvalitetna hrana. Takoj prepoznajo razliko že med odličnim in slabim kruhom,« je povedala direktorica hotela Natalija Kovač.

Tudi poveljnik gasilcev občine Bled Andrej Kodeh je bil vesel druženja ob dobri lokalni hrani. »Gasilci smo bili veseli povabila. Še več bi se morali srečevati, tudi ob takih priložnostih, ne le takrat, ko se nekaj zgodi in je treba posredovati. Vesel sem tudi mladih, zagnanih kuharjev, ki jim ni vseeno, kakšno hrano postrežejo in od kod.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / četrtek, 14. junij 2007 / 07:00

Atleti si čim prej želijo dvorano

Skoraj šeststo mladih atletov se je zadnjo majsko soboto udeležilo letošnjega kranjskega mednarodnega mitinga mladih.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 18. februar 2010 / 07:00

Osem hlodov preseglo ceno dva tisoč evrov

Kranj - Na letališču Slovenj Gradec se je v petek končala četrta slovenska licitacija visoko vrednega lesa, ki sta jo pripravila Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline in Zve...

Gospodarstvo / četrtek, 18. februar 2010 / 07:00

Mešetar

Cene visoko vrednega lesa V Grosswilfersdorfu na avstrijskem Štajerskem se je pred kratkim končala jubilejna, deseta licitacija visoko vrednega lesa, na kateri je s 1...

Gospodarstvo / četrtek, 18. februar 2010 / 07:00

Višji stroški dela slab zgled

Soglasno sprejeto povišanje minimalne plače v gospodarstvu sprejemajo z zaskrbljenostjo in zahtevajo več podpore za tehnološki razvoj. Socialni dialog je na stranskem tiru.

Gospodarstvo / četrtek, 18. februar 2010 / 07:00

Poštna banka s petimi milijoni evrov dobička

Kranj - Poštna banka Slovenije, ki je del bančne skupine Nove Kreditne banke Maribor, je lani poslovala uspešno. Kot izhaja iz nerevidiranih poslovnih rezultatov, s katerimi se j...

Gospodarstvo / četrtek, 18. februar 2010 / 07:00

Za partnerstvo med podjetji

Ljubljana - Podjetji Sonce.net in MA marketing sta pretekli teden predstavili projekt Podjetniška pobuda za samopomoč, katerega ideja je v razpisu programa sofinanciranja...