Kulinarični delavnici Od tepke do kôce
Podbrezje, Rateče – Razvojna agencija Zgornje Gorenjske in Kulturno društvo Tabor Podbrezje (Interesno združenje Podbreška potica) organizirata kulinarični delavnici, katerih namen bo prikazati uporabnost suhe hruške v kulinariki. Šlo bo za kulinarično izmenjavo dveh gorenjskih lokalnih skupnosti, znotraj katerih (suha) hruška je in še vedno igra pomembno vlogo v gospodinjstvu. V petek, 12. marca, ob 17. uri bodo rateške mojstrice v Štali 1894 v Podbrezjah prikazale pripravo rateških kôcavih krapov. V petek, 19. marca, ob 17. uri pa bodo podbreške mojstrice v dvorani krajevne skupnosti v Ratečah prikazale pripravo Podbreške potice. Ker trenutne razmere ne dopuščajo fizične udeležbe za širšo javnost, bo na obeh dogodkih poskrbljeno za prenos v živo na lokalnih televizijah Tržič TV in ATM TV. Za tiste udeležence, ki se bodo z vprašanji želeli aktivno vključiti v dogajanje, bo tudi možnost spremljanja na aplikaciji Zoom. V tem primeru so obvezne prijave na e-naslov ambroz.cerne@ragor.si ali na telefonsko številko 04 581 34 15. Dogodka sofinancirata občini gostiteljici: Občina Naklo in Občina Kranjska Gora v okviru projekta KUHAM DOMAče. Udeležbo na delavnicah sta napovedala župana Ivan Meglič in Janez Hrovat.