Testenine z govejimi rezinami po azijsko

Testenine in govedina še zdaleč niso dolgočasne. Z dodatkom sojine omake in primernim postopkom priprave lahko naredimo okusno in zdravo jed.

Za pripravo testenin z govejimi rezinami potrebujemo: 400 g mlade govedine, 1 papriko, 1 bučko, 1 korenje, 2 stroka česna, sol in poper, 4 žlice sojine omake, 3 žlice olivnega olja, 500 g špagetov ali tankih rezancev.

Zelenjavo očistimo ter jo narežemo na tanke trakove. Lahko si pomagamo z lupilcem krompirja, s katerim vso zelenjavo narežemo na rezance. Česen sesekljamo. Meso narežemo na tanke rezine ter ga popramo in posolimo.  V skodelici zmešamo 4 žlice sojine omake in dve žlici vode. Testenine skuhamo v rahlo osoljeni vodi ter jih odcedimo. Ponev močno segrejemo, prilijemo eno žlico olivnega olja ter na njem na hitro popečemo goveje meso. Pečemo pri visoki temperaturi, le dve do tri minute. Meso nato prestavimo v skodelico ter jo pokrijemo. V ponev prilijemo drugo žlico olivnega olja in na njem prepražimo česen. Ko ta zadiši, dodamo preostalo zelenjavo in vse skupaj na hitro popečemo. Zelenjavo prestavimo na krožnik. Še zadnjič segrejemo ponev, prilijemo žlico olja ter dodamo kuhane testenine. Prelijemo z mešanico sojine omake in vode. Na hi­tro prepražimo, da del vode izhlapi. K rezancem vmešamo prepraženo zelenjavo in pečeno meso. Vse skupaj dobro premešamo in na hi­tro pražimo še kakšno minuto. Serviramo na krožnike in po želji postrežemo z rezino limone in sesekljanimi arašidi.

Nasvet: Da bodo rezanci še bolj podobni azijskim, uporabimo kitajske ali riževe rezance. Ker je sojina omaka zelo slana, moramo biti pri njeni uporabi previdni. Pri pripravi je pomembno, da najprej segrejemo ponev in nato prilijemo olje in hitro dodamo sestavine, saj tako preprečimo, da bi se olje pregrelo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Edicije / torek, 8. december 2009 / 07:00

Kranjčanka

Kranjčanka, 8. december 2009, št. 12

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 14. oktober 2016 / 07:00

V očeh tujcev srečni in veseli

Večer. Blejski otok se je kopal v posebni svetlobi, jezero je bilo kristalno, nebo nad obrisi vrhov obarvano rahlo oranžno. Sončni zahod z Blejskega gradu je bil tisto, kar je v danem trenutku najbolj...

GG Plus / petek, 14. oktober 2016 / 07:00

Dosežki niso samoumevni

Kljub nekaterim upravičenim kritikam Evropske unije je prihodnost Slovenije in drugih evropskih držav v povezovanju, je prepričan dr. Gorazd Justinek s Centra za evropsko prihodnost, ki že deset let d...

GG Plus / petek, 14. oktober 2016 / 07:00

Kot bi ravno odšli na njivo ...

Prvič po četrt stoletja so pred časom znova odprli vrata Mrakove domačije na Rečici pri Bledu. Gre za eno izmed redkih ohranjenih domačij iz 18. stoletja, kjer sta se ohranila tako tradicionalen način...

Kronika / petek, 14. oktober 2016 / 07:00

Zavedal se je svojega dejanja

Albana Thaqija, obtoženega umora učitelja Pavla Zupana, so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada z zvijačo po omrežju Facebook zvabili nazaj v Slovenijo, kjer so ga potem prijeli.

Gospodarstvo / petek, 14. oktober 2016 / 15:01

Naprodaj stanovanja v Celovških dvorih

Kranj – Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je ob koncu letošnjega julija postala pravnomočna lastnica stanovanj v soseski Celovški dvori v Ljubljani, začenja prodajati prvih 56 stanovan...