Radovljiško kopališče je v obdobju temeljite prenove.

Računajo tudi na državo

Občina Radovljica se bo prijavila na razpis za sofinanciranje nadaljevanja celovite rekonstrukcije radovljiškega kopališča. V prvi fazi obnova garderob, sanitarij in restavracije ter terapevtski bazen, nato še preureditev sedanjega bazena v dvoranski olimpijski bazen.

V prvi fazi je predvidena tudi ureditev vseh spremljajočih prostorov, kot so garderobe, sanitarije za veliki bazen in kamp ter restavracija, nato pa še izgradnja novega učno-terapevtskega bazena.

Radovljica – Občina Radov­ljica je predlani začela prvo od dveh faz preureditve kopališča v Radovljici in v sklopu te lani dokončala gradnjo strojnice za elektroenergetske naprave za potrebe sedanjega in načrtovanega novega kompleksa. V prvi fazi je predvidena tudi ureditev vseh spremljajočih prostorov, kot so garderobe, sanitarije za veliki bazen in kamp ter restavracija, nato pa še izgradnja novega učno-terapevtskega bazena. Sredstva za izvedbo, ki je načrtovana v obdobju do leta 2023, bo občina poskušala pridobiti tudi na razpisu ministrstva za šport, objavljenem konec aprila.

Ministrstvo bo namreč v okviru razpisa sofinanciralo prav investicije v rekonstrukcije športnih bazenov ter posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin.

V nadaljevanju so sicer v sklopu celovite rekonstrukcije kopališča v drugi fazi načrtovane še preureditev obstoječega olimpijskega bazena v dvoranski olimpijski bazen z možnostjo odpiranja strehe, ureditev vseh spremljajočih prostorov bazenov, obnova zunanje ureditve kopališča ter postavitev zunanjega tobogana.

Preurejeni kompleks kopališča bo namenjen tako turistom, dnevnim obiskovalcem in domačinom kot vrhunskim in rekreativnim športnikom ter osebam, napotenim na terapevtsko zdravljenje v okviru Osnovnega zdravstva Gorenjske, pojasnjujejo na radovljiški občinski upravi.

Pri tem poudarjajo, da je cilj posodobiti kopališče tako, da bo predstavljalo atraktivno turistično, sodobno športno-rekreacijsko ter terapevtsko in velnes infrastrukturo. Prilagojena bo sodobnim standardom – tudi ekološkim in energetskim – ter razvojnim priložnostim destinacije na področju razvoja športnega turizma. Občina Radovljica je namreč tudi članica konzorcija Olimpijski športni center Bled - Radovljica.

V aprilu so sicer v sklopu prenove že prestavili ograjo kopališča proti Obli gorici z namenom pridobiti nadomestne ležalne površine, ki jih bodo izgubili zaradi gradnje novega manjšega učno-terapevtskega bazena.

»Za ograjo tako zdaj ni več pešpoti, bo pa speljana čez Oblo gorico z novo trim stezo, ki bo urejena kot izglasovani projekt participativnega proračuna Telovadba v gozdu,« še pojasnjujejo na občinski upravi, kjer so tudi pripravili načrt ureditve poti s šestimi vadbenimi točkami. Za poseg bo treba pridobiti soglasje Zavoda RS za varstvo narave, ker je Obla gorica naravna vrednota državnega pomena. Izvedbo načrtujejo po pridobitvi soglasja, predvidoma jeseni letos.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jezersko / nedelja, 17. junij 2018 / 07:38

Letos prvič občinska priznanja

Jezersko – Lani so na Jezerskem sprejeli odločitev o novem datumu občinskega praznika, ki bo 10. september, v spomin na ta datum leta 1919, ko je bila podpisana po koncu prve svetovne vojne sanžerm...

Objavljeno na isti dan


Naklo / ponedeljek, 30. junij 2008 / 07:00

Podelili občinske nagrade

Naklo - Na slavnostni seji nakelskega občinskega sveta so ob državnem in občinskem prazniku tudi letos podelili občinska priznanja najzaslužnejšim občanom, ki so se izkazali s sv...

Žirovnica / ponedeljek, 30. junij 2008 / 07:00

Krajane Rodin skrbi gradnja

Na Rodinah načrtujejo gradnjo sedmih petstanovanjskih objektov, kar je med krajani dvignilo precej prahu. V petek pripravljajo zbor krajanov.

Zanimivosti / ponedeljek, 30. junij 2008 / 07:00

Poletno razpoloženje v Grajskem kopališču

Bled - Z visokimi poletnimi temperaturami je oživelo tudi Grajsko kopališče. Obiskovalci se lahko ohladijo v jezeru, ki ima ta čas 21 stopinj. V Grajskem kopališču se letos znova...

Zanimivosti / ponedeljek, 30. junij 2008 / 07:00

Skupaj v gore celo stoletje

Planinsko društvo Tržič je v soboto proslavilo stoletnico delovanja. Šesterica si je prislužila listine častnih članov.

Zanimivosti / ponedeljek, 30. junij 2008 / 07:00

Bližajo se čipkarski dnevi

Železniki - Turistično društvo Železniki (TD) med 12. in 20. julijem prireja 46. Čipkarske dneve. Prvi dan bodo v Špendalovi hiši ob 18. uri odprli razstavo intarzij Železniki in...