Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / nedelja, 8. julij 2007 / 07:00

Nepravilnosti v javnem podjetju Jeko-In

Računsko sodišče je javnemu komunalnemu podjetju izdalo negativno mnenje.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / četrtek, 8. julij 2021 / 17:12

Drugi rebalans v Kamniku

Z rebalansom se odzivajo na aktualne razmere, pravi župan, opozicija pa meni, da je posledica slabega planiranja.

Gospodarstvo / četrtek, 8. julij 2021 / 17:08

Za kmetijstvo dobra milijarda evrov

Začela se je javna razprava o predlogu Strateškega načrta Skupne kmetijske politike 2023–2027, ki bo trajala do 15. avgusta. Predvidenih je več javnih posvetov, 21. julija tudi v Cerkljah na Gorenjske...

Zanimivosti / četrtek, 8. julij 2021 / 17:07

Brdska čokoladna tortica

Od 1. julija 2021 in do zadnjega dne letošnjega decembra bo Slovenija predsedovala Svetu Evropske unije. Na vrtiljak predsedovanja je istočasno stopila tudi kuharska in strežna ekipa JGZ Brdo in že pr...

Železniki / četrtek, 8. julij 2021 / 17:06

Prodaja Toplarne negotova

Za zdaj kaže, da do prodaje Toplarne Železniki ne bo prišlo, je na zadnji seji občinskega sveta povedal župan Anton Luznar. Cena dva milijona evrov, ki so jo postavili lastniki, za kupce ni sprejemlji...

Kranj / četrtek, 8. julij 2021 / 16:23

Brezplačno letovanje otrok na Debelem rtiču

Kranj – Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Kranj, tudi letos organizira brezplačna letovanja za otroke iz socialno ogroženih družin in otroke z zdravstveno indikacijo. Potekajo na Debelem rtič...