V Telekomu predlagajo pet evrov dividende

Ljubljana – Delničarji Telekoma Slovenije bodo na današnji skupščini v Ljubljani v osrednjih točkah dnevnega reda odločali o uporabi bilančnega dobička za lansko poslovno leto in o imenovanju novih članov nadzornega sveta. Družba je imela ob koncu lanskega leta 32,8 milijona evrov bilančnega dobička, od tega naj bi ga po predlogu uprave in nadzornega sveta 32,5 milijona evrov namenili za izplačilo dividend, preostalega pa naj bi prenesli v naslednje poslovno leto. Če bodo na skupščini soglašali s takšnim predlogom, bodo imetniki delnic prejeli pet evrov bruto dividende na delnico. Družba jim jo bo izplačala 20. julija, do nje pa bodo upravičeni vsi, ki bodo dan prej vpisani v delniško knjigo kot imetniki delnic.

Skupina Telekom Slovenije je lani s prodajo ustvarila 701,7 milijona evrov čistih prihodkov, kar je bilo štiri odstotke manj kot v letu 2015, ko so bili v rezultat vključeni tudi prihodki makedonske družbe One; brez upoštevanja te družbe pa so bili lani prihodki za 5,7 milijona evrov ali za en odstotek višji kot leto prej. Čistega dobička je bilo 39,9 milijona evrov, a tudi ta zaradi enkratnega vpliva izločitve družbe One ni primerljiv s predlanskim.

Telekom Slovenije je imel ob koncu lanskega leta še 10.002 delničarja, število se je v primerjavi z letom prej znižalo za 756. V lastniški sestavi prevladujejo s 95-odstotnim deležem domači lastniki, skoraj tri četrtine delnic pa je v neposredni ali posredni lasti države.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / nedelja, 22. april 2012 / 07:00

Sezona pred vrati, počivališča zaprta

Na gorenjski avtocesti sta zaprti počivališči pri Povodju ter počivališče na Lipcah v smeri proti Hrušici. Še nekaj časa bo ostala tudi cestninska postaja Torovo.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / petek, 20. februar 2015 / 00:59

Štirideset let mož z dolgo brado

Že kar nekaj časa je, kar smo se za leto dni poslovili od treh dobrih decembrskih mož, in zdaj bolj čakamo, da pust prežene zimo. Ni pa tako dolgo nazaj, kar se je Valentin Nemec - Tina iz Podljubelja...

Gorenjska / petek, 20. februar 2015 / 00:57

Takoj zaposlijo dva pediatra

Osnovno zdravstvo Gorenjske je lansko poslovno leto zaključilo pozitivno. Tisto, kar skrbi Jožeta Veternika, direktorja tega javnega zavoda, je kritično pomanjkanje pediatrov, tudi pomanjkanje družins...

Avtomobilizem / petek, 20. februar 2015 / 00:56

Vladar slabih cest

Če se ceste ne prilagajajo nam, se dajmo mi njim.

Avtomobilizem / petek, 20. februar 2015 / 00:55

Službeno vozilo za zabavo

Prevozno sredstvo, ki ga ne potrebujejo le urejevalci smučišč.

Kronika / petek, 20. februar 2015 / 00:50

Ropar bo šel na zdravljenje

Kranjsko sodišče je 26-letnega Roka Mežnariča zaradi ugotovljene neprištevnosti pri njegovem poskusu ropa poslalo na obvezno psihiatrično zdravljenje.