Testenine z govejimi rezinami po azijsko

Testenine in govedina še zdaleč niso dolgočasne. Z dodatkom sojine omake in primernim postopkom priprave lahko naredimo okusno in zdravo jed.

Za pripravo testenin z govejimi rezinami potrebujemo: 400 g mlade govedine, 1 papriko, 1 bučko, 1 korenje, 2 stroka česna, sol in poper, 4 žlice sojine omake, 3 žlice olivnega olja, 500 g špagetov ali tankih rezancev.

Zelenjavo očistimo ter jo narežemo na tanke trakove. Lahko si pomagamo z lupilcem krompirja, s katerim vso zelenjavo narežemo na rezance. Česen sesekljamo. Meso narežemo na tanke rezine ter ga popramo in posolimo.  V skodelici zmešamo 4 žlice sojine omake in dve žlici vode. Testenine skuhamo v rahlo osoljeni vodi ter jih odcedimo. Ponev močno segrejemo, prilijemo eno žlico olivnega olja ter na njem na hitro popečemo goveje meso. Pečemo pri visoki temperaturi, le dve do tri minute. Meso nato prestavimo v skodelico ter jo pokrijemo. V ponev prilijemo drugo žlico olivnega olja in na njem prepražimo česen. Ko ta zadiši, dodamo preostalo zelenjavo in vse skupaj na hitro popečemo. Zelenjavo prestavimo na krožnik. Še zadnjič segrejemo ponev, prilijemo žlico olja ter dodamo kuhane testenine. Prelijemo z mešanico sojine omake in vode. Na hi­tro prepražimo, da del vode izhlapi. K rezancem vmešamo prepraženo zelenjavo in pečeno meso. Vse skupaj dobro premešamo in na hi­tro pražimo še kakšno minuto. Serviramo na krožnike in po želji postrežemo z rezino limone in sesekljanimi arašidi.

Nasvet: Da bodo rezanci še bolj podobni azijskim, uporabimo kitajske ali riževe rezance. Ker je sojina omaka zelo slana, moramo biti pri njeni uporabi previdni. Pri pripravi je pomembno, da najprej segrejemo ponev in nato prilijemo olje in hitro dodamo sestavine, saj tako preprečimo, da bi se olje pregrelo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / sreda, 15. november 2023 / 23:09

Krog za dušo in srce

Monte Vualt (1752 m n. m.) in Monte Forchiadice (1579 m n. m.) – Krog za dušo nad karnijsko vasico Dordolla. Pretkano speljana pot, ki uživaško premaguje strmino. Razgledna, panoramska pot, na kateri...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 6. januar 2009 / 07:00

Neisha dodala piko na i

Konec decembra je bil v Žireh tradicionalen koncert pihalne godbe Alpina Žiri z gostjo večera Neisho.

Prosti čas / torek, 6. januar 2009 / 07:00

Vitaminske bombe za zimske dni

Sadni in zelenjavni sokovi ali ´smoothiji´ so neke vrste hitra prehrana, vendar pa za razliko od tega, kar običajno zaužijemo kot hitro prehrano, zelo zdravi in posebej v tem hladnem zimskem obdobju p...

Prosti čas / torek, 6. januar 2009 / 07:00

Impresionisti

Danes premierno prihaja na TV Piko nova humoristična oddaja TV Impresionisti. Zabava se tako na TV Piki obeta vsak torek ob 22.30.

Kranj / torek, 6. januar 2009 / 07:00

Včeraj so se začele razprodaje

Cene zimske konfekcije, obutve in športne opreme nižje tudi za polovico.

Nasveti / torek, 6. januar 2009 / 07:00

Pred in med prvo vožnjo

Pred prvo vožnjo smo izbrali kolo, dodatno opremo in se nekaj malega poučili o hitrih popravilih.