Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 11. december 2011 / 07:00

Vaš razgled

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 25. november 2008 / 07:00

Zabavno je lahko tudi brez alkohola

LAS Kranjska Gora je za učence osmih in devetih razredov obeh kranjskogorskih osnovnih šol pretekli petek v diskoteki hotela Kompas spet pripravil zabavo brez alkohola.

Preddvor / torek, 25. november 2008 / 07:00

V Bašlju odprli obnovljen cestni odsek

Za del vasi Bašelj, ki je bil s preostalim krajem do nedavnega še povezan z makadamsko cesto, je bila nedelja še posebej vesel dan.

Gospodarstvo / torek, 25. november 2008 / 07:00

Največ denarja za zatiranje varoj

Država bo prihodnje leto v okviru ukrepov za čebelarstvo največ denarja namenila za enotno zatiranje varoj pri vseh registriranih čebelarjih.

Mularija / torek, 25. november 2008 / 07:00

SOS - pomagaj tudi ti!

Na oratoriju, ki je bil minulo soboto na Suhi pri Škofji Loki, so otroci za vrstnike v stiski zbrali številne šolske potrebščine in igrače.

Kamnik / torek, 25. november 2008 / 07:00

V spomin na pesnika Franceta Balantiča

Ob 65-letnici smrti pesnika Franceta Balantiča (1921-1943) so v njegovem rojstnem mestu Kamniku pripravili vrsto prireditev, ki se bodo razvrstile čez ves teden.