Foto: Maša Likosar

Alpski svet

Alpski svet nam ponuja idilično oazo miru, sprostitve in navdiha. Slikoviti gorski kraji, kjer po izročilu prebivajo pravljični junaki, veličastno razkrivajo vse svoje čare – tudi kulinarične. Neokrnjena narava z nostalgično poezijo barv in svežim gorskim zrakom nas vabi v svoj objem. Pri tem pa ohranimo varen korak, saj so posredovanja gorskih reševalcev žal vse pogostejša.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / nedelja, 12. april 2020 / 08:19

Velika noč brez zunanjega blišča

Letošnje praznovanje velike noči mineva brez množičnih maš, blagoslovov in procesij. Vendar zaradi tega ni nič manj svečano. Vsak človek lahko pogleda vase in se vpraša o svojem ravnanju.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 28. september 2012 / 07:00

Kozlovih deset

Preddvor je gostil ribji piknik, Stražišče ljubitelje laškega piva, Gospodarsko razstavišče v Ljubljani pa je od včeraj spet v znamenju svobodnega preživljanja prostega časa.

Kultura / petek, 28. september 2012 / 07:00

Dobri glasovi sežejo v Cerklje

Jutri, v soboto, 29. septembra, ob 20. uri bo v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah že tretjič po vrsti koncert z naslovom Dober glas seže v deveto vas.

Škofja Loka / petek, 28. september 2012 / 07:00

V Škofji Loki cestni zapori

Škofja Loka - Zaradi gradnje nove transformatorske postaje v območju varovalnega pasu lokalne ceste Puštal-Sora bo v smeri naselja Hosta občasna delna zapora ceste. Trajala bo predvidoma d...

Gorenjska / petek, 28. september 2012 / 07:00

Delamo po zdravi kmečki pameti

V občini Cerklje na Gorenjskem so v nedeljo, 23. septembra, praznovali že sedemnajsti občinski praznik. Ob tej priložnosti smo k pogovoru o aktualnih projektih povabili župana Franca Čebulja.

Prosti čas / petek, 28. september 2012 / 07:00

Za štose skrbi vlada

V petek, 28. septembra, bo ekipa Moped showa s Tonetom Fornezzijem Tofom na čelu gostovala v Železnikih. V dvorani na Češnjici bodo ob 20. uri z Moped showom v živo, gledališko izvedbo nekdaj legendar...