Lokostrelci so na Kamnitniku uredili eno najlepših strelišč v Sloveniji, zato tekmovalci (na sliki Andrej Zupan, član LS Škofja Loka) radi prihajajo v Škofjo Loko.

Jubilej loških lokostrelcev

Loški lokostrelci so v zadnjih dvajsetih letih domov prinesli številne pokale in kolajne, ponosni pa so tudi, da so smetišče na Kamnitniku spremenili v enega najlepših strelišč v Sloveniji.

Škofja Loka – Letos mineva dvajset let od ustanovitve lokostrelske sekcije Škofja Loka, že prej pa je nekaj loških lokostrelskih zanesenjakov nastopalo v drugih klubih. Brata Rado in Niko Čuš, Simon Krelj, Lojze Mrak in Domen Slana so v vseh zapiskih omenjeni kot začetniki lokostrelstva na Škofjeloškem, leta 1988 pa so se pridružili ŠD Partizan Škofja Loka in ustanovili svojo lokostrelsko sekcijo. Kmalu se jim je pridružil še sedanji predsednik Vlado Justin, nato pa se je članstvo iz leta v leto povečevalo, z bolj organiziranimi treningi pa so se začeli tudi vedno večji uspehi. Tako so loški lokostrelci v zadnjih dvajsetih letih osvojili kar 91 prvih mest na državnih prvenstvih, 25 prvih mest v slovenskem pokalu, 82 FITA značk in postavili kar 37 državnih rekordov.

S skupnimi močmi so od ministrstva za obrambo pridobili prostor na Kamnitniku, ki so ga - z delovnimi akcijami in veliko dobre volje - iz smetišča spremenili v eno najlepših strelišč v Sloveniji. Prav na Kamnitniku imajo tako še vedno odlične pogoje za trening, vsako leto pa pripravljajo tudi tekme. Tako so tudi zadnjo letošnjo majsko soboto na Kamnitniku pripravili turnir slovenskega pokala, ki se ga je udeležilo prek sto dvajset lokostrelcev in lokostrelk iz različnih koncev Slovenije. Ob turnirju so pripravili tudi priložnostno slovesnost, Lojze Mrak, ki je nastopal na tekmah alpskega pokala, kjer se je redno uvrščal med prve tri, na evropskih prvenstvih, kjer je posegal med deseterico najboljših in celo na štirih svetovnih prvenstvih, pa je najboljšim slovesno izročil večino svojih pokalov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 27. februar 2015 / 12:00

Hokejisti Triglava na prisilnem dopustu

Kranj – Jutri, v soboto, se bo s končnico, kjer se igra na štiri zmage, nadaljevalo prvenstvo v Internacionalni hokejski ligi. V dvorani Podmežakla se bosta ob 18. uri pomerila Sij Acroni Jesenice...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 5. maj 2016 / 14:57

Za prvi maj še vedno na Hrvaško

Prvomajski prazniki so letos sicer minili v znamenju napovedi slabšega vremena, vendar to ljudem ni pokvarilo namena oziroma odločitve, kako jih bodo preživeli.

Kultura / četrtek, 5. maj 2016 / 14:50

Barvita pomladna energija

V avli Gorenjskega glasa bo do konca maja na ogled slikarska razstava umetnice Nine Naliny Meglič Prebujanje energij.

Žiri / četrtek, 5. maj 2016 / 14:44

Marjeta Adam neprekosljiva

Za vrhunec letošnjih desetih Slovenskih klekljarskih dnevov v Žireh se je v nedeljo odvijalo tudi tekmovanje v klekljanju, na katerem je svoje spretnosti prikazalo petnajst klekljarjev.

Nasveti / četrtek, 5. maj 2016 / 14:43

Torta z jagodami in kokosom

Za pripravo torte potrebujemo:

Kronika / četrtek, 5. maj 2016 / 14:32

Obtičali v dvigalih

Kranj, Škofja Loka – Kranjski poklicni gasilci so v nedeljo iz okvarjenih dvigal rešili več oseb. V prvem primeru se je pokvarilo dvigalo v večstanovanjskem objektu na Ulici Gorenjskega odreda v Kr...