Sebastjan Zupanc, Primož Ržen in Tine Radinja pri pitniku na otroškem igrišču Zamorc / Foto: Tina Dokl

Prejeli certifikat Voda iz pipe

Občina Škofja Loka in tamkajšnje javno komunalno podjetje sta prejela certifikat Voda iz pipe Zbornice komunalnega gospodarstva.

Škofja Loka – Certifikat je županu Tinetu Radinji in direktorju javnega podjetja Komunala Škofja Loka Primožu Rženu podelil direktor Zbornice komunalnega gospodarstva Sebastjan Zupanc.

Občina in komunala s prejemom certifikata poudarjata pomen pitne vode iz pipe in širjenje zavedanja o bolj zdravem pitju pitne vode iz pipe, ki je hkrati okolju prijaznejše kot poseganje po vodi iz plastenke. S tem skrbijo za okolje in ohranjanje naravnih virov, za zmanjševanje količin odpadkov in ogljičnega odtisa ter hkrati izboljšanje zdravja. Cilj je, da pitje pitne vode iz pipe postane vsakodnevna praksa v škofjeloških organizacijah in prva izbira zagotavljanja vode pri organizaciji dogodkov. Ohranjanje vodnih virov je tudi eden od poudarkov letošnje akcije Loško je ekološko.

Slovenija ima številne vodne vire ter se po količini in kakovosti vode uvršča v sam evropski vrh. Kljub temu mnogi še vedno raje posegajo po predpakirani vodi v plastenkah in drugi embalaži, ki okolje obremenjuje veliko bolj kot voda iz pipe. Pogosta je tudi praksa, da na sestankih, srečanjih in drugih dogodkih ponujajo vodo v plastenkah ali imajo v svojih prostorih avtomate. Iniciativa je nastala na pobudo Zbornice komunalnega gospodarstva in je del vseslovenske komunalne pobude Skupaj za boljšo družbo, podpirata jo ministrstvo za okolje in za zdravje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / torek, 24. junij 2008 / 07:00

Bo občina uredila nevaren odsek?

Anketirani Ločani so za najnevarnejši cestni odsek za pešce v Škofji Loki razglasili odsek pri Upravni enoti. Prireditev od prazniku se bo udeležila večina vprašanih.

Objavljeno na isti dan