Strelci so praznovanje jubileja preložili

Minuli konec tedna bi v Železnikih morali pripraviti turnir in svečano akademijo ob sedemdesetletnici društva, a so prireditev preložili.

Železniki – Strelsko društvo Lotrič Železniki letos praznuje sedemdeset let obstoja, zato so za zadnji marčevski konec tedna pripravljali turnir državne lige najboljših v streljanju z zračno pištolo in zračno puško. Zaradi trenutnega stanja so tako tekmovanje kot praznovanje jubileja prestavili na kasnejši datum.

Zadnji, peti turnir prve državne lige je tako potekal v Ljubljani, pripravilo pa ga je Strelsko društvo Trbovlje. Na tekmovanju se je pomerilo dvanajst najboljših društev v streljanju z zračno pištolo in dvanajst najboljših društev z zračno puško.

V 1. A ligi z zračno pištolo je zmagal Strelski klub Ptuj, drugo mesto so osvojili strelci SD Lotrič Železniki, tretje pa SD Dušan Poženel iz Rečice. Po petih turnirjih v skupni razvrstitvi vodi SK Ptuj, SD Lotrič Železniki pa je na drugem mestu. Od Gorenjcev je na devetem mestu SD Trzin. Med posamezniki v skupni razvrstitvi vodi Klemen Tomaševič, Anja Prezelj pa je četrta (oba SD Lotrič Železniki).

V 1. A ligi z zračno puško je na prvem mestu SD Olimpija pred SD Turnišče na drugem in SD Trzin na tretjem mestu. Od Gorenjcev je na devetem mestu SD Lotrič Železniki. Po petih turnirjih v skupni razvrstitvi vodi SD Olimpija, na drugem mestu je SD Trzin, na devetem pa je SD Lotrič Železniki. Med posamezniki je Nejc Klopčič drugi, Suzana Lukič (oba Strelsko društvo Trzin) pa je četrta.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 30. november 2016 / 07:52

Zmaga za Domna

Domen Prevc si je že na uvodni tekmi nove sezone priskakal prvo zmago med elito.

Objavljeno na isti dan


Kronika / nedelja, 17. november 2019 / 14:37

Pihali pogosteje kot običajno

V prvem delu akcije Slovenija piha 0,0, ki je potekal prejšnji teden, slogana akcije niso upoštevali slabi trije odstotki voznikov, ki so jih preizkusili z alkotestom.

Nasveti / nedelja, 17. november 2019 / 14:36

Starki na drevesu

Ko je Astrid Ericsson Lindgren (1907–2002) ob 80-letnici svoje prijateljice in sodelavke Else Olenius kot za stavo leta 1976 s slavljenko skupaj zlezla na drevo, se je muzalo vse švedsko televizijs...

Škofja Loka / nedelja, 17. november 2019 / 14:32

Pasijon finančno samostojnejši

Ob predlagani finančni konstrukciji izvedbe Škofjeloškega pasijona leta 2021 je predvidenega manj občinskega financiranja, pasijon naj bi se v večji meri pokril sam.

Jezersko / nedelja, 17. november 2019 / 14:29

Delavnica o krajinski zasnovi

Pred pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Planšarskega jezera delavnica z občani in občankami Jezerskega

Radovljica / nedelja, 17. november 2019 / 14:28

Cene vrtca ostajajo enake

Radovljica – Radovljiški občinski svet v sredo ni potrdil predlaganega povišanja cen programov vrtcev, ki naj bi se po predlogu Vrtca Radovljica že s prihodnjim mesecem zvišale za nekaj manj kot pe...