Preddvorčan Zdravko Polajnar je storitev že uporabil in rešitev pozdravil.

Mobilna fotografska točka

Če želimo nov osebni dokument, na primer osebno izkaznico ali potni list, potrebujemo tudi fotografijo. Da občanom Preddvora olajšajo postopek, so nedavno prišli na zanimivo idejo: uvajajo t. i. mobilno fotografsko točko.

Preddvor – Da so na kaj takega sploh pomislili, je bil »kriv« primer, ko se občanu, ki je invalid, ni uspelo dogovoriti za ureditev osebnega dokumenta v Preddvoru. Sicer ima Krajevni urad UE Kranj trenutno na preddvorski občini do konca avgusta spremenjene uradne ure, vendar jih ima, in sicer ob četrtkih od 7. 30 do 10.30. In ker so v Kranju izrazili željo, da se dotična oseba oglasi v Kranju, kjer bo uredila še fotografiranje, so v Preddvoru začeli razmišljati, kaj bi olajšalo postopek in skrajšalo pot, zlasti invalidom in osebam s posebnimi potrebami. Našli so rešitev v t. i. mobilni fotografski točki, ki pa je sedaj seveda na voljo prav vsem občanom.

Župan Občine Preddvor Rok Roblek je pojasnil, da že zakonodaja določa, da morajo invalidi imeti dostop do javnih in upravnih stavb. »Mi smo to rešili tako, da imamo na vhodnih vratih zvonec, ki pozvoni v pisarni upravne enote, in potem največkrat v predprostoru sejne sobe v pritličju občine lahko posameznik uredi vse potrebno.« Doda, da so v okviru reševanja problema pomislili tudi na avtomat za fotografiranje, nakar so pravzaprav našli sistem, ki bi bil ne nazadnje lahko primeren tudi za druge manjše občinah, kot so Cerklje, Šenčur, Jezersko ... V Preddvoru sedaj za fotografije za osebne dokumente poskrbi samostojna fotografinja Nataša Zaplotnik, ki nam je zaupala, da je že kar nekaj časa tudi sama razmišljala o podobnem projektu oziroma takšni fotografski točki.

Prejšnji četrtek so fotografiranje izvedli prvič. Zaplotnikovo smo ujeli med delom; stranka, domačin Zdravko Polajnar, pa je odločitev pozdravil. Zdi se mu zelo dobra poteza, zlasti zanj kot osebo s posebnimi potrebami. Na občini še poudarijo, da bo mobilna fotografska točka delovala po potrebi, v času uradnih ur UE v Preddvoru, na občini; se je pa treba za fotografiranje prej naročiti, kar občani ravno tako storijo na občini.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / četrtek, 24. julij 2008 / 07:00

Pomoč za uporabnike drog

Tudi s tako imenovanim terenskim delom pri društvu Stigma skušajo pomagati uporabnikom nedovoljenih drog na Gorenjskem.

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 18. marec 2012 / 07:00

"Skrita" zaloga dragocene kapnice

Janko Zupan s Primskovega ima v zemlji rezervoar za približno tri tisoč litrov vode, ki jo pridobi iz kapnice.

GG Plus / nedelja, 18. marec 2012 / 07:00

Kronika tedna

Nekdanji gostinec zavrača krivdo Na ljubljanskem okrožnem sodišču že v tretje ponavljajo sojenje domnevnim ugrabiteljem in morilcem tržiškega podjetnika Milana Tilija....

GG Plus / nedelja, 18. marec 2012 / 07:00

"Jaka" ima že nove sanje

Jakov Fak, svetovni prvak v biatlonu, prihaja iz Mrkopalja na Hrvaškem. V Sloveniji mu je najbolj domača Gorenjska s Pokljuko, kjer preživi okrog dvesto dni v letu.

GG Plus / nedelja, 18. marec 2012 / 07:00

Morala danes!

Morda nisem najbolj primeren, da razglabljam o morali. Vendar naj tisti, ki je brez greha, prvi vrže kamen vame. Kljub temu pa menim, da nisem zagrešil ničesar takega, kar bi me v očeh...

Šport / nedelja, 18. marec 2012 / 07:00

Nemir med športniki

Ta teden so tudi na seji IO OKS govorili o aktualnih problemih slovenskega športa.