Trak pred novim golfskim igriščem so v petek skupaj prerezali kranjskogorski župan Janez Hrovat, državna sekretarka Eva Štravs Podlogar in predsednik Golf kluba Kranjska Gora Grega Benedik. / Foto: Gorazd Kavčič

Jubilej društva povezali z odprtjem golfskega igrišča

Kranjskogorsko turistično društvo letos praznuje stopetnajstletnico delovanja. Častitljivi jubilej so v petek povezali s slovesnim odprtjem razširjenega igrišča za golf.

Kranjska Gora – V petek so v Kranjski Gori odprli razširjeno igrišče za golf. Turistični akterji v destinaciji poudarjajo, da z novo pridobitvijo lahko računajo na nov segment gostov, igrišče pa predstavlja obogatitev turistične ponudbe v zunajsezonskem času.

Prvo golfsko igrišče je kranjskogorski klub, ki letos praznuje dvajset let, sicer odprl že leta 2001, vendar je bilo s tremi luknjami bolj vadbišče kot igrišče. S širitvijo na devet igralnih polj pa zdaj dosega vsaj minimalni standard igrišča za golf, je povedal predsednik Golf kluba Kranjska Gora Grega Benedik, ki razmišlja tudi o tem, da bi igrišče nekoč razširili še za nadaljnjih devet polj. Igrišče so uredili na nekoč degradiranem območju, ob njem pa uredili tudi sprehajalno pot, ki vodi vse do Gozda - Martuljka.

»Gre za nov produkt, ki ga Kranjska Gora doslej ni imela, vsaj ne v takšni meri, da bi ga lahko tržila,« je razširjenega golfskega igrišča vesel direktor Turizma Kranjska Gora Blaž Veber. Poudaril je, da se že leto dni aktivno pripravljajo na vstop na golfski zemljevid Evrope. »Včasih smo bili prepoznani kot zimska destinacija, sedaj morda že bolj kot poletna. Številni nas prepoznavajo kot pohodniško destinacijo, v prihodnosti pa verjamem, da tudi kot golfsko destinacijo,« je dejal.

Direktor Hit Alpinee Milan Sajovic je pojasnil, da na področju športnega turizma dosegajo izjemno dobre rezultate, igrišče za golf pa bo pomenilo piko na i. »Zelo se trudimo pospešiti poslovni turizem in igrišče za golf predstavlja tudi novo možno lokacijo za male butične dogodke,« je ocenil.

Igrišče, ki so ga končali v letu dni, pred tem pa so vrsto let pridobivali ustrezno dokumentacijo, so uredili z relativno nizko investicijo 250 tisoč evrov, saj so veliko naredili sami člani kluba, v pomoč pa jim je bila tudi občina. »Golf klub je s svojim pristopom, požrtvovalnostjo in »udarniškim« delom pokazal, da se da čudovite objekte narediti z malo denarja ter da se tudi v tem času s prostovoljnim delom še vedno delajo čudeži,« je dejal župan.

Vlaganja v turistično infrastrukturo ter sodelovanje in povezanost na lokalni ravni, o katerih med drugim priča 115-letnica turističnega društva, je pohvalila tudi državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar, ki je Kranjsko Goro postavila za zgled. »Edina možnost za trajnostni razvoj slovenskega turizma v dobrobit lokalnega prebivalstva, gospodarstva in narave je prav v takšnem sodelovanju,« je poudarila.

»Vodstvo društva trenutno prestavljajo predvsem dolgoletni turistični delavci in tudi predstavniki mlajše generacije. Vsi delamo prostovoljno, z veliko entuziazma in pozitivne energije,« je povedala predsednica turističnega društva Klavdija Gomboc. »Poleg organiziranja tradicionalnih športnih in rekreativnih prireditev veliko pozornost namenjamo prav močnejšemu povezovanju v društvu ter vključevanju in izobraževanju mladih.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / torek, 12. julij 2022 / 08:34

Spomin na tragično leto

Letos mineva že osemdeset let od najtemnejšega obdobja nemške nacistične okupacije Tržiča, ko je bilo leta 1942 usmrčenih deset talcev v Kovorju in devet na Čegeljšah, eden je pobegnil.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 13. junij 2019 / 22:26

V osrčju dežele terana

Tudi Gorenjci se ob koncih tedna radi odzovejo in obiščejo dneve odprtih vrat vinskih kleti v Vipavski dolini, Goriških brdih, se odpeljejo v slovensko Istro, blizu jim je tudi Kras. In če ostanemo pr...

Žirovnica / četrtek, 13. junij 2019 / 22:13

Vesela sobota na Bregu

Vaščani Brega pri Žirovnici so pripravili vaški dan, žar mojster je bil kar najbolj znan vaščan, župan Leopold Pogačar, ob tej priložnosti pa so namenu predali tudi novo kanalizacijo.

Rekreacija / četrtek, 13. junij 2019 / 22:12

Več kot dvesto pohodnikov po Mamutovi poti

Kokrica pri Kranju – V množico poletnih rekreativnih prireditev sodi tudi Pohod po mamutovi deželi, ki ga je minulo soboto ob sodelovanju Zavoda za turizem in kulturo Kranj že dvanajstič organizira...

Razvedrilo / četrtek, 13. junij 2019 / 22:06

Srečali so se drugič

Nekdanji sošolci iz šole na Šenturški Gori so se srečali po petdesetih letih. Na šolo imajo samo prijetne spomine.

Zanimivosti / četrtek, 13. junij 2019 / 22:06

Jesenice so tekle za otroke

Na letošnjem devetem dobrodelnem teku Jesenice tečejo so našteli več kot 480 udeležencev. Največ krogov, 33 oziroma 66 kilometrov, je znova pretekel rekorder prireditve Mario Ponjavić.