V Lomu pod Storžičem je vedno prijetno. / Foto: arhiv RK Lom (Mira Čemažar)

Srečanje starejših krajanov Loma

Razgiban program so pripravili učenci in učiteljice Podružnične osnovne šole Lom in otroci iz vrtca z vzgojiteljicama, na pomoč pa so priskočili tudi mnogi prostovoljci.

Najstarejša krajanka Neža Kralj bo 13. januarja dopolnila 99 let.

Lom – Krajevni odbor Rdečega križa (RK) Lom je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Lom pod Storžičem in Podružnično osnovno šolo (POŠ) Lom pod Storžičem pripravil prednovoletno srečanje starejših krajanov Loma. Razgiban program so pripravili učenci in učiteljice POŠ Lom in otroci iz vrtca z vzgojiteljicama, na pomoč pa so priskočili tudi mnogi prostovoljci.

Kot je dejala predsednica RK Lom Mira Čemažar, je v Lomu devetdeset krajanov starejših od sedemdeset let, število pa vsako leto narašča. Najstarejša Neža Kralj bo 13. januarja dopolnila 99 let. Devetdeset let in več pa so dopolnili tudi: Cecilija Švegelj, Ljudmila Godnov, Terezija Tišler, Marija Primožič, Franc Kavčič, Andrej Meglič in Anton Soklič.

Na dan srečanja so v 97. letu starosti pokopali Žitnikovo Micko.

Ob klepetu, pogostitvi in spremljavi harmonike so vse praznovalce obdarili in jim v pričakovanju ponovnega snidenja zaželeli lepe praznike in vse dobro v letu 2023.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / ponedeljek, 15. junij 2020 / 11:09

Za razvoj najbrž manj denarja

Na prvi letošnji seji Sveta gorenjske regije so se župani seznanili tudi s potekom pandemije covida-19 na Gorenjskem in pripravo novega regionalnega razvojnega programa.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 5. marec 2009 / 07:00

Rokovnjači v luči turizma

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj je pripravil prvi posvet o rokovnjačih. Zgodovina, ki lahko bogati turizem.

Zanimivosti / četrtek, 5. marec 2009 / 07:00

Ste za to, da bi bile olimpijske igre na Gorenjskem?

Bralci komentirate aktualne dogodke

Zanimivosti / četrtek, 5. marec 2009 / 07:00

Anketa: Razlike v plačah pogosto krivične

Kako so ljudje danes zadovoljni s plačami, kdo dobi preveč, kdo premalo, so smiselni ukrepi, ko v krizi klestijo plače zaposlenih, so vprašanja, ki nas vznemirjajo predvsem v težkih razmerah.

Kronika / četrtek, 5. marec 2009 / 07:00

Evropski policisti o prometu

Na Brdu pri Kranju je prejšnji teden potekal dvodnevni mednarodni seminar o prometni varnosti, ki ga je v okviru projekta Lifesaver organizirala Evropska zveza prometnih policij.

Kronika / četrtek, 5. marec 2009 / 07:00

Zgorelo ostrešje

Meja - V petek ob 2.45 so Operativno komunikacijski center v Kranju obvestili, da je zagorelo v stanovanjski hiši na Meji. Na pomoč so poklicali poklicne gasilce iz Kranja in pro...