V OŠ Ivana Tavčarja Gorenja so pripravili slovesen zaključek likovnega natečaja Otroci pomagajo otrokom.

Ustvarjali nasmehe

V Osnovni šoli Ivana Tavčarja Gorenja vas so minuli petek podelili nagrade ob zaključku likovnega natečaja Otroci pomagajo otrokom.

Osnovna šola Ivana Tavčarja je v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Mestnim muzejem Idrija tokrat že deveto leto zapored razpisala likovni natečaj Otroci pomagajo otrokom. Tokratni natečaj je potekal pod naslovom Nasmeh, ker mi je mar, povsod in za vsakogar. Na natečaj je prispelo 817 likovnih del iz vse Slovenije, pa tudi iz Hrvaške in Nemčije. Med njimi so izbrali trideset del, ki so jih razstavili v prostorih šole v Gorenji vasi, najboljše pa tudi nagradili.

Pri izbiri del za razstavo in nagrajenih del so imeli po besedah predsednice komisije likovnega natečaja Marjete Kepec nadvse težko delo, saj so likovni izdelki otrok za natečaj iz leta v leto kakovostnejši. Vse pestrejši je tudi izbor likovnih tehnik, v risbah je poleg tega mogoče najti veliko zanimivih vzorcev, struktur, kombinacij z barvo ... Zato je Marjeta Kepec prepričana, da bodo vsi obiskovalci v razstavi resnično lahko uživali. Sredi maja jo bodo preselili v Partizansko bolnico Franja. Pred štirimi leti se je namreč natečaju pridružil tudi Mestni muzej Idrija, saj kot je poudarila Milojka Magajne iz omenjenega muzeja, so njihova skupna točka vrednote. V okviru natečaja, za pripravo katerega ima vsako leto največ zaslug njegova pobudnica Jana Rojc, se namreč trudijo otrokom ponuditi priložnost, da razvijejo zavedanje, kako lahko s svojim, pa naj bo še tako majhnim delom, veliko pripomorejo pri izboljševanju življenj ljudem, ki jih obkrožajo. Želijo jih tudi spodbuditi k iskanju rešitev, kako si lahko med seboj pomagajo, kaj lahko naredijo drug za drugega, za ljudi okrog sebe in za boljši jutri vseh nas. In kot so prepričani pri Rdečem križu Slovenije, lahko veliko naredijo že samo s prijaznim pogledom in nasmehom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / ponedeljek, 26. maj 2008 / 07:00

Pobuda za skupni nakup slovenskih zastav

Kropa - Damjan Hafner iz Krope je ob prvomajskih praznikih ugotavljal, kako malo slovenskih zastav so izobesili v kraju. Predlaga, da bi občina preko krajevnih skupnosti zbrala n...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 26. januar 2011 / 07:00

Da bo zdravje pri živini!

Kmetje in mesarji so v nedeljo h kipu svojega zavetnika sv. Antona v cerkvi nad Mačami prinesli darove - klobase, krače in druge dobrote, po maši pa je bila še licitacija.

Zanimivosti / sreda, 26. januar 2011 / 07:00

Skrb za rokodelsko dediščino

Celovec/ Škofja Loka - Pretekli teden so v Celovcu predstavniki Slovenskega narodopisnega inštituta Urban Jarnik, Slovenske prosvetne zveze in Krščanske kulturne zveze iz Celovca...

Nasveti / sreda, 26. januar 2011 / 07:00

Glasovi fenomeni

Zima je spet zadihala tako, kot se spodobi za njeno ime. S ceste je pregnala kolesarje, tekače pognala na smučke in smučarje v vrste pred žičnice. Vse je spet na svojem mestu.

Mularija / sreda, 26. januar 2011 / 07:00

Moj dom, tvoj dom ...

Hiška, hiša, vila, stolpnica, blok ... kako se med seboj razlikujejo, zakaj ima stolpnica dvigalo, je lahko tudi stanovanjska prikolica dom?

Gospodarstvo / sreda, 26. januar 2011 / 07:00

Anketa: Podražitve hrane

Leto 2011 se je začelo z občutnimi podražitvami hrane, predvsem kruha, mleka, mesa ter pekovskih, mlečnih in mesnih izdelkov. Nekaj potrošnikov smo vprašali, kako bodo podražitve vplivale na njihove n...