Mačka z vso silo vrgel v globino

Policisti preverjajo, ali gre na nedavno objavljenem posnetku mladeniča, ki z vso silo vrže mačka v globino, za primer mučenja živali.

Kranj – Po družbenih omrežjih je prejšnji teden zaokrožil posnetek, na katerem je videti mladeniča, ki je nekje na Gorenjskem z vso silo prek ograje v globino vrgel mačka. Zgodilo se je ponoči, posnetek pa je slabe kakovosti, kljub vsemu se iz njega da razbrati, da je bilo njegovo kruto ravnanje pospremljeno s kriki in zgražanjem, nekateri prisotni pa so pokazali celo nekaj odobravanja ... S Policijske uprave (PU) Kranj so sporočili, da so njihovi policisti sporno ravnanje z živaljo že začeli preverjati.

»V tej zvezi je bilo sprejetih tudi več prijav. Opravljeni so bili že prvi razgovori in pridobljene določene informacije, na podlagi katerih bodo izvedeni še nadaljnji ukrepi v smeri ugotavljanja suma nezakonitosti, bodisi kaznivega dejanja po Kazenskem zakoniku ali prekrška po zakonu o zaščiti živali,« je pojasnil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj. »Policija tovrstne sume obravnava z vso resnostjo in tudi v tem primeru bodo izvedeni in se že izvajajo vsi ukrepi, da se čim prej ugotovijo okoliščine ter vloga in odgovornost oseb v dogodku,« je dodal. V Sloveniji je sicer za mučenje živali zagrožena denarna kazen oziroma zaporna kazen do enega leta.

Na objavljen posnetek se je po poročanju Slovenskih novic preko družbenega omrežja že oglasil domnevni storilec. Fant je zatrdil, da je posnetek star tri leta. »Res je, da to ni prav, in mi je zelo žal za to, kar sem naredil, vendar maček je preživel. Maček je prišel nazaj in mu ni bilo nič. Videti je, kot da bi ga vrgel v prepad, a je bilo visoko dva metra in mačku ni bilo nič. Mi je pa zelo, zelo žal,« je zapisal. Na to se je odzvala bralka, ki je zatrdila, da globina nikakor ni bila le dva metra, posnetek pa naj bi nastal pred kratkim na radovljiški železniški postaji, in ne pred tremi leti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 23. april 2007 / 07:00

Glasbeniki peli za otroke

Župnija Karitas Dovje, ATM TV Kranjska Gora, Mali kamenčki iz Kranjske Gore, Občina Kranjska Gora, KUD Jaka Rabič Dovje – Mojstrana in številni drugi soorganizatorji so sredi aprila v večn...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 23. maj 2019 / 22:32

Velika naložba v novo orodjarno

V škofjeloškem podjetju LTH Castings so končali petdeset milijonov evrov vredno naložbo v visoko tehnološko orodjarno na Trati.

Razvedrilo / četrtek, 23. maj 2019 / 22:32

Meka gorenjske mobilnosti odprla vrata

Na svečanem odprtju Avtohiše Vrtač na Primskovem pri Kranju je za novo pridobitev direktor Porsche Slovenija Danilo Ferjančič uporabil tudi poimenovanje meka gorenjske mobilnosti. Dodal je...

Šport / četrtek, 23. maj 2019 / 22:18

Boksarji v novih prostorih

V Boksarskem klubu Kranj so se pred kratkim preselili v na novo urejene prostore v pritličju zimskega bazena, kjer so končno dobili primerne pogoje za vadbo.

Volitve 2019 / četrtek, 23. maj 2019 / 22:18

Slovenka leta kandidira za poslanko

Gostja nedavnega pogovornega večera Zakaj iz okoljskega aktivizma v politiko je bila Urša Zgojznik, nosilka liste Povežimo se, predsednica društva Ekologi brez meja, Slovenka leta in kandidatka za pos...

Kronika / četrtek, 23. maj 2019 / 12:56

Mačka z vso silo vrgel v globino

Policisti preverjajo, ali gre na nedavno objavljenem posnetku mladeniča, ki z vso silo vrže mačka v globino, za primer mučenja živali.