Mercator je trgovski objekt v Železnikih zgradil pred 44 leti. Sedaj ima v pripravi idejno zasnovo za novega, občina pa bi ob njem gradila garažno hišo. / Foto: Gorazd Kavčič

Načrtujejo nov trgovski objekt in garažno hišo

Železniki – Občina Železniki je načrtovala gradnjo garažne hiše na lokaciji Na Kresu, če bi tam prišlo do gradnje doma starejših. Kot je znano, ga zaradi odvzema koncesije investitor ne bo gradil, glede garažne hiše, ki so si jo zamislili med Mercatorjevim centrom in plavalnim bazenom, pa je župan Anton Luznar na zadnji seji občinskega odbora za družbene dejavnosti povedal, da jim je Mercator dal vedeti, da naj bi trgovino temeljito prenovil oz. šel v gradnjo nove. V sklopu tega projekta bi bilo po njegovem smiselno projektirati tudi garažno hišo, njena izvedba pa bi bila odvisna od zanimanja bližnjih stanovalcev za nakup parkirnih mest.

V Mercatorju so nam pojasnili, da so z Občino Železniki v komunikaciji glede celovite ureditve prostora, kjer trenutno posluje njihova blagovnica. »Zamisel je, da bi na tem območju zgradili nov Mercatorjev trgovski objekt, občina pa bi zgradila garažno hišo. V izdelavi je idejna zasnova, ki bo podlaga za nadaljnja usklajevanja z občino,« so povedali. Mercator je objekt Na Kresu zgradil leta 1977. Ima 2800 kvadratnih metrov skupne uporabne površine, od tega je za Mercatorjevo dejavnost namenjenih 1926 kvadratnih metrov, za najem 570, približno 300 kvadratnih metrov pa je še skupnih površin.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Visoka obletnica borčevske organizacije

Danes ob 11. uri bo v Domu španskih borcev v Ljubljani prireditev ob 60-letnici Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 28. april 2021 / 23:43

Manj prihodkov, manj projektov

V Kranju so lani zaradi zamude države pri objavi nekaterih razpisov realizirali le okoli sedeminsedemdeset odstotkov načrtovanih prihodkov, zato je na drugi strani trpela tudi izvedba večjih projektov...

Komenda / sreda, 28. april 2021 / 23:40

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Gospodarstvo / sreda, 28. april 2021 / 23:36

Vsak na svoji strani

Več kot leto dni po odhodu trinajstih dimnikarjev iz podjetja Dimnikarstvo Dovrtel so dimnikarji obeh strani še vedno sprti, vložena je tudi tožba.

Preddvor / sreda, 28. april 2021 / 23:34

Pospešeno obnavljajo grad

Občina Preddvor je za obnovo dela strehe, fasade ter oken in vrat gradu Dvor kandidirala tudi za sredstva Ministrstva za kulturo.

Škofja Loka / sreda, 28. april 2021 / 23:29

Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.