Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / ponedeljek, 9. julij 2018 / 08:17

Podbrežniku tudi drugič dali soglasje

Novi direktor Knjižnice Medvode je Kamničan Igor Podbrežnik.

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 29. december 2017 / 18:01

Vlomilci te dni ne praznujejo

Policisti so zadnje dni obravnavali več vlomov in kraj, na previdnost pa opozarjajo tudi v naslednjih dneh, saj vlomilci pogosto izkoristijo odsotnost v poslovnih prostorih, gostinskih obratih in tudi...

Kronika / petek, 29. december 2017 / 18:01

Zaletela sta se tovornjak in avto

Cerklje – Na cesti Brnik–Lahovče se je minulo sredo zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo. Poškodovani sta bili dve osebi. Gasilci JZ GRS Kranj so s tehničn...

Kronika / petek, 29. december 2017 / 18:01

Voda je zalivala kleti, garaže in dvorišča

Sredino deževje je povzročilo kar nekaj nevšečnosti, brez elektrike del Bohinja in Kranjske Gore. Znova škoda na Jezerskem.

Kultura / petek, 29. december 2017 / 17:56

Loški šport postavili v muzej

V tednu pred prazniki so v Loškem muzeju odprli novo stalno zbirko Šport na Loškem. Da ne bo pomote – ta del Gorenjske, ki nam je v preteklosti dal veliko odličnih športnikov, je tudi danes v še kako...

Cerklje na Gorenjskem / petek, 29. december 2017 / 17:54

V Cerkljah tudi varovana stanovanja?

Cerklje – Na 2100 kvadratnih metrov velikem zemljišču v neposredni bližini Doma Taber v Šmartnem pri Cerkljah bodo morda v naslednjih letih zrasla varovana stanovanja. Kot je bilo slišati na zadnji...