Testenine z govejimi rezinami po azijsko

Testenine in govedina še zdaleč niso dolgočasne. Z dodatkom sojine omake in primernim postopkom priprave lahko naredimo okusno in zdravo jed.

Za pripravo testenin z govejimi rezinami potrebujemo: 400 g mlade govedine, 1 papriko, 1 bučko, 1 korenje, 2 stroka česna, sol in poper, 4 žlice sojine omake, 3 žlice olivnega olja, 500 g špagetov ali tankih rezancev.

Zelenjavo očistimo ter jo narežemo na tanke trakove. Lahko si pomagamo z lupilcem krompirja, s katerim vso zelenjavo narežemo na rezance. Česen sesekljamo. Meso narežemo na tanke rezine ter ga popramo in posolimo.  V skodelici zmešamo 4 žlice sojine omake in dve žlici vode. Testenine skuhamo v rahlo osoljeni vodi ter jih odcedimo. Ponev močno segrejemo, prilijemo eno žlico olivnega olja ter na njem na hitro popečemo goveje meso. Pečemo pri visoki temperaturi, le dve do tri minute. Meso nato prestavimo v skodelico ter jo pokrijemo. V ponev prilijemo drugo žlico olivnega olja in na njem prepražimo česen. Ko ta zadiši, dodamo preostalo zelenjavo in vse skupaj na hitro popečemo. Zelenjavo prestavimo na krožnik. Še zadnjič segrejemo ponev, prilijemo žlico olja ter dodamo kuhane testenine. Prelijemo z mešanico sojine omake in vode. Na hi­tro prepražimo, da del vode izhlapi. K rezancem vmešamo prepraženo zelenjavo in pečeno meso. Vse skupaj dobro premešamo in na hi­tro pražimo še kakšno minuto. Serviramo na krožnike in po želji postrežemo z rezino limone in sesekljanimi arašidi.

Nasvet: Da bodo rezanci še bolj podobni azijskim, uporabimo kitajske ali riževe rezance. Ker je sojina omaka zelo slana, moramo biti pri njeni uporabi previdni. Pri pripravi je pomembno, da najprej segrejemo ponev in nato prilijemo olje in hitro dodamo sestavine, saj tako preprečimo, da bi se olje pregrelo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sobota, 11. julij 2015 / 10:05

Grški odmevi

Grčija se je zaradi dolgov znašla pred bankrotom, zagrozila je z opustitvijo evra, banke so zaprte. Države evroobmočja, tudi Slovenija, ji pomagajo s posojili in poroštvi. Mimoidoče smo vp...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / torek, 22. december 2020 / 00:45

Psihologinja Andreja Poljanec: Praznike izkoristimo na nov način in poiščimo razloge za hvaležnost

Letošnji prazniki ne bodo minili v znamenju tradicionalnih doživetij, zato nas lahko zaradi izgube navad in pogrešanja ljubljenih navda občutek brezvolje in temačnih misli, je na današnji novinarski k...

Slovenija / torek, 22. december 2020 / 00:45

Štrukelj: Novi sev koronovirusa bistveno ne vpliva na učinkovitost obstoječih cepiv proti covidu-19

Nova različica novega koronavirusa, ki so ga nedavno identificirali na jugu Anglije, ne bo bistveno vplivala na učinkovitost obstoječih cepiv proti covidu-19, je danes pojasnil Borut Štrukelj z ljublj...

Slovenija / torek, 22. december 2020 / 00:45

Evropska komisija izdala dovoljenje za pogojno uporabo cepiva Pfizerja in BioNTecha proti covidu-19

Evropska komisija je danes izdala dovoljenje za pogojno uporabo cepiva proti covidu-19, ki sta ga razvila ameriški Pfizer in nemški BioNTech, je sporočila predsednica komisije Ursula von der Leyen. Če...

GG Plus / torek, 22. december 2020 / 00:38

Koronavirus in mi, 9. del

Ponedeljkovo jutro, 17. dan izolacije za naju in prvi dan ponovne karantene za Štirko, se je začelo z vrvežem pred odhodom otrok v šolo. Kljub kašlju in bolečim prstom sem občutil evforijo. Na neki...

GG Plus / torek, 22. december 2020 / 00:38

Od malega je rada pela

Teja Poljanšek študira džezovsko petje na znani umetniški univerzi Codarts (Codarts University of the Arts) v Rotterdamu. Je Kamničanka, ki izhaja iz družine, v kateri se pravzaprav vsi družinski član...