Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / sreda, 9. december 2015 / 12:11

Vlada prihaja na Gorenjsko

V petek se bo predsednik vlade Miro Cerar z ministricami in ministri mudil na Gorenjskem.

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / ponedeljek, 14. junij 2021 / 19:00

Spomeniška se predstavi v Kranjski Gori

Kranjska Gora – Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Služba za kulturno dediščino z Območne enote Kranj, pripravlja delavnico Spomeniška se predstavi, na kateri želijo skupaj z domačini i...

Zanimivosti / ponedeljek, 14. junij 2021 / 16:31

Kmetija s QR-kodami

Mladi gospodar ekološke kmetije Smolej - Uric iz Planine pod Golico stopa v korak s časom, zato je kmetijo opremil s QR-kodami. Obiskovalci z mobilnim telefonom lahko poskenirajo kodo in izvedo več o...

Slovenija / ponedeljek, 14. junij 2021 / 16:30

Rdeči noski spet v bolnišnicah

Kranj – Iz Društva Rdeči noski so sporočili, da so se bolnišnični klovni vrnili v bolnišnice in druge ustanove. V zadnjem letu so se, kot pravijo, dobro prilagodili razmeram in svoje delo opravljal...

Škofja Loka / ponedeljek, 14. junij 2021 / 16:28

Orgle razdelile svetnike

Večina občinskih svetnikov v Škofji Loki je podprla dokument o investicijskem projektu nakupa in postavitve orgel za potrebe Glasbene šole Škofja Loka, več svetnikov pa meni, da je naložba prepotratna...

Kronika / ponedeljek, 14. junij 2021 / 16:28

Ugotovili »le« dve prekoračitvi hitrosti

Kranj – Gorenjski prometni policisti so pred dnevi na avtocesti spet krajši čas merili hitrost. Zaznali so dve prekoračitvi hitrosti, najvišja izmerjena hitrost pa je bila 179 km/h. Rezultati zadnj...