Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / torek, 10. december 2013 / 07:00

Na Zapricah odprli novo muzejsko trgovino

Kamnik – V Medobčinskem muzeju Kamnik, ki deluje v prostorih gradu Zaprice, so Ta veseli dan kulture v torek obeležili tudi z odprtjem nove muzejske trgovine. »Naša muzejska trgovina ni le prodajni...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / petek, 3. julij 2009 / 07:00

Zbolela za gripo pripotovala s Tajske

Ljubljana – Danes so na Inštitutu za varovanje zdravja potrdili še dva primera nove gripe. Skupaj je doslej v Sloveniji potrjenih sedem primerov okužb. Pri zadnjih dveh gre za ml...

Prosti čas / petek, 3. julij 2009 / 07:00

Poletje pozitivnih vibracij

Kulturni bazen v Kranju najavlja projekt Summer of Positive Vibration, in sicer od 3. do 12. julija 2009. Vsak dan bodo od 12. ure dalje potekale delavnice, 19. ura bo namenjena fil...

Prosti čas / petek, 3. julij 2009 / 07:00

Langa na Jesenicah

Koncert znane skupine Langa bo danes zvečer ob 21. uri na Trgu Toneta Čufarja, na Jesenicah. V primeru slabega vremena bodo koncert prestavili v Tea-ter bar.

GG Plus / petek, 3. julij 2009 / 07:00

Davek na preteklost

Čeprav je mimo, bi bilo krivično prezreti proslavo (na Trgu republike) v počastitev polnoletnosti naše države. Za moj okus je bila vrhunska. Tako na državni, se pravi na politični ravni – pri tem...

Zanimivosti / petek, 3. julij 2009 / 07:00

Jutri srečanje gorenjskih planincev

Planinska zveza Slovenije bi Aljažev stolp prestavila v muzej.