Zaloge krvi na spodnji meji, krvodajalci vabljeni

Ljubljana – Zaradi dopustov je v tem času rednih krvodajalcev manj, velike pa so potrebe po krvi, predvsem zaradi prometnih nesreč in programa transplantacij. Iz republiškega Zavoda za transfuzijsko medicino so, ker so z zalogami krvi na spodnjih mejah oskrbe, izredno s klici in SMS-sporočili že pozivali k udeležbi na krvodajalskih akcijah. Krvodajalce, tudi nove, zato vabijo k spremljanju zalog krvi in k dejavnemu sodelovanju pri obnavljanju zalog.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / ponedeljek, 17. april 2017 / 11:51

Logonder in njegov Grohar

V sredo so v Galeriji Ivana Groharja odprli dokumentarno spominsko razstavo Spomenik umetnosti in lepoti. Spomenik slikarju Ivanu Groharju v Sorici je najpomembnejše delo kiparja Toneta Logonderja.

Objavljeno na isti dan


Kranj / ponedeljek, 1. september 2008 / 07:00

Varne šolske poti so skrb vseh

Ukrepi za večjo prometno varnost otrok se ponavadi začnejo šele nekaj dni pred začetkom šolskega leta, poostren policijski nadzor v prvih dveh tednih.

Gorenjska / ponedeljek, 1. september 2008 / 07:00

Vozni redi so prilagojeni

V avtobusnem in železniškem prometu so pripravljeni na začetek šolskega leta. Odhode avtobusa so prilagodili tudi za Srednjo biotehniško šolo v Strahinju.

Škofja Loka / ponedeljek, 1. september 2008 / 07:00

Študenti po znanje v tujino

Študenti se v zadnjih letih vse pogosteje odločajo za šolanje, študij ali prakso v tujini. Med njimi sta tudi Tomaž Draksler in Tina Stanovnik iz Škofje Loke.

Gorenjska / ponedeljek, 1. september 2008 / 07:00

Prvošolčki se veliko naučijo

"Za vstop v šolo je najbolj pomembna otrokova samostojnost in delovne navade, bolj kot to, ali zna pisati in računati," pravijo učiteljice, ki bodo v ponedeljek prvošolčke sprejele na OŠ Ivana Groharj...

Gorenjska / ponedeljek, 1. september 2008 / 07:00

Za enega šala, za drugega žalitev

Obredi, povezani s sprejemi prvošolcev v srednjih šolah, so po mnenju nekaterih lahko zelo nasilni in žaljivi.