Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 20. november 2010 / 07:00

Je to zgodba o nas?

»Nekoč je živela žena, ki ji je bilo ime Abigail in je bila zaljubljena v moškega po imenu Gregory. Gregory je živel na bregu neke reke, Abigail je živela na drugem bregu. V reki, ki je ločevala...

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Z razstavo podoživite plebiscit

Razstava ob 20. obletnici plebiscita z naslovom Milijon 289 tisoč 369 se seli na Gorenjsko. Danes odprtje v Škofji Loki.

GG Plus / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Odločno zavračamo namigovanja o povezavah Janeza Janše z brezplačniki

Namigovanja, da naj bi bil Janez Janša povezan z izdajanjem brezplačnikov v letu 2008, kar je bilo mogoče prebrati v članku z naslovom "Forum 571", odločno zavračamo. Niti Janez Janša niti Sloven...

Jesenice / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Piščalke, veselje in četvorka

Jesenice - Jeseniške ulice so že včeraj dopoldne preplavili maturantje v živo pisanih majicah, s piščalkami in glasnimi sirenami. Okrog 270 dijakov zaključnih letnikov Srednje šo...

GG Plus / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Kdo nas bi branil?

Tretja majska nedelja je bila deževna, Zofka se je pošteno uscala. Hvala bogu, moča je bila res že potrebna, lahko bi je bilo več. A dež je zmočil tudi slovesnost ob 20-letnici Slovenske vojske (...

Prosti čas / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Mladi zavzeli Kranj

V Kranju te dni poteka tradicionalni majski festival Teden mladih.