Testenine z govejimi rezinami po azijsko

Testenine in govedina še zdaleč niso dolgočasne. Z dodatkom sojine omake in primernim postopkom priprave lahko naredimo okusno in zdravo jed.

Za pripravo testenin z govejimi rezinami potrebujemo: 400 g mlade govedine, 1 papriko, 1 bučko, 1 korenje, 2 stroka česna, sol in poper, 4 žlice sojine omake, 3 žlice olivnega olja, 500 g špagetov ali tankih rezancev.

Zelenjavo očistimo ter jo narežemo na tanke trakove. Lahko si pomagamo z lupilcem krompirja, s katerim vso zelenjavo narežemo na rezance. Česen sesekljamo. Meso narežemo na tanke rezine ter ga popramo in posolimo.  V skodelici zmešamo 4 žlice sojine omake in dve žlici vode. Testenine skuhamo v rahlo osoljeni vodi ter jih odcedimo. Ponev močno segrejemo, prilijemo eno žlico olivnega olja ter na njem na hitro popečemo goveje meso. Pečemo pri visoki temperaturi, le dve do tri minute. Meso nato prestavimo v skodelico ter jo pokrijemo. V ponev prilijemo drugo žlico olivnega olja in na njem prepražimo česen. Ko ta zadiši, dodamo preostalo zelenjavo in vse skupaj na hitro popečemo. Zelenjavo prestavimo na krožnik. Še zadnjič segrejemo ponev, prilijemo žlico olja ter dodamo kuhane testenine. Prelijemo z mešanico sojine omake in vode. Na hi­tro prepražimo, da del vode izhlapi. K rezancem vmešamo prepraženo zelenjavo in pečeno meso. Vse skupaj dobro premešamo in na hi­tro pražimo še kakšno minuto. Serviramo na krožnike in po želji postrežemo z rezino limone in sesekljanimi arašidi.

Nasvet: Da bodo rezanci še bolj podobni azijskim, uporabimo kitajske ali riževe rezance. Ker je sojina omaka zelo slana, moramo biti pri njeni uporabi previdni. Pri pripravi je pomembno, da najprej segrejemo ponev in nato prilijemo olje in hitro dodamo sestavine, saj tako preprečimo, da bi se olje pregrelo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / četrtek, 21. julij 2022 / 10:16

Protipoplavna sanacija Kamniške Bistrice

Kamnik – Izvajalci Direkcije RS za vode v sodelovanju z Občino Kamnik nadaljujejo izvedbo protipoplavnih ukrepov na strugi Kamniške Bistrice med Godičem in Kamnikom. Te dni izvajajo gradnjo osmega...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 12. avgust 2022 / 17:15

Delo od doma v upadu

Ljubljana – Eden od ukrepov za umirjanje epidemije covida-19 je delo od doma. Med lanskim oktobrom in letošnjim januarjem je delež zaposlenih, ki so od doma delali vse dni v tednu, naraščal, kot pa...

Bled / petek, 12. avgust 2022 / 17:14

Predšmarni večer na Mlinem

Bled – Na predvečer velikega šmarna, ki je na Mlinem poseben praznik, letos že dvajsetič zapored pripravljajo večer literature in poezije pod zvezdami, t. i. Predšmarni večer na Mlinem. V večernem...

Gorenjska / petek, 12. avgust 2022 / 15:51

Medeni teden se je končal

Hotelirji v Sloveniji se sicer redkeje srečujejo z obiski, kakršen je bil zadnji, ko sta na Jezerskem krajši medeni teden preživljala britanski politik Boris Johnson (58) in njegova nova s...

Jezersko / petek, 12. avgust 2022 / 15:50

Vrača se Ovčarski bal

Jezersko – V nedeljo, 14. avgusta, bodo ob Planšarskem jezeru na Jezerskem ponovno pripravili Ovčarski bal. Tokratni bo 62. po vrsti, začne pa se ob 11. uri. Gre za najstarejšo slovensko etnografsk...

Šport / petek, 12. avgust 2022 / 15:47

Peto mesto za Emberšiča

V kolumbijskem mestu Cali je potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v atletiki, na njem pa so nastopili tudi mladi gorenjski atleti, med katerimi se je najbolje odrezal Jan Emberšič.