V ponudbi prenovljene kavarne Park ima še naprej osrednje mesto originalna blejska kremna rezina. / Foto: Gorazd Kavčič

Kavarna v sodobni preobleki

Po dveh mesecih prenove so prejšnji petek znova odprli Kavarno Park, ki je tako dobila podobo moderne, sveže kavarne s pridihom lokalne note, ki je obenem prilagojena globalnemu gostu.

Bled – Prenova kavarne je potekala v dveh delih, nanjo pa so po besedah direktorice Sava Hotelov Bled Mojce Krašovec dolgo čakali, saj večjih vlaganj ni bilo vsaj trideset let. Lani jeseni so obnovili streho in celotno ostrešje, sredi januarja pa so kavarno zaprli za goste in se lotili še prenove notranjosti. Naložba je bila vredna dobrega pol milijona evrov.

Gostje tako po novem lahko uživajo v privlačnem ambientu z najlepšim razgledom na Blejsko jezero, otoček in grad. Pri prenovi so zasledovali podobno zgodbo kot v pred časom obnovljenem hotelu Rikli Balance. Lokalno noto so kavarni po besedah Mojce Krašovec vdihnili s smrekovim lesom, saj je smreka najštevilnejša drevesna vrsta pri nas. Posebno pozornost so namenili tudi lučem, ki so delo slovenskih oblikovalcev. Prenovili in osvežili so tudi celotno gostinsko ponudbo, pri čemer osrednje mesto še vedno pripada originalni blejski kremni rezini. »Letos bomo predvidoma proti koncu leta postregli že 15-milijonto 'kremšnito', ki jo naši slaščičarski mojstri že od leta 1953 izdelujejo po originalnem receptu. Uporabljajo samo naravne sestavine, to so sveža jajca, moko, sladko smetano, sladkor in maslo, v njih ni nobenih barvil, konzervansov ali drugih dodatkov,« je razložila Mojca Krašovec. Nadgradili so ponudbo kave, pomemben del njihove ponudbe je še sladoled, s katerim so si pred dvema letoma prislužili naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu, pri sladicah pa so se ozrli po sodobnih smernicah na tem področju. V ponudbi hrane bodo gostje lahko izbirali med različnimi juhami, solatami in testeninami ter v zadnjem času zelo popularnimi burgerji, pri pijačah je Mojca Krašovec kot posebnost izpostavila blejski smrekovec, ki ga zanje izdeluje bližnji kmet. Mislili so tudi na domače ljubljenčke, poleg vode jim bodo na voljo tudi posebne sladice za pse, ki jih še razvijajo.

V Sava Hotelih Bled imajo zdaj v načrtu še celovito prenovo hotela Park, kjer bo novo podobo dobilo vseh 217 sob. Prenova, ki naj bi se začela novembra, bo predvidoma trajala pet mesecev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sreda, 29. marec 2023 / 09:54

Potem sem ostal čisto sam

Rok je bil zelo zanimiv sogovornik. Eden tistih, ki se je sredi šestdesetih let rodil v precej premožni družini. »Pri nas smo bili nesramno bogati!« se spominja.

Objavljeno na isti dan


Tržič / ponedeljek, 4. julij 2016 / 13:49

Uničili klop pod jablano

Prijatelja Jure in Peter sta blizu stojišč za čebelje panje v Senožetih postavila klop za vsakogar, ki bi prišel tod mimo, da bi se lahko usedel, spočil in si nabral moči. Čez nekaj dni pa šok: klopi...

Gospodarstvo / ponedeljek, 4. julij 2016 / 13:43

Podobna letina žit kot lani

Pridelovalci žit pričakujejo podobno letino kot lani. Letos za razliko od preteklih let niso občutili suše.

Šport / ponedeljek, 4. julij 2016 / 13:41

Priprave z novim trenerjem

Smučarski tekači so uvodni del priprav na novo sezono opravili v Planici. Bili pa so tudi že na snegu na ledeniku Dachstein. Največja novost v ekipi je novi glavni trener, Italijan Stefano Sarraco.

Zanimivosti / ponedeljek, 4. julij 2016 / 13:08

Kaktus z več kot sto cvetovi

Naklo – Magda Štilec je potaknjenec kaktusa dobila od svoje mame pred mnogimi leti in zrasel je v mogočno rastlino. Ampak toliko živopisnih cvetov, kot jih ima letos, kaktus še ni imel. Magda Štile...

GG Plus / ponedeljek, 4. julij 2016 / 13:07

Pisal je poln energije in zanosa

»Nesi Andreju na Cankarjevo,« je Jasminu B. Frelihu po tem, ko je prebral njegov roman Na/pol, svetoval profesor na oddelku primerjalne književnosti Filozofske fakultete v Ljubljani Tomo Virk. In ga j...