Testenine z govejimi rezinami po azijsko

Testenine in govedina še zdaleč niso dolgočasne. Z dodatkom sojine omake in primernim postopkom priprave lahko naredimo okusno in zdravo jed.

Za pripravo testenin z govejimi rezinami potrebujemo: 400 g mlade govedine, 1 papriko, 1 bučko, 1 korenje, 2 stroka česna, sol in poper, 4 žlice sojine omake, 3 žlice olivnega olja, 500 g špagetov ali tankih rezancev.

Zelenjavo očistimo ter jo narežemo na tanke trakove. Lahko si pomagamo z lupilcem krompirja, s katerim vso zelenjavo narežemo na rezance. Česen sesekljamo. Meso narežemo na tanke rezine ter ga popramo in posolimo.  V skodelici zmešamo 4 žlice sojine omake in dve žlici vode. Testenine skuhamo v rahlo osoljeni vodi ter jih odcedimo. Ponev močno segrejemo, prilijemo eno žlico olivnega olja ter na njem na hitro popečemo goveje meso. Pečemo pri visoki temperaturi, le dve do tri minute. Meso nato prestavimo v skodelico ter jo pokrijemo. V ponev prilijemo drugo žlico olivnega olja in na njem prepražimo česen. Ko ta zadiši, dodamo preostalo zelenjavo in vse skupaj na hitro popečemo. Zelenjavo prestavimo na krožnik. Še zadnjič segrejemo ponev, prilijemo žlico olja ter dodamo kuhane testenine. Prelijemo z mešanico sojine omake in vode. Na hi­tro prepražimo, da del vode izhlapi. K rezancem vmešamo prepraženo zelenjavo in pečeno meso. Vse skupaj dobro premešamo in na hi­tro pražimo še kakšno minuto. Serviramo na krožnike in po želji postrežemo z rezino limone in sesekljanimi arašidi.

Nasvet: Da bodo rezanci še bolj podobni azijskim, uporabimo kitajske ali riževe rezance. Ker je sojina omaka zelo slana, moramo biti pri njeni uporabi previdni. Pri pripravi je pomembno, da najprej segrejemo ponev in nato prilijemo olje in hitro dodamo sestavine, saj tako preprečimo, da bi se olje pregrelo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sreda, 18. september 2019 / 18:23

Visoška kronika po poljansko

Poljane nad Škofja Loko – Visoška kronika, gledališka predstava v poljanskem narečju, v izvedbi Kulturnega društva dr. Ivana Tavčarja Poljane se vrača s ponovitvami na oder Kulturnega doma v Poljan...

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 18. avgust 2020 / 18:01

Začetek za tretjeligaše

Nogometnim drugoligašem so se konec tedna na zelenicah pridružili tretjeligaši.

Gorenjska / torek, 18. avgust 2020 / 17:59

Po prvem preplahu sem se vzravnal

To je na veliki šmaren na Brezjah na praznovanju biserne maše ob 60-letnici duhovništva dejal nekdanji ljubljanski nadškof in kardinal dr. Franc Rode. Na Primskovem v Kranju pa je maševal novi nadškof...

Gospodarstvo / torek, 18. avgust 2020 / 17:56

Testna uporaba senzorjev pri prireji mleka

Kranj – V okviru projekta Sesam, pri katerem sodeluje devet ustanov iz šestih držav, med njimi tudi Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, bodo na približno pet tisoč kravah preverili uporabo senz...

Kronika / torek, 18. avgust 2020 / 17:54

Umrl v trčenju v podvoz

Vrba – Za gorenjskimi policisti je pester konec tedna, med drugim so obravnavali tudi prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zgodila se je v soboto okoli 18. ure, ko je med vožnjo iz smeri Žirovnice pr...

Zanimivosti / torek, 18. avgust 2020 / 17:52

Pred svetovnim dnevom humanitarnosti

Ljubljana – Generalna skupščina Združenih narodov je 19. avgust razglasila za svetovni dan humanitarnosti, s čimer vsako leto opozarja na obvezo mednarodne skupnosti, da pomaga ranljivim, preslišan...