Testenine z govejimi rezinami po azijsko

Testenine in govedina še zdaleč niso dolgočasne. Z dodatkom sojine omake in primernim postopkom priprave lahko naredimo okusno in zdravo jed.

Za pripravo testenin z govejimi rezinami potrebujemo: 400 g mlade govedine, 1 papriko, 1 bučko, 1 korenje, 2 stroka česna, sol in poper, 4 žlice sojine omake, 3 žlice olivnega olja, 500 g špagetov ali tankih rezancev.

Zelenjavo očistimo ter jo narežemo na tanke trakove. Lahko si pomagamo z lupilcem krompirja, s katerim vso zelenjavo narežemo na rezance. Česen sesekljamo. Meso narežemo na tanke rezine ter ga popramo in posolimo.  V skodelici zmešamo 4 žlice sojine omake in dve žlici vode. Testenine skuhamo v rahlo osoljeni vodi ter jih odcedimo. Ponev močno segrejemo, prilijemo eno žlico olivnega olja ter na njem na hitro popečemo goveje meso. Pečemo pri visoki temperaturi, le dve do tri minute. Meso nato prestavimo v skodelico ter jo pokrijemo. V ponev prilijemo drugo žlico olivnega olja in na njem prepražimo česen. Ko ta zadiši, dodamo preostalo zelenjavo in vse skupaj na hitro popečemo. Zelenjavo prestavimo na krožnik. Še zadnjič segrejemo ponev, prilijemo žlico olja ter dodamo kuhane testenine. Prelijemo z mešanico sojine omake in vode. Na hi­tro prepražimo, da del vode izhlapi. K rezancem vmešamo prepraženo zelenjavo in pečeno meso. Vse skupaj dobro premešamo in na hi­tro pražimo še kakšno minuto. Serviramo na krožnike in po želji postrežemo z rezino limone in sesekljanimi arašidi.

Nasvet: Da bodo rezanci še bolj podobni azijskim, uporabimo kitajske ali riževe rezance. Ker je sojina omaka zelo slana, moramo biti pri njeni uporabi previdni. Pri pripravi je pomembno, da najprej segrejemo ponev in nato prilijemo olje in hitro dodamo sestavine, saj tako preprečimo, da bi se olje pregrelo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / petek, 3. december 2010 / 07:00

Zavedimo se že končno svojih korenin!

"Če bi se Slovenci zavedali, kakšno bogastvo imamo, bi veliko bolj samozavestno nastopali v družbi evropskih pa tudi svetovnih narodov," pravi Dušica Kunaver, neutrudna zbiralka in ohranjevalka ljudsk...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 6. junij 2019 / 22:50

Trikratni zmagovalec

V nedeljo je v Besnici potekalo 28. Gorenjsko prvenstvo harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko in 11. Mednarodno tekmovanje harmonikarjev za pokal Kranja. Izbrali so še zmagovalca občinstva,...

Nasveti / četrtek, 6. junij 2019 / 22:45

Testenine z govejimi rezinami po azijsko

Testenine in govedina še zdaleč niso dolgočasne. Z dodatkom sojine omake in primernim postopkom priprave lahko naredimo okusno in zdravo jed.

Razvedrilo / četrtek, 6. junij 2019 / 22:39

Drevo splošnega znanja

Ob šestdeseti obletnici mature so se nekdanji dijaki Gimnazije Kranj sprehodili po prostorih, kjer so nekoč tudi sami sedeli v šolskih klopeh, pridobivali znanje – in ne nazadnje tudi kakšno ušpičili.

Mularija / četrtek, 6. junij 2019 / 22:28

Noč preživeli v šoli

Za učence od prvega do petega razreda podružnične šole Kokrica OŠ Franceta Prešerna Kranj so sredi maja pripravili zabavno prenočevanje v šoli.

Rekreacija / četrtek, 6. junij 2019 / 22:24

Medvode tri dni v gibanju

Najštevilnejša udeležba je bila na mini olimpijadi, na kateri je sodelovalo kar 735 otrok, vrhunec pa je bil nočni tek s skoraj tristo udeleženci.