Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Avtomobilizem / torek, 18. december 2007 / 07:00

Pri prvi pomoči brez panike

V vozilih, registriranih pred letom 2005, lahko še naprej ostajajo stari kompleti prve pomoči.

Objavljeno na isti dan


Medvode / ponedeljek, 15. marec 2021 / 20:45

Prizidek k dvema šolama

Občina Medvode že gradi modularni prizidek k Osnovni šoli Preska, prizidali in rekonstruirali pa bodo tudi Osnovno šolo Simona Jenka Smlednik.

Gorenjska / ponedeljek, 15. marec 2021 / 20:37

Začasno ustavljeno cepljenje s cepivom AstraZenece

Minister za zdravje Janez Poklukar je odredil začasno ustavitev cepljenja s cepivom AstraZenece v Sloveniji.

Gospodarstvo / ponedeljek, 15. marec 2021 / 17:49

Nižji dobiček in premijska rast

Skupina Triglav je lani ustvarila za desetino manj dobička kot leto prej, a je že šesto leto zapored povečala obseg poslovanja.

Kultura / ponedeljek, 15. marec 2021 / 17:35

V znamenju preseganja okvirov

Znana sta tekmovalni in spremljevalni program 51. Tedna slovenske drame. Selektor dr. Rok Andres je v prvega izbral šest in v drugega pet predstav. Festival je letos prestavljen v prvo polovico novemb...

Kranj / ponedeljek, 15. marec 2021 / 17:35

Na vrsti je asfaltiranje cest

Predoslje – Projekt gradnje kanalizacijskega sistema Gorki 2 se na območju Mestne občine Kranj po zimskem premoru spet nadaljuje. Do zaključka del, ki je načrtovan za konec maja, bodo vse nedokonča...