Kuharski mojster Gregor Rozman je gasilcem pripravil malico v zahvalo za trud, s katerim skrbijo za skupnost, pa tudi z namenom promocije lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov, ki jo podpira kmetijsko ministrstvo. / Foto: Gorazd Kavčič

Pripravili malico za gasilce

Akciji, namenjeni promociji lokalne hrane, se je pridružil tudi blejski hotel Bled Rose, kjer so prejšnji torek malico, ki jo je pripravil kuharski mojster Gregor Rozman, postregli zaslužnim gasilcem z Bleda, iz Bohinja in Gorij.

Bled – V seriji petih gastronomskih dogodkov, ki jih organizira ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za promocijo lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021, so enega pripravili tudi na Bledu. V hotelu Bled Rose so prejšnji pripravili malico za zaslužne gasilce z Bleda, iz Bohinja in Gorij; skuhal in postregel jo je kuharski mojster Gregor Rozman s svojo ekipo, k sodelovanju pa je povabil tudi dva lokalna dobavitelja: Mlekarstvo Podjed z Olševka in Mesarijo Mlinarič iz Lesc.

»Gasilce zelo spoštujem, zato sem z veseljem sprejel ponujeno nalogo. Premalokrat ste omenjeni in nagrajeni za svoje delo,« je zbrane goste nagovoril Rozman. »Poskusil sem se vam približati z Mlinaričevo kranjsko klobaso, ki jo predstavljam kot dobro malico; da ne boste lačni, smo dodali testenine, in ker je moja kulinarika znana po tem, da stare sestavine rad povežem v nekaj novega, smo zraven dodali v sol vložen rumenjak. Čaka vas tudi kruh, ki mu pravimo šefov hlebec, zraven sta na voljo vrhunsko Podjedovo maslo in skuta, ki smo jo spremenili v okusen namaz. Na koncu vas čaka še 'šmoren' z marmelado, ki smo ji dodali vrtnice, ki rastejo kar na našem vrtu,« je Rozman slikovito opisal, kaj je pripravil za svoje posebne goste.

Mateja Kodermac iz hotela Bled Rose pravi, da so se povabila k sodelovanju zelo razveselili. »Zdi se nam prav, da gostimo člane prostovoljnih gasilskih društev, ker veliko doprinesejo družbi, pomagajo ljudem v stiski, in tako skupaj promoviramo lokalne sestavine in lokalno okolje.« Tudi sicer, poudarjajo v hotelu, jim je pomembno, da med svojimi gosti promovirajo lokalno kulinariko. »Gosti še kako dobro vedo, kaj je kvalitetna hrana. Takoj prepoznajo razliko že med odličnim in slabim kruhom,« je povedala direktorica hotela Natalija Kovač.

Tudi poveljnik gasilcev občine Bled Andrej Kodeh je bil vesel druženja ob dobri lokalni hrani. »Gasilci smo bili veseli povabila. Še več bi se morali srečevati, tudi ob takih priložnostih, ne le takrat, ko se nekaj zgodi in je treba posredovati. Vesel sem tudi mladih, zagnanih kuharjev, ki jim ni vseeno, kakšno hrano postrežejo in od kod.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / torek, 7. julij 2015 / 12:06

Begunjska zgodba v nemščini

Mohorjeva družba iz Celovca je izdala v nemščino prevedeno knjigo pokojnega Staneta Šinkovca iz Kranja o begunjskem nacističnem zaporu.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 18. januar 2013 / 07:00

Paralitiki ustanovili novo društvo

Zaradi sporov znotraj Društva paralitikov Slovenije PARAS je del članov ustanovil novo društvo, s katerim želijo zaščititi pravice članov z otroško paralizo.

Slovenija / petek, 18. januar 2013 / 07:00

Natečaj za mlade literarne talente

Ljubljana - Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in revija Mentor v okviru Festivala mlade literature Urška 2013 razpisujeta natečaj za mlade literarne talente. Festival Urška z...

Humor / petek, 18. januar 2013 / 07:00

Slovenija išče šefa

V resničnostnem šovu Slovenija išče šefa na Vlada TV se je po pričakovanju močno zapletlo.

Zanimivosti / petek, 18. januar 2013 / 07:00

Glasov jež: Inovativno čiščenje snega

V občini Naklo so se spopada z zimsko radostjo na cestah lotili na izviren način. Na cesti Naklo - Tržič so v Dupljah sneg s pločnikov odstranjevali tako, da so ga najprej spravili nazaj na cesto...

GG Plus / petek, 18. januar 2013 / 07:00

Prisluhnemo, dokler je to varno za mamico in otroka

V Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj se je lani rodilo 1668 otrok. Novost je porodna postelja, ki omogoča masažo. In kakšen porod si ženske danes želijo?