Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / torek, 9. december 2008 / 07:00

Za rušitev prek 20 objektov

Natančni roki za gradnjo navezovalne ceste Jeprca-Stanežiče-Brod še niso določeni, smo izvedeli na javni obravnavi državnega prostorskega načrta, ki bo razgrnjen še do petka, 12. decembra.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 19. april 2023 / 23:07

Spoznali boste drugačno Manco

Manca Špik je nedavno predstavila novo avtorsko pesem Rekel si, čez nekaj dni pa jo lahko pričakujemo na odru Festivalne dvorane Bled. Pripravlja koncert z glasbenimi gosti.

Žirovnica / sreda, 19. april 2023 / 23:06

Neuresničenih več projektov

Na drugi redni seji so žirovniški svetniki obravnavali zaključni račun proračuna Občine Žirovnica za leto 2022.

Kronika / sreda, 19. april 2023 / 23:05

Male tatvine na Gorenjskem

»Z bagatelno kriminaliteto se srečujemo zelo pogosto, lahko celo rečem, da vsakodnevno,« pove predstavnik za odnose z javnostmi na kranjski policijski upravi Roland Brajič.

Gorenja vas-Poljane / sreda, 19. april 2023 / 14:18

O delovanju zavoda

Gorenja vas – Občinski svetniki Občine Gorenja vas - Poljane so sprejeli spremembe odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zavod za turizem in kulturo Poljanska dolina. Za spremembe so se po besedah di...

Kultura / sreda, 19. april 2023 / 14:17

Iskalec podob neukrotljive narave

V Šolskem centru Kranj je na ogled zanimiva razstava fotografij Podobe neukrotljive narave fotografa Marka Korošca. Njegov fotografski izziv so ekstremni vremenski pojavi.