Kulinarični delavnici Od tepke do kôce
Podbrezje, Rateče – Razvojna agencija Zgornje Gorenjske in Kulturno društvo Tabor Podbrezje (Interesno združenje Podbreška potica) organizirata kulinarični delavnici, katerih namen bo prikazati uporabnost suhe hruške v kulinariki. Šlo bo za kulinarično izmenjavo dveh gorenjskih lokalnih skupnosti, znotraj katerih (suha) hruška je in še vedno igra pomembno vlogo v gospodinjstvu. V petek, 12. marca, ob 17. uri bodo rateške mojstrice v Štali 1894 v Podbrezjah prikazale pripravo rateških kôcavih krapov. V petek, 19. marca, ob 17. uri pa bodo podbreške mojstrice v dvorani krajevne skupnosti v Ratečah prikazale pripravo Podbreške potice. Ker trenutne razmere ne dopuščajo fizične udeležbe za širšo javnost, bo na obeh dogodkih poskrbljeno za prenos v živo na lokalnih televizijah Tržič TV in ATM TV. Za tiste udeležence, ki se bodo z vprašanji želeli aktivno vključiti v dogajanje, bo tudi možnost spremljanja na aplikaciji Zoom. V tem primeru so obvezne prijave na e-naslov ambroz.cerne@ragor.si ali na telefonsko številko 04 581 34 15. Dogodka sofinancirata občini gostiteljici: Občina Naklo in Občina Kranjska Gora v okviru projekta KUHAM DOMAče. Udeležbo na delavnicah sta napovedala župana Ivan Meglič in Janez Hrovat.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
