Testenine z govejimi rezinami po azijsko

Testenine in govedina še zdaleč niso dolgočasne. Z dodatkom sojine omake in primernim postopkom priprave lahko naredimo okusno in zdravo jed.

Za pripravo testenin z govejimi rezinami potrebujemo: 400 g mlade govedine, 1 papriko, 1 bučko, 1 korenje, 2 stroka česna, sol in poper, 4 žlice sojine omake, 3 žlice olivnega olja, 500 g špagetov ali tankih rezancev.

Zelenjavo očistimo ter jo narežemo na tanke trakove. Lahko si pomagamo z lupilcem krompirja, s katerim vso zelenjavo narežemo na rezance. Česen sesekljamo. Meso narežemo na tanke rezine ter ga popramo in posolimo.  V skodelici zmešamo 4 žlice sojine omake in dve žlici vode. Testenine skuhamo v rahlo osoljeni vodi ter jih odcedimo. Ponev močno segrejemo, prilijemo eno žlico olivnega olja ter na njem na hitro popečemo goveje meso. Pečemo pri visoki temperaturi, le dve do tri minute. Meso nato prestavimo v skodelico ter jo pokrijemo. V ponev prilijemo drugo žlico olivnega olja in na njem prepražimo česen. Ko ta zadiši, dodamo preostalo zelenjavo in vse skupaj na hitro popečemo. Zelenjavo prestavimo na krožnik. Še zadnjič segrejemo ponev, prilijemo žlico olja ter dodamo kuhane testenine. Prelijemo z mešanico sojine omake in vode. Na hi­tro prepražimo, da del vode izhlapi. K rezancem vmešamo prepraženo zelenjavo in pečeno meso. Vse skupaj dobro premešamo in na hi­tro pražimo še kakšno minuto. Serviramo na krožnike in po želji postrežemo z rezino limone in sesekljanimi arašidi.

Nasvet: Da bodo rezanci še bolj podobni azijskim, uporabimo kitajske ali riževe rezance. Ker je sojina omaka zelo slana, moramo biti pri njeni uporabi previdni. Pri pripravi je pomembno, da najprej segrejemo ponev in nato prilijemo olje in hitro dodamo sestavine, saj tako preprečimo, da bi se olje pregrelo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / četrtek, 1. december 2016 / 16:38

Požar pogasili kar delavci

Trata – V podjetju Knauf Insulation na Trati je v nedeljo okoli 5. ure zagorelo v stroju za obdelavo kamene volne. Požar so še pred prihodom gasilcev lokalizirali kar delavci sami. Prispeli gasilci...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 4. oktober 2018 / 10:11

Predstavitev gasilcev v Kranju

Kranj – Komisija za preventivo Gasilske zveze Mestne občine Kranj (GZ MOK) v sklopu meseca požarne varnosti v soboto, 6. oktobra, organizira predstavitev gasilske dejavnosti in opreme ter zanimive...

Kranj / četrtek, 4. oktober 2018 / 09:55

Mentorji so ključ do uspeha

V prostorih OpenLaba je tudi letos potekal festival digitalne inovativnosti mladih Open Week, na katerem so mladi spoznavali nove tehnologije in trende na tem področju.

Radovljica / četrtek, 4. oktober 2018 / 09:53

Dan zdravja

Zdravstveni dom Radovljica je v soboto z namenom promocije zdravega načina življenja ter izobraževanja o boleznih in postopkih oživljanja organiziral Družinski dan zdravja.

Šport / četrtek, 4. oktober 2018 / 09:53

Matej Bečan tretji na zadnji tekmi

Locarno – Švicarski Locarno je gostil zadnje letošnje tekmovanje padalcev v skokih na cilj za točke svetovnega pokala, kjer se je odlično odrezal Matej Bečan, ki je osvojil tretje mesto, predvsem p...

Rekreacija / četrtek, 4. oktober 2018 / 09:53

Skrbimo za zdrave kosti

O osteoporozi se precej govori že kar nekaj časa. Včasih je veljala za bolezen, ki prizadene predvsem ženske po menopavzi, danes pa vemo, da imajo lahko težave tudi mlajše ženske in tudi moški. Ost...