Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 21. december 2007 / 07:00

Igor Horvat,

direktor Splošne bolnišnice Jesenice

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sobota, 16. junij 2012 / 07:00

Glasba, ki se ji nikamor ne mudi

Z avtorskim prvencem Balladero Club Deuce se predstavlja nekdanji član Psycho-Path, Dominik Bagola.

Kronika / sobota, 16. junij 2012 / 07:00

Zagorelo v hidroelektrarni

Tržič - V sredo popoldne sta se pri zagonu manjše hidroelektrarne v Tržiču ranili dve osebi. Ko sta 64- in 66-letni moški v tržiškem podjetju nameravala zagnati hidroelektrarno,...

Gospodarstvo / sobota, 16. junij 2012 / 07:00

Med kandidatkami tudi tri gorenjske kmetice

Kranj - Kmečki glas bo tudi letos v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije pripravil izbor mlade kmetice leta. Za laskavi naziv se bo potegovalo deset kandidatk, med njimi tudi tri...

Šenčur / sobota, 16. junij 2012 / 07:00

Mini matura v vrtcu

Šenčur - Če dijake na koncu srednje šole čaka matura in imajo v osnovni šoli malo maturo, so se v vrtcu Šenčur odločili, da za otroke iz najstarejših skupin, ki bodo že septembra...

Zanimivosti / sobota, 16. junij 2012 / 07:00

Gasilska mladina je tekmovala

Kranj - Na kranjskem mestnem stadionu je minulo soboto potekalo 13. tekmovanje Gasilske zveze Gorenjske (GZG) v orientaciji za gasilsko mladino, ki ga je gostilo Prostovoljno gas...