Župan občine Šenčur Ciril Kozjek je letos na vrtu Pr' Franč na Miljah posadil že šesto sadno drevo, tokrat breskev. Poleg njega je pobudnica srečanj Dragica Markun.

Posadili so breskev

Ob tednu ljubiteljske kulture so na vrtu Hiše čez cesto Pr' Franč na Miljah zasadili sadno drevo, tokrat breskev.

Milje – Kulturno društvo Hiša čez cesto na Miljah Pr' Franč iz občine Šenčur je že sedmo leto sodelovalo v vseslovenskem projektu tedna ljubiteljske kulture, ki je letos potekal od 15. do 24. maja. Vsako leto so na Miljah v tem času organizirali slikarsko srečanje. Letos so zaradi koronavirusa slikarji ustvarjali doma. Tema slikanja je bila kulturna dediščina in krajina občine Šenčur. Kot pravi pobudnica srečanj Dragica Markun, so letos sodelovali slikarji Društva likovnikov Cerklje, člani KUD Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Alojzija Kraigherja Ljub­ljana, slikarska sekcija pri Društvu Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale in učenci Osnovne šole Šenčur.

Že sedmo leto pa so v občini Šenčur v tednu ljubiteljske kulture posadili drevo. Prvo leto so v Šenčurju posadili lipo, šest let pa na Frančevem vrtu na Miljah, ki so ga preimenovali Frančev vrt kulture, sadijo sadna drevesa. Tako so že posadili domačo češpljo, češnjo, jablano voščenko, hruško viljamovko ter vinsko trto. Letos je župan občine Šenčur Ciril Kozjek ob tej priložnosti na vrtu posadil že šesto sadno drevo, tokrat breskev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 17. junij 2017 / 16:10

Marija se je vrnila na Brezje

V četrtek, na dan zavetnika bazilike svetega Vida in na praznik svetega rešnjega telesa, so na Brezjah praznovali sedemdeseto obletnico vrnitve podobe Marije Pomagaj, ki je v ljubljanski stolnici doča...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 22. december 2008 / 07:00

Anketa: Dočakali so telovadnico

Pri šoli Jela Janežiča v Škofji Loki so odprli novo telovadnico. Veseli so je vsi, učenci, učitelji in tudi športniki ŠD Partizan, ki bodo v njej vadili. Zbrali smo nekaj vtisov.

Humor / ponedeljek, 22. december 2008 / 07:00

Četverec brez

France Bučar O mejnih problemih Slovenije s Hrvaško: »Mi smo preveč cagavi. No, ne mi, jaz nisem nič cagav, upam si povedat, kar komu gre. Cagava je naša politika in cagavost se...

Prosti čas / ponedeljek, 22. december 2008 / 07:00

Razlaga sanj: Telefon

Za ameriške Indijance so sanje bile pomembne predvsem pri vzgoji otrok.

Zanimivosti / ponedeljek, 22. december 2008 / 07:00

Priznanja gorenjskim medicinskim sestram

Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske je pred nedavnim štirim svojim članicam podelilo srebrni znak društva.

Tržič / ponedeljek, 22. december 2008 / 07:00

Zapisani zdravemu življenju

Osnovna šola Križe je podpisala EKO-listino. Ekologija je postala način življenja mladih, ki želijo ohraniti naravo.