Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / torek, 16. december 2014 / 11:18

Jeseničanka ima sto pet let

Kristina Tarman iz Podmežakle je danes dopolnila sto pet let.

Objavljeno na isti dan


Preddvor / sobota, 7. november 2009 / 07:00

Vojaki živi in zdravi spet doma

V torek se je z ameriškim transportnim letalom iz Afganistana prek vojaškega oporišča v Kirgiziji v Slovenijo vrnilo šestdeset pripadnikov 11. kontingenta Slovenske vojske SIKON. Njihova misija se je...

Kronika / sobota, 7. november 2009 / 07:00

Vulkanizerji zavihali rokave

Zaradi torkovega snega so se pred vulkanizerskimi delavnicami že pojavile čakalne vrste, čeprav je zimska oprema na motornih vozilih obvezna šele s 15. novembrom.

Prosti čas / sobota, 7. november 2009 / 07:00

Buda ga je pod brado požgečkal

Z Dalaj Eegolom aka Ali Enom sva se prek trenutno najbolj popularne socialne mreže dogovorila za intervju, in sicer dve uri pred srečanjem. Na topel in sončen dan sva se odpravila na Ljubljanski grad.

Gorenjska / sobota, 7. november 2009 / 07:00

Komentar: Cepivo za dvomljivce

Ko sem pred tednom dni delala anketo med naključnimi sogovorniki na ulici, so večinoma povedali, da se ne bodo cepili proti novi gripi, da se še za običajno sezonsko gripo ne cepijo in da smo za...

GG Plus / sobota, 7. november 2009 / 07:00

Broadway pred Brodwajem

Oglasim se na žvrgolenje prenosnega telefona. Na drugi strani se oglasi hči Tina in me z zapeljivim »maaamiii, trikrat lahko ugibaš, kam greva z Julijo« (se pravi z njeno devetletno hčerko in moj...