Marcela Klofutar iz Vile Podvin je tudi tokrat pred večerjo dala besedo prisotnim vinarjem.

Poletna noč na Podvinskem vrtu

Včasih je bilo takšnih in drugačnih degustacijskih in gurmanskih večerij in dogodkov ogromno. V trenutnem obdobju so redkost, bolj izjema, a takoj razprodani, saj so ljudje lačni druženja. Časi so pač, milo rečeno, posebni.

Hotel Triglav Bled je takoj, ko so se sprostili ukrepi, gostil večerjo s spremljavo »gin twistov«, Vila Podvin pa Chefovo s kar nekaj pozdravi iz kuhinje in še šestimi hodi. Pred večerjo pa so na vrtu Vile Podvin svoja vina prisotnim predstavili še trije vinarji, tudi iz konzorcija Viniveri. Tako so obiskovalci lahko degustirali vina Valterja in Klemena Mlečnika, Franca Vodopivca s kmetije Slavček ter vina z biološko-dinamične kmetije Urbajs Acija Urbajsa ter tudi že njegovega sina. Taista vina so potem pospremila tudi krožnike, ki jih je pripravila ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene Vile Podvin z glavno kuhalnico Urošem Štefelinom na čelu.

Bil je večer, na katerem so ljudje veliko izvedeli o pravih vinih (vini veri), o posebni življenjski usmeritvi in filozofiji vinarjev in okušali kombinacije Štefelinovih krožnikov. Po dolgem času so brbončice prišle na svoj račun.

Večerja se je začela z malimi chefovimi pozdravi iz kuhinje. Na mizo jih je prispelo kar nekaj. Na prvem krožniku so potem Mlinaričevemu telečjemu jeziku delali družbo mavrahi, zeliščni jogurt, čemaž in korenje, pripravljeno na dva načina. Sledil je file Zupanove jezerske postrvi s pehtranovo skorjico, čemaževo rižoto in belo ribjo omako. Naslednji krožnik je gostil Mrkotovo rdečo poletno trdinko s tepko, zelišči in zeljno solato s tepko. Predzadnji krožnik so sestavljali ocvrti vampi, slanina, omaka mladega sira, kopriva in paradižnik. Luštrekov sorbet je poskrbel za ločnico med postreženimi jedmi, nakar je prišel na mizo kompleksen krožnik: Štjanbirtova zarebrnica krškopolca z možgani in mavrahi, beluši z medom in lešniki, krompirjev pire z Odolnjekovim staranim sirom, zelišči ter šmarno hrušico. Za konec pa so se sladki okusi spajali v zelo modnem videzu zadnjega krožnika, kjer sta bila vodilna okusa jedi med in mleko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / torek, 9. december 2008 / 07:00

Odgovor stanovalcu na odprto pismo Alpdomu

V zvezi z odprtim pismom stanovalca iz Cankarjevega naselja, objavljenega v Deželnih novicah dne 21. novembra 2008, posredujemo sledeči odgovor. 1. Vgradnja kalorimetrov in sredstva rezervnega...

Objavljeno na isti dan


Kultura / torek, 9. april 2024 / 22:53

Grumova nagrada 54. Tedna slovenske drame Izi Strehar

Kranj – Nagrada Slavka Gruma za najboljše novonastalo slovensko dramsko besedilo gre letos v roke Izi Strehar za besedilo Nezakonske matere. Prešernovo gledališče Kranj je nagrado skupaj z ostalimi...

Šport / torek, 9. april 2024 / 17:18

Naj športnika Nika in Domen

V Železnikih so razglasili najboljše športnike lanskega leta. Tokrat so podelili štirinajst priznanj.

Šport / torek, 9. april 2024 / 17:09

Visoki poraz Kranjčanov

Carigrad – Vaterpolisti Triglava so v soboto na prvi finalni tekmi pokala Challenger v Carigradu izgubili proti Galatasarayu s 6 : 14. Kranjčane je spet vodil Krištof Štromajer, vendar njegova vrni...

Gospodarstvo / torek, 9. april 2024 / 17:08

Odkupne cene dol, nižji tudi stroški

Kranj – Po podatkih državnega statističnega urada so se kmetijski pridelki pri pridelovalcih na letni ravni, med letošnjim in lanskim januarjem, pocenili v povprečju za 3,7 odstotka. Živalski izdel...

Bohinj / torek, 9. april 2024 / 17:06

Zasadili dva tisoč mladih dreves

Okoli dvesto prostovoljcev se je v soboto dopoldne zbralo na robu severne obale Bohinjskega jezera in se pridružilo vseslovenski prostovoljski akciji sajenja dreves, ki jo je, letos že peto leto zapor...