Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / torek, 6. december 2016 / 20:55

Polnoč v Parizu

Pevka Jadranka Juras se je na glasbene odre vrnila z odlično ploščo Paris Honey, ki jo je predstavila tudi na koncertu v kranjskem Stolpu Škrlovec.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 12. marec 2014 / 15:13

Smučar na Voglu trčil v drevo in umrl

Bohinjska Bistrica - Na Voglu se je danes nekaj minut po 10. uri zgodila huda smučarska nesreča. 47-letni smučar je namreč zapeljal s smučarske proge in se zaletel v drevo in kljub prvi po...

Razvedrilo / sreda, 12. marec 2014 / 14:35

Simonova konjenica

Prejšnji teden so jo dan pred rojstnim dnem prijatelji 'ušpičili' Simonu Ferlanu za njegov štirideseti rojstni dan. Kot velikemu ljubitelju konj so mu pripravili pravi prizor z Divjega zah...

Kronika / sreda, 12. marec 2014 / 14:29

Zahvala za nesebično pomoč

Jesenice – Osrednja regijska slovesnost ob 1. marcu, dnevu civilne zaščite, je letos potekala na Jesenicah, v banketni dvorani Kolperna.

Šenčur / sreda, 12. marec 2014 / 14:22

Športne tekme v Šenčurju

V tokratni anketi smo sodelujoče prebivalce Šenčurja vprašali, kako bi po njihovem moral biti urejen parkirni režim v središču kraja in katero od športnih tekem v Šenčurju najpogosteje obiskujejo.

Kranj / sreda, 12. marec 2014 / 14:20

Zbral prek tisoč podpisov

Kranj – Evropski poslanec Jelko Kacin, ki znova kandidira za člana evropskega parlamenta, je za kandidaturo zbral že tisoč podpisov. Začel je prejšnji teden, želeni cilj tri tisoč podpisov pa s sod...