Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 2. december 2010 / 07:00

Za večjo prometno varnost

Besničani so v anketi povedali, da bi imeli oboje: pločnike in kolesarsko stezo. S predsednikom KS so večinoma zadovoljni.

Objavljeno na isti dan


Radovljica / petek, 16. marec 2018 / 07:00

Zbiralci se družijo že deset let

Radovljica – Društvo zbirateljev Sciurus letos obeležuje desetletnico delovanja. Združuje neprofesionalne zbiralce različnih predmetov, njegov namen pa je povečati zanimanje za zbirateljstvo ter čl...

Škofja Loka / petek, 16. marec 2018 / 07:00

O manjšinskih organizacijah

Škofja Loka – Konec tedna bo v Škofji Loki mednarodna konferenca Manjšinske organizacije v razmišljanju in oblikovanju prihodnosti Evropske unije. Konferenco organizira Hrvaško kulturno umetniško d...

Šport / petek, 16. marec 2018 / 07:00

Loški rokometaši z Rikom Ribnica

Škofja Loka – Rokometaši ekipe Urbanscape Loka ta konec tedna začenjajo z drugim delom tekmovanja v NLB ligi – končnici za prvaka. V domači dvorani na Podnu bodo v nedeljo gostili ekipo RD Riko Rib...

GG Plus / petek, 16. marec 2018 / 18:50

Topovski grom z vrha Triglava

»Srečko je ukazal, naj ga sestavijo in nabašejo. Prvič v zgodovini so ljudje privlekli tako težko orožje na to višino. Namerili so ga v jugovzhodni vrh Stenarja. Top je trikrat revsknil. Grom je odmev...

Kamnik / petek, 16. marec 2018 / 18:48

Na velikonočnem sejmu bodo ribali hren

Snovik – Turistično društvo Tuhinjska dolina in Terme Snovik vabita v nedeljo, 18. marca, na tradicionalni, trinajsti Velikonočni sejem – etnološko prireditev, ki jo bodo letos prvič obogatili tudi...