Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 4. december 2009 / 07:00

Zgodovinski dan gorenjske odbojke

Minulo sredo so kranjski odbojkarji prvič v zgodovini kluba nastopili na tekmi evropskega pokala, blejski odbojkarji pa so na Poljskem začeli novo sezono v ligi prvakov.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 16. januar 2017 / 17:22

Še bi plesala, če bi jo soplesalec bolj prijel za pas

Za stodrugi rojstni dan se je klena Bohinjka Angela Hodnik še zavrtela s plesalci Folklorne skupine veteranov KUD Triglav iz Srednje vasi v Bohinju.

Škofja Loka / ponedeljek, 16. januar 2017 / 17:14

Transturist še kar naprodaj

Od leta 2005 je zaprt edini škofjeloški hotel Transturist, lastniki ga še vedno neuspešno prodajajo.

Zanimivosti / ponedeljek, 16. januar 2017 / 17:14

Evro prinesel tudi podražitve

Prvega januarja je minilo deset let, odkar smo tudi v Sloveniji prevzeli skupno evropsko valuto. Kaj se je s tem spremenilo, ste imeli raje tolarje ali evre, nas je zanimalo v tokratni ank...

Medvode / ponedeljek, 16. januar 2017 / 17:10

V Medvodah tečejo na smučeh

V Nordijskem centru Bonovec Medvode je možno teči tudi v večernih urah, saj je proga osvetljena.

Kronika / ponedeljek, 16. januar 2017 / 17:07

Romunka vsiljivo beračila

Škofja Loka – Škofjeloški policisti so ta teden obravnavali državljanko Romunije, ki je vsiljivo beračila. Za denar je med drugim prosjačila tudi v enem od loških podjetij, kjer so jo najprej vljud...